Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Esther Crombag
Bewaar als favoriet

Esther Crombag

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Esther Crombag is een inspiratiebron voor anderen, ook voor mensen zonder beperkingen. Ze geeft inspirerende lezingen waarin ze haar publiek vertelt over haar wereld vol met uitdagingen, maar vooral een wereld vol met kansen.

Esther Crombag
Esther Crombag werd, elf jaar jong, van de ene dag op de andere volledig blind. Natuurlijk bracht dit voor haar en haar leefomgeving immense verwarring te weeg. Het leven zinvol richting geven kan al ingewikkeld genoeg zijn met een goed functionerend paar ogen, laat staan zonder. Esther Crombag bleek gelukkig al op jonge leeftijd in staat de verwarring en frustratie die gepaard waren gegaan met het blind worden in te kunnen wisselen voor een nieuwe energiegevende missie: zij besliste simpelweg dat haar leven niet het leven van een blinde, een gehandicapte zou worden. Waarna zij zich, uiteraard met vallen en opstaan, in één consistente lijn opwerkte van de allereerste braillewoordjes BAK, BAL, LAK die zij op haar twaalfde aanleerde, tot cum laude afgestudeerd Meester in de rechten en docent rechten aan de universiteit. Daarnaast stopte Esther veel doorzettingsvermogen en energie in topsport. Vier maal werd zij Nederlands Kampioen op de tandem in verschillende disciplines.

“Mijn blindheid leerde mij dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn geluk. Tijdens mijn puberteit heb ik gaandeweg letterlijk blind vertrouwen leren krijgen in mijn eigen kwaliteiten. Daarnaast had ik geen andere keuze dan ook blind vertrouwen te stellen in de ander, de medemens, zonder wie ik onmogelijk zou kunnen functioneren. Grappig genoeg is vertrouwen een eigenschap die ieder mens hard nodig heeft om het leven levenswaardig , min of meer succesvol te kunnen laten verlopen. De stille kracht van vertrouwen is beslist geen exclusief speeltje voor blinden. Vertrouwen is de basis voor vooruitgang. Wij kunnen allemaal zoveel meer dan wij denken. Het is gewoon een kwestie van doelen stellen en er in geloven. En als je een keer op je bek gaat…opstaan en de draad weer oppakken. De weg is trouwens net zo belangrijk als het eindresultaat. Geniet van de reis en vertrouw in het bereiken van de eindbestemming”.

Anderen zoveel mogelijk laten “zien” dat er beslist voor iedereen, gehandicapt of niet, kansen en mogelijkheden te over liggen of te creëren zijn. Op ieder denkbaar niveau. Dat is de rode lijn die in de lezingen van Esther Crombag altijd terug te vinden zal zijn.

Esther Crombag geeft graag lezingen over:
– Positieve levensinstelling;
– Leven zonder Hypofysefunctie;
– Hoe om te gaan met tegenslagen en verandering
– Wat is geluk?
– Topsport bedrijven ondanks het hebben van een handicap;
– Blind vertrouwen in jezelf en in anderen;
– Volwaardig functioneren in de samenleving met een beperking;
– Re-integratie in het arbeidsproces;

Ander soort lezing die Eshter Crombag je laat ervaren:
Meegenomen worden in de wereld van andere zintuigen; voelen, horen ruiken en intuïtie. Eshter Crombag neem de mensen mee in haat wereld en confronteer ze met hoe het is om letterlijk blind te moeten vertrouwen op jezelf en een ander. Geen afleiding door powerpoints en plaatjes, maar puur tot de kern doordringen in een verhaal.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Esther Crombag

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid