Beter worden door Maarten van der Weijden

Sinds zijn gouden race in 2008, geeft Maarten van der Weijden met veel succes wekelijks presentaties aan bedrijven en ondernemers. Maar ook aan opleidings- en zorginstanties, om beter te worden. Hij vertelt open en gepassioneerd over zijn bijzondere carrière. Door de universele thema’s die in Maarten zijn presentaties centraal staan, herkent ieder mens (jong, oud, man of vrouw) wel iets van zichzelf in de verhalen die Maarten vertelt.

Onderwerpen als doorzettingsvermogen, ambitie, het omgaan met tegenslagen, innovatie, relatie met en succesvol samenwerken komen uitgebreid aan bod. Mede door zijn voormalige carrière bij Unilever als financieel manager weet Maarten tevens uitstekend de link tussen topsport en bedrijfsleven te leggen.

Onderwerpen die Maarten van der Weijden kan behandelen

 • De maakbaarheid van succes
 • Bereiken van consistent en duurzaam succes

De maakbaarheid van succes
Als mens willen we graag geloven dat we controle hebben op ons eigen leven en dat alles wat we doen/bereiken, het resultaat is van de keuzes die we zelf gemaakt hebben. Maar is dat wel zo? In deze presentatie vertelt Maarten zijn visie op controle hebben op je eigen succes. Vanuit ervaringen uit zijn jeugd, zijn ziekteproces (kanker) en zijn carrière als professioneel zwemmer. Zijn persoonlijke en inspirerende verhaal geeft inzicht in hoe hij omging met zijn ziekte en wat hem motiveerde om Olympisch Kampioen te worden. Deze presentatie zal toehoorders aanmoedigen om over hun eigen leven en sterke en minder sterke punten na te denken en hoe zij zelf hun persoonlijke en professionele doelen willen behalen. Maartens verhaal zorgt er voor dat je publiek de volgende dag met veel energie en motivatie wakker wordt en het beste uit zichzelf wil halen.

Bereiken van consistent en duurzaam succes
Na het winnen van Olympisch Goud in Beijing (open water zwemmen, 2008), stopte Maarten van der Weijden met zwemmen. Ondanks zijn ‘vervroegd pensioen’ ging Maarten niet achterover hangen, maar werd een succesvol spreker (meer dan 250 nationale en internationale presentaties, met een gemiddelde beoordeling van 9/10), schreef zijn autobiografie (meer dan 50.000 exemplaren verkocht, stond in de boeken top 10 in NL) en begon een snel groeiende, succesvolle carrière bij Unilever. Hoe heeft Maarten er voor gezorgd om succesvol te zijn in andere takken van sport? Wat zijn zijn ‘geheimen’? De inzichten van Maarten kunnen jou en je publiek helpen om consistent en duurzaam succes te bereiken. Gebracht op een inspirerende, vermakelijke en persoonlijke manier.

Elfstedenzwemtocht 

Augustus 2018 stond Maarten van der Weijden weer volop in de belangstelling. Miljoenen Nederlanders volgden zijn heroïsche zwemtocht waarmee hij al meer dan 4 miljoen euro voor onderzoek naar de genezing van kanker heeft weten op te halen.

Maarten van der Weijden boeken voor een lezing?

Bij het boeken van Maarten als gastspreker, zal hij voorafgaand aan de bijeenkomst altijd een telefonische voorbespreking ingepland worden om zijn verhaal met de wensen van de klant af te stemmen. Hierdoor krijgt men een op maat gemaakt verhaal.

Interesse in een lezing van Maarten van der Weijden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Maarten van der Weijden SKU UPC Model

Hij is een enthousiaste verteller en weet ook te boeien met zijn bijzondere verhaal. Mooi om te horen dat je, door de zaken slim aan te pakken, de in

Jun 20, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Hameco 

Hij is een enthousiaste verteller en weet ook te boeien met zijn bijzondere verhaal. Mooi om te horen dat je, door de zaken slim aan te pakken, de in principe betere concurrenten toch kunt verslaan.


Hallo Maarten.Het was in een woord GEWELDIG! Jouw indrukwekkende presentatie heeft hier zeker aan bijgedragen!Alleen maar positieve reacties van

Dec 16, 2015 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Fruitmasters 

Hallo Maarten.
Het was in een woord GEWELDIG! Jouw indrukwekkende presentatie heeft hier zeker aan bijgedragen!
Alleen maar positieve reacties van leden, standhouders, relaties, leveranciers, medewerkers ………………
Nogmaals bedankt!


5.0 5.0 2 2 Hij is een enthousiaste verteller en weet ook te boeien met zijn bijzondere verhaal. Mooi om te horen dat je, door de zaken slim aan te pakken, de in principe betere concurrenten t Maarten van der Weijden

Gerelateerde sprekers

 • Joseph Oubelkas

  Joseph Oubelkas heeft van 2004 tot 2009 onschuldig vast moeten zitten in een gevangenis in Marokko. Joseph zoomt met zijn ervaringen in op mentale overlevingskracht en hoe wezenlijk dat is voor ondernemerschap, maar ook voor vele andere aspecten in het leven. Als spreker heeft Joseph al tienduizenden mensen met zijn verhaal mogen inspireren.

   

 • Wilco van Rooijen

  Wilco van Rooijen is de eerste en enige Nederlander die op eigen kracht en zonder extra zuurstof, de Seven Summits en de Three Poles bereikte. De lezingen van Wilco gaan over moed, wilskracht, teamgeest, doorzettingsvermogen, tactiek, creativiteit, mentale en fysieke hardheid.

   

 • Ben van der Burg

  Ben van der Burg is gepassioneerde en humoristische spreker die mensen vol enthousiasme kan meenemen naar het randje van de menselijke mogelijkheden op digitaal en sportief gebied. Onderwerpen zoals digitalisering, participatiesamenleving, digitale innovaties en zijn schaatscarrière komen aan bod in zijn presentaties.

   

 • Jacques Brinkman

  Jacques Brinkman is open, direct, transparant, bevlogen en scherp in zijn analyses. Hij legt een verbinding tussen bedrijfsleven en sport met aansprekende en inspirerende praktijkvoorbeelden. Als ex-topsporter, coach en ondernemer heeft hij zelf alles aan den lijve mogen meemaken.