Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Jochem Uytdehaage
Bewaar als favoriet

Jochem Uytdehaage

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro , 3000 - 4000 Euro

Jochem Uytdehaage won met grote overmacht Olympisch goud op de 5 én 10 km. Nu richt Jochem zich op het ontwikkelen van talent en verzorgen van balans binnen organisaties. In lezingen vertelt Jochem Uytdehaage over zijn ervaringen als topsporter. Thema’s als ambitie, doorzettingsvermogen en het omgaan met tegenslagen komen daarin terug.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Jochem Uytdehaage

Jochem Uytdehaage won met grote overmacht Olympisch goud op de 5 én 10 km. Daar voegde hij later nog zilver op de 1.500 meter aan toe. Nu richt Jochem zich op het ontwikkelen van talent en verzorgen van balans binnen organisaties.

Jochem Uytdehaage als spreker

Jochem geeft presentaties en workshops over het thema ‘Balans en energie’. Ben je fit (fysiek en mentaal), dan zet je de beste prestaties neer. Niet alleen in de sport, maar ook in het bedrijfsleven. In lezingen vertelt Jochem Uytdehaage over zijn ervaringen als topsporter. Thema’s als ambitie, doorzettingsvermogen en het omgaan met tegenslagen komen daarin terug.

Met veel energie, enthousiasme en humor neemt Jochem Uytdehaage je aan de hand van zijn eigen ervaringen mee naar de lessen die hij heeft geleerd tijdens zijn carrière en daarna. Wat ging goed en wat ging fout? Of zoals Jochem nu altijd zegt: “Met de kennis van nu, had ik nog veel meer medailles kunnen winnen! Ik ben te vroeg gestopt met schaatsen.”

Daarom houdt hij zich sinds 2009 bezig met hoe optimaal te presteren in het leven, de zakelijke omgeving en in de sport. Jochem Uytdehaage noemt het “een rijker leven leven”. Sleutelwoorden hierbij zijn: vitaliteit, zingeving en het bewustzijn over jouw eigen leefstijl. Het draait om balans in jouw leven en om een de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Balans in presteren en herstellen.

Achtergrond Jochem Uytdehaage

De topsport carrière van Jochem Uytdehaage is er een geweest van grote sportieve hoogtepunten, maar ook van een aantal diepe dalen. Tijdens een toertocht op natuurijs ontdekte hij zijn voorliefde voor het schaatsen. Met name het individuele afzien en de diversiteit van de sport spraken hem aan. Jochem groeide uit tot een echte topschaatser. Met name op de 5 en 10 kilometer was hij zeer succesvol. Het absolute hoogtepunt in zijn carrière beleefde hij in 2002. Op de Olympische Spelen in Salt Lake City wist hij twee Gouden en een Zilveren plak te veroveren.

Maar ook als allround schaatser was Jochem zeer succesvol. Zo heeft hij diverse allround-titels in de wacht gesleept. In 2004 was Jochem Uytdehaage betrokken bij een zwaar auto-ongeluk. Het seizoen 2004 ging volledig aan hem voorbij. In 2005 wist Jochem echter weer Europees Kampioen allround te worden. Toch lukte het Jochem niet om zijn topniveau uit 2002 te benaderen. In 2007 besloot hij zijn topsportcarrière te beëindigen.

Na zijn schaatscarrière heeft Jochem Uytdehaage de Stichting Sporttop opgericht. Dit is een stichting die jonge topsporters ondersteunt in hun topsportcarrière.

Daarnaast heeft Jochem in 2022 het boek ‘Opgeladen’ uitgebracht: een praktisch boek om met meer energie alles uit je leven te halen, voor een goede werk-privébalans en de mentale en fysieke batterij.

Jochem Uytdehaage inhuren of boeken voor een inspirerende lezing of workshop?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Jochem Uytdehaage

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker