Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Jochem Uytdehaage
Bewaar als favoriet

Jochem Uytdehaage

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Jochem Uytdehaage won met grote overmacht Olympisch goud op de 5 én 10 km. Nu richt Jochem zich op het ontwikkelen van talent en verzorgen van balans binnen organisaties. In lezingen vertelt Jochem Uytdehaage over zijn ervaringen als topsporter. Thema’s als ambitie, doorzettingsvermogen en het omgaan met tegenslagen komen daarin terug.

Jochem Uytdehaage

Jochem Uytdehaage won met grote overmacht Olympisch goud op de 5 én 10 km. Daar voegde hij later nog zilver op de 1.500 meter aan toe. Nu richt Jochem zich op het ontwikkelen van talent en verzorgen van balans binnen organisaties.

Jochem Uytdehaage als spreker

Met ruim vijftien jaar ervaring is Jochem een gelouterde spreker en presentator die met zijn bevlogenheid, enthousiasme en energie zijn publiek letterlijk in beweging weet te brengen. Met speciale aandacht voor thema’s als drive, flow, zelfvertrouwen, twijfels, focus, voeding, slaap, beweging en ontspanning. Zijn inzichten, oefeningen en realistische benadering tijdens lezingen en workshops zorgen ervoor dat mensen geïnspireerd én gemotiveerd iets positiefs aan hun vitaliteit te gaan doen.

Jochem is er heilig van overtuigd dat wie goed voor zichzelf zorgt en voldoende beweegt, er veel beter in slaagt zijn of haar batterijen op te laden. Om ze in het groen te houden en te voorkomen dat ze in het oranje of – erger nog – in het rood schieten. Het mooie is volgens hem dat er geen grote veranderingen voor nodig zijn om dit voor elkaar te krijgen. Het zijn juist kleine aanpassingen in de levensstijl die op allerlei vlakken een positief effect kunnen hebben: een betere werk-privébalans, fitter en meer uitgerust zijn, beter presteren op het werk, of juist makkelijker kunnen ontspannen. Er is altijd wel ergens winst te behalen om opgeladen door het leven te gaan.

Achtergrond Jochem Uytdehaage

De topsportcarrière van Jochem Uytdehaage was er een van hoge pieken maar ook diepe dalen. In 2002 schreef hij schaatsgeschiedenis door op de Olympische Winterspelen van Salt Lake City goud te winnen op zowel de vijf als de tien kilometer. Ook werd hij datzelfde seizoen wereldkampioen allround. In de daaropvolgende jaren maakte hij ook de keerzijde van de medaille mee. Een combinatie van te hard trainen en te weinig rusten, gekoppeld aan een enorme bewijsdrang als kersvers olympisch kampioen zorgden ervoor dat Jochem het plezier in en zijn passie voor het schaatsen verloor.

Naast hoogtepunten als goud op de WK Afstanden in 2003 en het winnen van de EK Allround in 2005, moest hij ook teleurstellingen verwerken. Met als dieptepunt het missen van de Winterspelen van Turijn waardoor hij zijn olympische titels niet kon verdedigen. In 2007 zette Jochem een punt achter zijn schaatsloopbaan. 

In de eerste jaren na het beëindigen van zijn topsportcarrière kwam Jochem zichzelf opnieuw tegen, omdat hij teveel werkzaamheden tegelijk deed en ook nog eens alles perfect wilde doen. Dat bracht hem op het randje van een burn-out. Het waren harde maar wijze lessen. Jochem analyseerde zijn ervaringen als topschaatser en in zijn nieuwe maatschappelijke bestaan en kwam tot interessante inzichten op het gebied van energie, balans en vitaliteit. Zo ontdekte hij de vier Batterijen van Energie, zoals hij het zelf noemt. De spirituele, mentale, emotionele en fysieke batterij. Oftewel hoofd, hart, lichaam en geest. Vier communicerende vaten die constant met elkaar in verbinding staan en die van grote invloed zijn op ons drukke dagelijkse leven.

In 2022 heeft Jochem zijn expertise en ervaring gebundeld in Opgeladen! Een praktisch en behulpzaam boek boordevol tips & tricks voor iedereen die een gezonder en gelukkiger leven wil leven. Daarnaast is hij de drijvende kracht achter zijn eigen stichting Sporttop, die draait om de begeleiding van talentvolle sporters. Ook is Jochem ambassadeur van Skate4AIR, een organisatie die middels schaatsevenementen geld inzamelt voor onderzoek naar taaislijmziekte.

Jochem Uytdehaage inhuren of boeken voor een inspirerende lezing of workshop?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Jochem Uytdehaage

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid