Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Redouan “Redo" Ait Chitt
Bewaar als favoriet

Redouan (Redo) Ait Chitt

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Redouan Ait Chitt, Redo, is een professioneel breakdancer en motivatiespreker. Hij reist de hele wereld over voor shows, workshops en (inter)nationale danswedstrijden. Zijn aangeboren fysieke beperking weerhoudt Redo er niet van om zijn dromen na te jagen. Zijn levensmotto: “No Excuses, No Limits” galmt nog lang na bij het publiek.

Actrice, presentatrice, zangeres

"Bij Redo zijn verhaal was iedereen stil. Iedereen wilde zijn verhaal horen. Ik ben zo ongelofelijke fan van hem omdat hij de ultieme inspirator is. Laat je alsjeblieft inspireren door hem, alles is mogelijk als je het maar gelooft. Katja Schuurman"

Redouan (Redo) Ait Chitt

“Mijn boodschap aan de wereld is: 'No excuses. No limits'!” - Redouan Ait Chitt

Redouan (Redo) Ait Chitt 

“Mijn boodschap aan de wereld is: ‘No excuses. No limits’!” – Redouan Ait Chitt

Redouan Ait Chitt, beter bekend als Redo, is een professioneel danser en spreker die de hele wereld over reist voor shows, workshops, lezingen en competities.

Een carrière als danser was voor hem echter niet de meest voor de hand liggende keuze…
Zonder enige medische verklaring werd Redo geboren met een korte rechterarm zonder ellebooggewricht, een totaal aan vijf vingers – twee aan zijn rechterhand en drie aan zijn linkerhand – geen rechterheup en een korter rechterbeen, welke wordt verlengd middels een prothese.

Deze lijst aan beperkingen hebben hem er niet van weerhouden zijn dromen na te jagen. Als klein jongetje weigerde hij gebruik te maken van alle speciale hulpmiddelen die hem werden aangeboden. Met veel vallen en opstaan is hij erachter gekomen waar zijn passie ligt: dansen.

Deze eigenwijze houding in combinatie met onuitputtelijke wilskracht en doorzettingsvermogen hebben ertoe geleid dat Redo nu tot de top van de danswereld behoort. Met tours in binnen- en buitenland, optredens in de meest prestigieuze theaters en (internationale) samenwerkingen leeft hij momenteel zijn droom.

Met het delen van zijn verhaal aan een groter publiek wil hij laten zien dat je zelf kunt bepalen waar je grenzen en limieten liggen.

Onderwerpen waar Redo over spreekt:

  • Wilskracht
  • Dromen waarmaken
  • Creativiteit
  • Vooroordelen
  • Passie/Ambitie
  • Acceptatie
  • Persoonlijke groei
  • Ondernemen
  • Motivatie

Redo is uniek in zijn performance; zowel als danser, als spreker. Hierbij daagt hij het publiek uit om, zowel geestelijk als lichamelijk, het maximale uit zichzelf te halen. Als geen ander weet Redo hoe hij ieder type publiek letterlijk en figuurlijk in beweging kan brengen. Zijn levensverhaal en ervaringen combineert hij met zijn spontane energie en humor tot een volwaardige lezing. Ter afsluiting van zijn verhaal laat Redo de zaal muisstil worden met een indrukwekkende dansshow. Zijn levensmotto “No Excuses, No Limits” galmt nog lang na bij het publiek wanneer hij klaar is met zijn performance.

Lezing ILL-Abilities

Sinds 2010 maakt Redo deel uit van de internationale breakdance groep ILL-Abilities. Iedere danser uit dit team heeft zijn beperking gevormd tot een unieke stijl van dansen en hiermee in zijn community, land of zelfs wereldwijd impact gemaakt. De in totaal zeven dansers van ILL-Abilities komen uit Canada, Verenigde Staten, Chili en Zuid-Korea, Brazilië en Nederland. Hoe hebben zij elkaar ontmoet? En hoe ga je om met cultuurverschillen, achtergronden en logistieke afstand?

In zijn lezing vertelt Redo over de unieke dynamiek en samenwerking van deze groep. Hoe ze de wereld over gaan voor shows en hun missie om inclusiviteit in de samenleving te bevorderen en de definitie van en beelden bij de term “beperking” een andere betekenis te geven.

Persoonlijke achtergrond Redo

Redo reist de hele wereld over als danser en spreker. Hij genereerde nationale bekendheid met zijn dansoptredens tijdens het bedankconcert van Prinses Beatrix in Ahoy en bij het populaire RTL4-programma Everybody Dance Now, waar hij de tweede plaats behaalde. In 2021 mocht hij samen met Eefje de Visser de halve finale van het songfestival openen. Als spreker bij TEDxWarwick ontving hij een staande ovatie op zijn speech. In 2019 ontving Redo ‘De Zwaan’: de hoogste onderscheiding in de Nederlandse dans in de categorie: “Meest indrukwekkende dansprestatie”.

Extra

De lezing met dansoptreden is eventueel uit te breiden met een workshop breakdance. Ga samen met Redo en je groep of team aan de slag met de basisbewegingen van breakdance. De ultieme combinatie van creativiteit, teambuilding, het verleggen van eigen grenzen, maar bovenal een hoop plezier!

Redo boeken

Als je interesse hebt om Redo te boeken, dan kun je contact opnemen via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Cultural Attaché, U.S. Embassy

"Redouan Ait Chitt participated in a U.S. Embassy youth outreach program. Anyone who has seen Redo perform would be tempted to say that his physical challenges gave him a unique advantage as he created shapes and movements that ordinary folks, hampered by their full limbs, could never hope to achieve! At the same time, Redo’s sincere sharing of his life’s story, his journey to his dance achievements and personal triumph over adversity, were inspiring to all of us who listened. His humility in telling his story, his joy in what he does and his breath-taking performances all add up to an extraordinary person who happens to love dance. I hope to be working with him on youth outreach programming again. Monique Quesada"

Ministerie VWS

"Redouan heeft een enorme indruk bij ons achtergelaten. Zijn verhaal was mooi en inspirerend. Hij is een voorbeeld voor velen."

Beschikbaarheid en informatie

Redouan (Redo) Ait Chitt

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid