Op zoek naar een inspirerende spreker over het waarmaken van dromen?

alex sijm
Bewaar als favoriet

Alex Sijm

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

“Alex Sijm vertelt geen verhaal, hij ís het verhaal”, zei iemand eens na een van zijn lezingen. Dat verhaal gaat over hoe je dromen laat uitkomen, over het volgen van je gevoel en doorzetten ondanks tegenslagen en extra uitdagingen (Alex heeft dyslexie en een spasme). Daarmee wil hij jou en anderen inspireren. Om iets op te bouwen, vanuit passie, liefde en intrinsieke motivatie. Oók als je iets heel anders dan circusdirecteur wil worden.

BOOR

"Een inspirerende lezing door een motiverende spreker!"

Alex Sijm

Als kind had Alex maar één droom: circusdirecteur worden. Dyslexie en loopproblemen als gevolg van een spasme, die had hij ook. Hij liet zich er niet door tegenhouden. In een van de minst winstgevende branches bouwde hij een bloeiende onderneming op met drie verschillende producties, tientallen medewerkers en jaarlijks 100.000 bezoekers.

Na twintig jaar zijn droom te hebben geleefd, trapte zijn lichaam op de rem. Alex besloot het roer om te gooien en verkocht met succes zijn bedrijf. In inspirerende lezingen vertelt hij nu op enthousiaste wijze zijn verhaal aan ondernemers, teams, organisaties en andere groepen.

Alex haalt de kracht en het plezier bij je naar boven en iedereen krijgt de ruimte om volledig zichzelf te zijn. Zoals hij met zijn circusproducties mensen bij elkaar bracht, zo brengt hij nu als spreker mensen dichter bij zichzelf. Hij leert je beter naar jezelf te kijken, met een heldere en ongefilterde blik. Om zo obstakels te overwinnen, je dromen waar te maken en te gaan voor wat je wil bereiken in het leven.

Over de lezingen en workshops van Alex Sijm

Mogelijke thema’s:

  • Motivatie
  • Omgaan met tegenslagen
  • Doorzettingsvermogen
  • Het beste uit jezelf en andere halen
  • Mindset verandering
  • Persoonlijk leiderschap
  • Leiderschap
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen
  • Klantgerichtheid
  • Diversiteit (m.b.t mensen met beperking als de LHBTI+ community)

Achtergrond Alex Sijm

Alex Sijm is een energieke ondernemer die leeft met de spierziekte hereditaire spastische paraparese (HSP). Doordat hij geleidelijk de kracht in zijn benen verliest, moet hij voortdurend zijn leven aanpassen. Dat houdt hem niet tegen om zowel zakelijk als privé zijn dromen waar te maken.

“Tijdens mijn kindertijd viel ik veel. Dan lag ik op de grond en had ik de keuze:
blijf ik liggen en ga ik huilen, of sta ik op en ga ik door?
Wie zijn dromen wil waarmaken, zal vaak vallen. En net zo vaak weer opstaan.”

Twintig jaar lang runde Alex een zelfopgebouwde onderneming. Met passie, liefde en vakmanschap. Zijn circussen reisden met verschillende tenten door Nederland en België en werden onderscheiden met de Cultuur Award van Noord-Holland en De Opsteker van de Stad Utrecht. Hij maakte zijn droom waar in een sector waarin het niet eenvoudig is om zwarte cijfers te schrijven. Ondanks zijn ‘beperkingen’ én ondanks dat niet iedereen er evenveel vertrouwen in had.

In 2021 verscheen zijn boek met de titel ‘Alex Sijm Z’n leven, Z’n lopen, Z’n lef’. Documentairemaakster Miranda Koning heeft bovendien over zijn leven een film gemaakt met de titel: Leef je droom.

Interesse in een lezing van Alex Sijm?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072-750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Dominicus College

"Alex heeft een aansprekend en energie gevend verhaal. Beschrijf uw ervaring Als voorbereiding was er een telefonisch onderhoud waarin er alle ruimte was om het verhaal van de school te kunnen vertellen. Hetgeen besproken was, kwam volledig en op de juiste manier terug in het verhaal van Alex. Zijn aanpak was verfrissend. Hij vertelde zijn verhaal en stelde dan vragen. De antwoorden konden de mensen schrijven in een door hem meegebracht notitieboekje. Een mooie stap naar de opdracht die we hadden afgesproken, namelijk tijdens een wandeling praten over "jouw droom" met juist die collega’s die je normaal niet zoveel spreekt."

Beschikbaarheid en informatie

Alex Sijm

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt