Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Niek van den Adel
Bewaar als favoriet

Niek van den Adel

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

In 2010 ging Niek onderuit met zijn motor en belandde hij in een rolstoel. In zijn inspiratiesessies maakt hij vaak gebruik van zijn eigen ervaringen. Hij neemt de zaal mee in verhalen over dienstverlening. Met een lach en een traan zit u de gehele tijd op het puntje van uw stoel.

Zorggroep ZGWA/Regioalen Huisartsenpost Drechtsteden

"Geweldige afsluiting van Niek van den Adel op ons evenement gehad. Perfecte ervaring, voor herhaling vatbaar."

Niek van den Adel

Op zijn achtentwintigste ging Niek van den Adel zwaar onderuit met zijn motor. Het gevolg: een dwarslaesie die hem vanaf zijn borst verlamt. Maar bij hem komt daar nog een zeldzaam extraatje bij: een syrinx, een holte in zijn ruggenmerg die ook zijn resterende lichaamsfuncties voortdurend bedreigt. Hoe is het om als gastheer ineens als gast in zorginstellingen te liggen?

De wereld verandert sneller en sneller. De vraag naar wendbaarheid, flexibiliteit en creativiteit neemt toe. Zo ook werkdruk. We lezen alleen al zo’n 175 kranten per dag, versturen gemiddeld 45 emails en hebben 7-8 uur schermtijd per dag. Daarnaast moeten we ook nog om kunnen gaan met reorganisaties, veranderende klanten en nieuwe technologie. En tegelijkertijd zijn er zoveel ballen in de lucht te houden dat we de dingen liever op vertrouwde wijze blijven doen. Verandering is momenteel zowel voor organisatie als mens een uitdaging. Maar één ding is zeker, de enige constante (?) die wij kennen is verandering. Sterker nog, je kan er door groeien! Van veerkracht naar vierkracht noemt hij dat. Here’s the catch. De enige waar jij invloed op uit kunt oefenen ben jezelf. Tijd om daar dus in te investeren.

Onderwerpen

Niek spreekt internationaal meer dan 120 keer per jaar voor het o.a. het bedrijfsleven waar bij inzoomt om onderwerpen zoals:

  • Veerkracht
  • Omgaan met verandering
  • Leiderschap
  • Inspiratie
  • Klantgerichtheid
  • Zorg
  • Gastvrijheid in de zorg
  • Werkgeluk in de zorg

Achtergrond Niek van den Adel

Het leven is maakbaar, of toch niet? Daar kwam Niek op confronterende manier achter. Op zijn 28e had Niek van den Adel alles; Een dikke baan, dikke auto, dik salaris en een dikke buik. O ja, en een motor. Die bezorgde hem de dwarslaesie en pijn. Veel pijn. Hij trouwde met zijn ergotherapeute, kreeg drie dochters, zette drie bedrijven op, schreef de boeken ‘Crash‘, ‘De Lamme leidt De Blinde‘ en ‘Zet de patiënt op 2, Zorg voor anderen begint bij jezelf‘, werd een graag geziene gast op tv, YouTube en in podcasts en spreekt wereldwijd voor duizenden mensen, ondernemers en leiders.

Hij deed bovendien iets wat de medische wetenschap als onmogelijk beschouwde. Hij bouwde 90% van zijn medicatie af en leerde letterlijk pijn weer beter te verdragen in zijn leven. Hij leerde weer wat de essentie van veerkracht betekent. Het betekent zonder zorgen de toekomst in kunnen kijken. Elke verandering in mijn organisatie of privé kan je omdat je weet, voelt en gelooft dat je hem aan kan. Veerkracht is een spier, die kan je trainen, maar het vergt kei en keihard werken. Veerkracht ontwikkelen is de oorzaak aanpakken, pijnpillen slikken slechts een symptoom bestrijding.

Interesse in een lezing of dagvoorzitterschap van Niek van den Adel?

Niek neemt zijn luisteraars mee in het ontwikkelen van een posttraumatisch groeisyndroom. Oftewel, hoe maak je van verandering en van tegenslag juist een groei moment? Hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf veerkrachtiger wordt? Klaar bent voor de crisis waar we onszelf weer in aan het praten zijn?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Gelre Ziekenhuizen

"Dienstverlening vanuit deSpreker prima. Bewuste spreker (Niek van den Adel) had voortreffelijk verhaal wat heel goed aansloot bij doelgroep en event. De voorbereiding van Niek was gedegen en het was zeer prettig samenwerken. De lezing en Niek's aanwezigheid heeft veel waarde toegevoegd aan het event."

Coloplast

"Niek weet als geen ander gastvrijheid onder woorden te brengen, met humor en pakkende voorbeelden waarbij herkenbaarheid de hoofdrol speelt!"

Blogs van Niek van den Adel

Lees meer
Waarom inzetten op een veerkrachtige organisatie essentieel is
Niek van den Adel leert je de kunst van veerkrachtig zijn. In deze blog behandelt hij 5 punten waarop jij je als professional kan richten als je in een wereld zit die snel verandert.

Beschikbaarheid en informatie

Niek van den Adel

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid