Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Caroline Koetsenruijter
Bewaar als favoriet

Caroline Koetsenruijter

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Caroline Koetsenruijter is onderzoeker, trainer en auteur op het gebied van sociale veiligheid en agressiepreventie. Haar missie? Een veilige werkplek voor alle negen miljoen werkenden in Nederland. Ze schreef de bestsellers: ‘Jij moet je bek houden’ en ‘Agressieparadijs’. Ze heeft de afgelopen 13 jaar meer dan 15.000 professionals getraind in het beter omgaan met conflicten en agressie in alle sectoren.

Noordwest Ziekenhuis

"Fijn dat het mogelijk was om voor de contracteren Caroline te spreken. Verder fijne korte lijnen. En een goede presentatie met veel impact."

Caroline Koetsenruijter

Elk jaar ervaren maar liefst 1,6 miljoen professionals conflicten en agressie tijdens hun werk. Zij krijgen te maken met boze burgers, agressieve cliënten, manipulerende patiënten, verongelijkte ouders/verzorgers, opgefokte passagiers en klanten die geen nee accepteren. Trainer en mediator Caroline Koetsenruijter heeft de afgelopen 13 jaar meer dan 15.000 professionals getraind in het beter omgaan met conflicten en agressie in alle sectoren.

Al haar inzichten bundelde ze in de bestseller ‘Jij moet je bek houden! – Omgaan met boze burgers, ouders, klanten en patiënten‘ (2020) en stond daarmee op nummer #1 bij Managementboek. Daarnaast schreef ze samen met Hans van der Loo het boek ‘Giftig gedoe op de werkplek – Van ongewenst gedrag naar sociale veiligheid’ (2023). Met dit boek stond ze opnieuw op nummer #1 bij Managementboek.

Caroline zorgt ervoor dat ieders veranderopgave qua agressie en conflicten haarscherp in beeld komen met als doel: een ‘erop af’ mindset in plaats van ‘laat maar’. Laat maar komen die lastige burger, ouder, klant, passagier of patiënt.

Onderwerpen waar Caroline Koetsenruijter over spreekt

  • Cijfers en trends agressie en conflicten
  • Analyse vormen conflictgedrag
  • Tips voor de aanpak per vorm: kalmeren en begrenzen
  • Tips hoe uzelf kalmeert onder spanning
  • Tips voor de werkgever
  • Conflictstijlentest
  • Werken met de escalatieladder
  • Hoe groeit jouw lontje langer?

Caroline neemt haar publiek graag mee in haar eigen ervaringen met conflicten en agressie tijdens haar werk als jurist bij een ministerie. Ze zorgt ervoor dat alle deelnemers weten wat de laatste stand van zaken is. Daarnaast deelt ze welke trends er zijn in Nederland qua conflicten en agressie tegen werkenden.

Over Caroline Koetsenruijter

Caroline Koetsenruijter is jurist en was werkzaam als onderzoeker en universitair docent bij de Universiteit Leiden. Hierna was ze werkzaam als jurist bij een ministerie. Caroline is mediator sinds 2005 en heeft meer dan 15.000 professionals getraind met haar team vanuit haar eigen trainingsbureau Instituut KCB. Ze werkt voor meer dan 130 organisaties variërend van de Landsadvocaat tot het ministerie van Defensie, retail, grote ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Caroline is auteur van de bestseller ‘Jij moet je bek houden! Omgaan met boze burgers, ouders, klanten en patiënten’ (2020) en daarnaast ook van de bestseller ‘Giftig gedoe op de werkplek – Van ongewenst gedrag naar sociale veiligheid’ (2023) . Caroline en haar werk is belicht in AD, NRC, Telegraaf, Nu.nl en Linda.nl en bij programma’s als Nieuwsuur, de Monitor en Met het oog op morgen.

Geïnteresseerd in een lezing van Caroline Koetsenruijter?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Vereniging Arbeidsmediators Nederland

"Caroline is een motiverende en interessante spreker. In een interactieve sessie, vol treffende praktijkvoorbeelden, gaf ze een zaal vol arbeidsmediator verdiepende kennis en concrete handvatten om toe te passen in de eigen werkpraktijk. Nuttige lezing ook, lijkt mij, voor iedere organisatie die haar medewerkers bewust wil maken van de risico's van verwaarlozing (en hoe ongemerkt dat kan gaan), en wat je kunt doen om het te voorkomen (of op te lossen)."

Gemeente Utrecht

"Met veel enthousiasme werd er door de professionals en hun leidinggevenden van mijn organisatie deelgenomen aan het webinar van Caroline. Dat enthousiasme was er na afloop ook. En er was ook het gevoel van erkenning. Dat komt omdat het zo makkelijk lijkt, dat stellen van grenzen, maar het tegendeel is waar.Caroline bracht met een gezonde dosis theorie meerdere inzichten aan het licht. Inzicht in de verschillende types conflictgedrag en het herkennen hiervan. Maar ook inzicht in wanneer en hoe grenzen moet stellen. Ook stond Caroline stil bij wat er gebeurt als je grenzen stelt in een conflictsituatie. Dat je dan niet alleen goed voor jezelf zorgt, maar ook de regie weer terugkrijgt.Na het webinar waren de leidinggevenden zich (meer) bewust van hun rol als goed werkgever. Meer dan hiervoor zijn zij zich bewust van de risico's en hoe zij die zo klein mogelijk kunnen houden.Het is een actueel thema agressieve burgers. We zijn inmiddels een paar ervaringen rijker en mede door het webinar van Caroline meer dan doordrongen van het feit dat er een protocol moet komen. In ons geval is dat een Veelvragersregeling. Ook hierbij zal de deskundigheid en expertise van Caroline betrokken worden.Ik kan Caroline, kortom, van harte aanbevelen. Ze voelt goed aan met welke tips en adviezen ze de organisatie en de professionals kan helpen. Caroline is deskundig en heeft veel ervaring. Ze kan de organisatie goed op weg helpen in het zetten van stappen in de omgang met boze burgers, ouders klanten of patiënten."

Beschikbaarheid en informatie

Caroline Koetsenruijter

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt