Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Caroline Koetsenruijter
Bewaar als favoriet

Caroline Koetsenruijter

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Caroline Koetsenruijter is onderzoeker, trainer en auteur op het gebied van sociale veiligheid en agressiepreventie. Haar missie? Een veilige werkplek voor alle negen miljoen werkenden in Nederland. Ze schreef de bestsellers: ‘Jij moet je bek houden’ en ‘Agressieparadijs’. Ze heeft de afgelopen 13 jaar meer dan 15.000 professionals getraind in het beter omgaan met conflicten en agressie in alle sectoren.

Nederlandse Triage Standaard

"Duidelijk, hartelijk en snel! Fijn om met jullie zo te kunnen schakelen en Caroline Koetsenruijter is een super fijn persoon om te mogen ontvangen op ons evenement."

Caroline Koetsenruijter

Elk jaar ervaren maar liefst 1,6 miljoen professionals conflicten en agressie tijdens hun werk. Zij krijgen te maken met boze burgers, agressieve cliënten, manipulerende patiënten, verongelijkte ouders/verzorgers, opgefokte passagiers en klanten die geen nee accepteren. Trainer en mediator Caroline Koetsenruijter heeft de afgelopen 13 jaar meer dan 15.000 professionals getraind in het beter omgaan met conflicten en agressie in alle sectoren.

Al haar inzichten bundelde ze in de bestseller ‘Jij moet je bek houden! – Omgaan met boze burgers, ouders, klanten en patiënten‘ (2020) en stond daarmee op nummer #1 bij Managementboek. Daarnaast schreef ze samen met Hans van der Loo het boek ‘Giftig gedoe op de werkplek – Van ongewenst gedrag naar sociale veiligheid’ (2023). Met dit boek stond ze opnieuw op nummer #1 bij Managementboek.

Caroline zorgt ervoor dat ieders veranderopgave qua agressie en conflicten haarscherp in beeld komen met als doel: een ‘erop af’ mindset in plaats van ‘laat maar’. Laat maar komen die lastige burger, ouder, klant, passagier of patiënt.

Onderwerpen waar Caroline Koetsenruijter over spreekt

  • Cijfers en trends agressie en conflicten
  • Analyse vormen conflictgedrag
  • Tips voor de aanpak per vorm: kalmeren en begrenzen
  • Tips hoe uzelf kalmeert onder spanning
  • Tips voor de werkgever
  • Conflictstijlentest
  • Werken met de escalatieladder
  • Hoe groeit jouw lontje langer?

Caroline neemt haar publiek graag mee in haar eigen ervaringen met conflicten en agressie tijdens haar werk als jurist bij een ministerie. Ze zorgt ervoor dat alle deelnemers weten wat de laatste stand van zaken is. Daarnaast deelt ze welke trends er zijn in Nederland qua conflicten en agressie tegen werkenden.

Over Caroline Koetsenruijter

Caroline Koetsenruijter is jurist en was werkzaam als onderzoeker en universitair docent bij de Universiteit Leiden. Hierna was ze werkzaam als jurist bij een ministerie. Caroline is mediator sinds 2005 en heeft meer dan 15.000 professionals getraind met haar team vanuit haar eigen trainingsbureau Instituut KCB. Ze werkt voor meer dan 130 organisaties variërend van de Landsadvocaat tot het ministerie van Defensie, retail, grote ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Caroline is auteur van de bestseller ‘Jij moet je bek houden! Omgaan met boze burgers, ouders, klanten en patiënten’ (2020) en daarnaast ook van de bestseller ‘Giftig gedoe op de werkplek – Van ongewenst gedrag naar sociale veiligheid’ (2023) . Caroline en haar werk is belicht in AD, NRC, Telegraaf, Nu.nl en Linda.nl en bij programma’s als Nieuwsuur, de Monitor en Met het oog op morgen.

Geïnteresseerd in een lezing van Caroline Koetsenruijter?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

De Haagse Hogeschool

"Via despreker.nl hebben we contact gelegd met Caroline Koetsenruijter. Zij is al een keer eerder uitgenodigd over het thema sociale veiligheid. In een interactieve lezing heeft ze leidinggevenden meer bewust gemaakt op dit thema en handvatten gegeven. Fijn dat ze de context van De Haagse Hogeschool goed heeft kunnen verweven in haar lezing."

Parnassia

"Geweldige lezing, veel interactie met de deelnemers. Na een fijne voorbespreking wist Caroline goed hoe ze de lezing moest doen en nam de groep goed mee, eigenlijk tijd te kort."

WGV Zorg en Welzijn

"De voorbereiding is goed verlopen. Caroline heeft met ons meegedacht en zo zijn we gezamenlijk tot een goed programma gekomen. De uitvoering was ook naar tevredenheid. Caroline heeft voldoende haar eigen verhaal aangehouden en tegelijkertijd wist ze in te spelen op vragen/actualiteiten. Het is haar gelukt om deelnemers opnieuw te laten nadenken over 'standpunten en aanpak binnen de eigen organisatie'."

Noordwest Ziekenhuis

"Fijn dat het mogelijk was om voor de contracteren Caroline te spreken. Verder fijne korte lijnen. En een goede presentatie met veel impact."

Vereniging Arbeidsmediators Nederland

"Caroline is een motiverende en interessante spreker. In een interactieve sessie, vol treffende praktijkvoorbeelden, gaf ze een zaal vol arbeidsmediator verdiepende kennis en concrete handvatten om toe te passen in de eigen werkpraktijk. Nuttige lezing ook, lijkt mij, voor iedere organisatie die haar medewerkers bewust wil maken van de risico's van verwaarlozing (en hoe ongemerkt dat kan gaan), en wat je kunt doen om het te voorkomen (of op te lossen)."

Beschikbaarheid en informatie

Caroline Koetsenruijter

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid