Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Frank Weijers
Bewaar als favoriet

Frank Weijers

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Frank Weijers draagt bij aan écht goede gesprekken, waarin vrijmoedig wordt gesproken en openhartig wordt geluisterd, waardoor we conflicten aangaan in plaats van ze onder water te laten groeien en waarmee we de allerbeste besluiten kunnen nemen, inclusief, omdat de wijsheid van meerderheid én minderheid erin wordt meegenomen.

InterZin

"Frank was de facilitator en bovenal inspirator voor mij van Level 2-3-4 Deep Democracy. De kracht van Deep Democracy zit in het supergoed luisteren, compassie en neutraliteit. Frank weet als geen ander hierin het voorbeeld uit te dragen. Doe daar een flinke schep aandacht, wijsheid, waardering, mildheid, humor, mooie verhalen, liefde, kwetsbaarheid, oog voor diversiteit en wat al niet meer bij en je Frank compleet! Dat ik Deep Democracy volledig omarm komt mede door de bezielende wijze waarop Frank deze prachtige filosofie uitdraagt. Ik kan iedereen Deep Democracy aanbevelen bij Frank."

Frank Weijers

Frank Weijers houdt zich bezig met het faciliteren van goede gesprekken, de betere conflicten en de allerbeste besluiten. Goede gesprekken zijn gesprekken waarin vrijmoedig met elkaar wordt gesproken en openhartig naar elkaar wordt geluisterd. Als we dat kunnen, dan is er een goede basis om met plezier van mening te verschillen, conflict te kunnen hebben. Zo kunnen we ons gezamenlijk potentieel veel beter benutten en zijn we in staat de allerbeste besluiten te nemen: inclusie, met de wijsheid van meerderheid én minderheid. Dat levert niet alleen rijke besluiten, maar zorgt ook dat iedereen optimaal betrokken blijft.

Ook heeft frank ook een boek(je) geschreven genaamd CONFLICT & POLARISATIE. Dit boek gaat over interventies die helpen om conflicten en dynamieken van polarisatie te transformeren: naar (opnieuw) de verbinding met elkaar aangaan, elkaar weer kunnen horen, fluïditeit in rollen en plezier in samen werken en samen leven.

Onderwerpen

  • Hoe zorgen we ervoor dat we betere gesprekken krijgen, waarin ieder zich vrijmoedig kan uitspreken en we in staat en bereid zijn werkelijk openhartig naar elkaar te luisteren?
  • Hoe zorgen we ervoor dat we niet steeds in een polariserend debat terecht komen, maar in plaats daarvan in een dialoog, waarin weer verbinding ontstaat?
  • We hebben een conflict. En daar willen we vanaf. We willen weer constructief met elkaar verder. Hoe doen we dat?
  • We willen leren hoe we met plezier van mening kunnen verschillen: conflict kunnen hebben zonder de verbinding te verliezen. Hoe pakken we dat aan?
  • We willen het gedachtengoed en de methodieken van Deep Democracy in onze organisatie brengen, hoe doen we dat?

Achtergrond

Frank Weijers (1957) is een zeer ervaren proceskundige, opgeleid in Deep Democracy, interventiekunde, transactionele analyse (TA), systemisch werk en corporate antropologie. Hij is als Deep Democracy instructor en facilitator verbonden aan Human Dimensions. Daarnaast werkt hij vanuit zijn eigen bedrijf, Spelen met ruimte.

Frank heeft een zeer rijke, gevarieerde ervaring in het werken met de dynamiek in (grote) groepen, in veelal complexe contexten. Zijn ervaringen zijn gespreid over veel sectoren in de non-profit: onderwijs, zorg, gemeentelijke overheden, veiligheidsregio’s en de politiek. Hij is de schrijver van een groot aantal artikelen en enkele boeken: Spelen met ruimte (2015), Ruimte – stop met onzin, doe wat de bedoeling is (2017) en Now we’re talking! – Deep Democracy in actie (2019). Frank is een veelgevraagd spreker over de thema’s Deep Democracy, Conflict & Polarisatie en Ruimte.

Interesse in een lezing van Frank Weijers?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072-750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Frank Weijers

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid