Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Alf Smolders - vertrouwen in samenwerkingsrelaties
Bewaar als favoriet

Alf Smolders

Alf is een gepassioneerde manager, docent en praktijkwetenschapper die streeft naar een wereld waarin mensen en organisaties op een eerlijk, integer en transparante wijze en met plezier samenwerken met vertrouwen als basis.

NEVI

"Alf Smolders heeft voor ons een zeer succesvol Webinar over Trust Unravelled verzorgd. Alf wist de meer dan honderd deelnemers goed te informeren en te enthousiasmeren voor het onderwerp. We kregen dan ook vele positieve reacties."

Alf Smolders

Alf Smolders houdt zich bezig met het creëren van betere prestaties van projecten door vertrouwen in samenwerkingsrelaties een prominente rol te geven.

Het is nu vaak nog gebruikelijk om contracten te winnen door de aanbestedingsstukken goed te lezen en kansen mee te wegen in de aanbieding waarmee een inschrijver zijn bod doet. Zeker in markten met hevige concurrentie leidt dit geregeld tot zogenaamde vechtcontracten. In de bouwwereld heeft dit bijvoorbeeld geleid tot grote verliezen op projecten met gebrek aan vertrouwen tussen partijen.

Onderzoek toont aan dat wanneer het vertrouwen in de samenwerking centraal staat in een project, beide partijen er als winnaar uitkomen en de prestaties beter zijn. De weg ernaar toe behoeft een ander perspectief op contracteren en samenwerken. Trust Unravelled is een gedachtegoed waarbij stapsgewijs optimale samenwerkingen worden ontwikkeld.

Onderwerpen waar Alf Smolders over spreekt:

  • De rol van vertrouwen in samenwerkingsrelaties
  • Gunnen op ‘samenwerking’ bij Europese aanbestedingen
  • Hoe los ik conflicten op in samenwerkingsrelaties?

Alf neemt je mee in de zoektocht in het vinden van antwoord aan de hand van de volgende vragen: Wat is de beste balans tussen samenwerken op basis van contractuele en relationele sturing. Welk doel willen partijen eigenlijk bereiken met het contract? Met welke elementen worden contracten opgesteld en welke formule zorgt vervolgens voor de beste prestatie? Laat je inspireren tijdens deze mooie reis naar een verbeterde samenwerking.

Serious game – You need trust!

Als je met de opgedane inzichten aan de slag wilt te gaan kun je ook kiezen voor een interactieve workshop van een dagdeel. De workshop kan op maat gemaakt worden, waardoor de beleving van de deelnemers beter beklijfd.

Achtergrond Alf Smolders

Alf id gebiedsmanager bij ProRail en integraal verantwoordelijk voor alle projecten in de driehoek Leiden-Amsterdam-Den Helder. Alf implementeert zijn visie op samenwerkingsrelaties bij ProRail, waarbij samenwerkende competenties van functionarissen en afdelingen een belangrijk onderdeel vormt. Zowel bij strategische leveranciers als bij ProRail. Daarbij is de gehele keten betrokken, van vervoerders en belangenverenigingen tot en met de aannemers en ingenieursbureaus.

Alf heeft naast zijn werk altijd gestudeerd: HBO Management, Economie en Recht, MBA aan Nyenrode en zijn doctoraat behaald aan TU Delft. Bij het behalen van de doctoraat schreef Alf het proefschrift ‘Trust unravelled in an inter-organisational relationship in a regulated tender environment‘.

Alf is tevens docent aan de Hogeschool van Amsterdam voor de vakken Strategie, Europees aanbesteden en Onderzoeksvaardigheden. Sinds 2021 is Alf associate partner bij de firma Cooperante. Samen met Cooperante is Trust Insights ontwikkeld, een meetmethodiek op basis van het proefschrift om vertrouwen in teams en tussen organisaties te meten om samenwerkingsrelaties verder te ontwikkelen.

Alf Smolders inhuren of boeken voor een lezing of workshop?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Railforum

"Alf Smolders geeft bij Railforum zowel online als live workshops over ‘contractmanagement op basis van vertrouwen’. Focus ligt op samenwerking tussen partijen in de railsector waarbij het lastig blijkt om in de huidige contractvormen goede oplossingen te vinden bij calamiteiten, afwijkingen e.d. Meerwaarde van Alf is zijn kennis en creativiteit, zowel theoretisch onderlegd als op de praktijk gestoeld. Hij kan de patronen doorgronden en tijdens de workshop nieuwe inzichten aanreiken. Daarnaast weet hij telkens een veilige sfeer te behoeden, waardoor onze leden zich vrij voelen om te leren. Ook als het collega’s of contractpartners betreft. De deelnemers zijn telkens enthousiast en daarom geven wij de komende jaren graag vaker dit soort workshops zodat zoveel mogelijk leden daarvan kunnen leren."

Beschikbaarheid en informatie

Alf Smolders

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid