Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Sicco Santema
Bewaar als favoriet

Sicco Santema

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Sicco Santema is gefascineerd in innovatie en technologie die mensen en organisaties vooruit helpen. Hij maakt daarbij gebruik van journey om door de bestaande conventies te kijken. Sicco Santema geeft daarmee inzicht, overzicht en structuur.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Sicco Santema

Technisch bedrijfskundige en fiscalist met advieservaring zowel in het bedrijfsleven als in de overheid. Prof. dr. mr. ir. Sicco Santema werkt vooral in strategievormende operaties, waarbij enerzijds het marktgerichte vermogen van een organisatie moet worden gevonden en versterkt en anderzijds de operationele uitvoering in de gehele organisatie op effectiviteit en efficiency wordt ingericht. Uiteraard speelt de keten daarbij een belangrijke rol.

Sicco vertaalt eindwaarden van ketens terug naar de participanten in die keten en weet hun toegevoegde waarde ook daadwerkelijk op waarde te schatten. Het effect van zijn handelen is dat de keten ‘faster, cheaper and better’ wordt. Hij kan dit staven met hilarische voorbeelden uit het velerlei ketens, gelardeerd met praktijkvoorbeelden.

Onderwerpen waar Sicco Santema over spreekt

  • Ketensamenwerking
  • Klantenjourneys
  • Ondernemerschap
  • Netwerk integratie
  • Lean in supply chain samenwerking
  • Aantoonbaar realiseren

Klanten komen bij Sicco als ze zich realiseren dat hun huidige manier van werken onvoldoende oplevert. Hij biedt anderen inzicht, overzicht en structuur, waardoor nieuwe wegen naar de toekomst ontstaan. In de kern houdt Sicco zich bezig met innovatie en technologie om mensen en organisaties vooruit te helpen. Hij ontwerpt samen met klanten nieuwe processen, die doorgaans buiten de bestaande kaders liggen. Out of the box en into another box.

Over Sicco Santema

Sicco Santema is medeoprichter van Scenter, een adviesbureau dat opereert op het grensvlak van mens en organisatie. Zijn leidende principe is het ontwikkelen van mensen, zowel bij opdrachtgevers als intern. Hij is daarbij deeltijd hoogleraar marketing en ketenmanagement bij Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. Daarnaast was hij hoogleraar E-Business Marketing and Procurement aan de Technische Universiteit van Eindhoven, welke activiteiten inmiddels in Delft zijn geïntegreerd.

Daarnaast vervult Sicco enkele maatschappelijke functies (bv thuiszorg en NWO) en is hij veelvuldig spreker op seminars en congressen. Samen met Jeroen van de Rijt publiceerde hij vele boeken en artikelen.

Sicco Santema boeken voor een lezing of workshop?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Sicco Santema

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker