Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Peter Schuttevaar
Bewaar als favoriet

Peter Schuttevaar

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Samenwerken is een vak. En wie afdelings- en organisatieoverstijgende samenwerking wil begeleiden moet een echte professional zijn. Peters verhaal hierover geldt voor alle sectoren en voor alle disciplines! En nu onze netwerksamenleving steeds complexer en dynamischer wordt, neemt zijn verhaal elke dag aan kracht en actualiteit toe!

Duo+

"Peter Schuttevaar heeft op onze organisatie dag van vier organisaties samen een lezing verzorgd. Een interessant verhaal met een duidelijke boodschap. Dit was een mooie opbouw voor de rest van de dag."

Peter Schuttevaar

Mijn missie is om grote(re) groepen mensen slimmer te maken.

Peter Schuttevaar is de oprichter van Vitha, een bureau die ondersteunt bij het optimaliseren van samenwerkingen. Hij is voorvechter voor de professionalisering van het vak van samenwerkingsprofessional.

Samenwerken is een vak. En wie afdelings- en organisatieoverstijgende samenwerking wil begeleiden moet een echte professional zijn. Peters verhaal hierover geldt voor alle sectoren en voor alle disciplines! En nu onze netwerksamenleving steeds complexer en dynamischer wordt, neemt zijn verhaal elke dag aan kracht en actualiteit toe!

Thema’s lezingen

  • (Organisatieoverstijgende) samenwerking
  • Economische ongelijkheid
  • Wetenschap en natuurkunde
  • Ontwikkelingen op het vlak van IT, onderwijs en lokale overheid

Peter is een multitalent. Laat je dan ook niet door de bovenstaande thema’s beperken. Daag hem uit. Leg je vraagstuk aan hem voor en voordat je het weet ligt er een script op je bureau! En als de stemming er een beetje in zit dan doet hij er ook nog een leuke rap bij of speelt hij Schubert op de piano. Hij kan er dan een humorvol en cabaretesk gebeuren van maken.

Achtergrond

Peter Schuttevaar studeerde zowel elektronica als muziek, natuurkunde en bedrijfskunde. Hij werkte zowel in de ICT, als in de juridisch financiële dienstverlening, in het onderwijs, in het bedrijfsleven en bij en voor de overheid. Heeft rollen vervult als adviseur, ondernemer, docent, trainer, pianist, (interim) manager en kwartiermaker. Hij laat zich door geen enkele conventie beperken in zijn carrière-stappen. En hij doet alles wat hij doet met de intensiteit en concentratie van een roofdier dat op jacht is. Van alles maakt hij een succes, zonder zich tot één vak of expertisegebied te beperken. Hoe kun je van zo’n eigenwijze flapdrol een coherent verhaal verwachten?

Dat komt doordat Peter als begenadigd spreker op een heel herkenbare manier getuigenis aflegt van zijn ongebreideld leven. Hij redeneert steeds vanuit zijn grote professionele project, namelijk het begeleiden van samenwerking tussen mensen en groepen mensen. Ook analyseert hij ragfijn hoe uw project zal verlopen als u niet bepaalde maatregelen neemt. Hij voorspelt zonder omhaal hoe de samenwerking in uw bedrijfskolom of keten zal eindigen als u niet ingrijpt. Zijn trefzekerheid op dit vlak is verbazingwekkend. In welke sector u ook bezig bent.

Maar als u denkt dat hij zich vervolgens in de ivoren toren van zijn professionele competenties terugtrekt dan heeft u het mis. Peter is ruimhartig. Hij heeft bergen werk verzet om er voor te zorgen dat anderen eenzelfde professionele oordeelsvorming op het vlak van menselijke samenwerking kunnen bereiken. De kern van zijn expertise is opgeschreven in zijn boek De Aggregatiemens. De inhoud van dat diepgravende boek loopt als een rode draad door zijn voordrachten en kan door iedereen aangeleerd worden.

Peter Schuttevaar inhuren als spreker?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Groen Links Ede

"Peter heeft namens GroenLinks/Progressief Ede een thema avond Economische Ongelijkheid georganiseerd. Het is te merken dat het onderwerp hem na aan het hart ligt. Voor de thema avond heeft hij inspirerende sprekers aangezocht en zelf zowel een spreekbeurt als het gastheerschap voor deze avond verzorgd. Dit deed hij op ontspannen en humorvolle wijze maar met oog voor de balans met betrekking tot de ernst van het onderwerp en eventuele gevoeligheden bij het publiek. De thema avond Economische Ongelijkheid werd door de aanwezigen zeer positief beoordeeld. Het maakte iets bij hen los en heeft hen op bepaalde punten de ogen geopend en de behoefte opgeroepen tot vervolgstappen. Ellen Out, fractievoorzitter GroenLinks/Progressief Ede"

Stade advies

"Beste Peter, Langs deze weg wil ik je bedanken voor de inspirerende wijze waarop je, mei 2011, een workshop hebt verzorgd voor de adviseurs van Stade Advies BV. Belangrijk element in je workshop was het voor ons verrassende gegeven van de geaggregeerde inzichten in ons denken en doen. Stade Advies is een adviesbureau dat voortdurend in haar praktijk wordt geconfronteerd met samenwerkingsvraagstukken in organisaties. De wijze waarop jij het begrip van de aggregatiemens introduceerde en de speelse en uiterst activerende manier waarop je dit concept hebt toegelicht en toegepast in concrete situaties van alledag in organisaties was bijzonder verhelderend. Ons brein is leidend in de wijze waarop naar samenwerking kunnen kijken. Anders gezegd, de hersenen van een samenwerkende groep mensen werkt niet zoveel anders dan onze eigen hersenen. De kern van je gedachtegoed is daarbij samen te vatten met de zin die je vele malen gebruikte, namelijk dat wie scherp naar zich zelf durft te kijken in staat is de samenwerking in een groep, tussen denkers en doeners, te bevorderen. Ik kan het iedere professional die zelf actief is in samenwerkingsverbanden dan wel zelf adviserend professioneel actief is in organisaties waar samenwerkingsvraagstukken aan de orde zijn (en waar speelt dat niet) aanbevelen, via een workshop of een voordracht, al dan niet met muzikale begeleiding en toelichting, kennis te nemen van de inzichten en methoden van Peter Schuttevaar van Vitha. Johan Kruithof, Bestuurder en vennoot Stade Advies BV"

Science Allience

"Peter Schuttevaar is in staat om het ongebruikelijke in te zetten om groepsprocessen begrijpelijker te maken. Met voorbeelden uit de psychoanalyse, de pianistiek en de dierenwereld weet hij groepsprocessen vanuit een geheel ander perspectief te belichten. Verfrissend en inspirerend! Frank Zwetsloot, Director of Science Alliance"

Gemeente Oldenzaal

"In een Management Team overleg van een gemeente is de agenda meestal goed gevuld. Zeker de laatste tijd als het gaat over bezuinigingen, nieuwe taken en regionale samenwerking. Reflectie op ons gedrag m.b.t. deze ontwikkelingen wordt meestal gezocht in de bekende heidagen. Zo heeft Peter Schuttevaar voor ons een dagdeel ingevuld met zijn methode. Het geeft ons een kijk op het samenspel tussen denken en doen; niet achter elkaar, maar naast elkaar. Vanuit praktijkvoorbeelden hebben we beschouwd hoe we op een andere wijze naar oplossingen kunnen gaan kijken. Daarbij werden de vier principes (van de aggregatiemens) in theorie uitgelegd en meteen vertaald naar herkenbare situaties. Een verfrissende manier van kijken en leren spelen met de vier schuiven (die bij die principes van de aggregatiemens horen). Hennie van Rinsum, gemeentesecretaris te Oldenzaal"

Beschikbaarheid en informatie

Peter Schuttevaar

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid