Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Jef van den Hout
Bewaar als favoriet

Jef van den Hout

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Met het onderwerp teamflow weet Jef van den Hout als geen ander het publiek te inspireren en amuseren. Na afloop weet wat men kan doen om de samenwerking te verbeteren en de (team)flow te vergroten.

&Samhoud

"Jef past zijn presentatie aan, aan het publiek en het doel van de sessie. Hij brengt veel energie in de groep en legt met treffende voorbeelden & wetenschappelijke onderbouwing 'flow' uit. Het was een energieke inspirerende presentatie!"

Jef van den Hout

Jef van den Hout houdt zich bezig met alles wat verwant is aan teamflow. Zo doet hij onderzoek naar teamflow, inspireert hij over teamflow, leidt hij professionals op in teamflow gedachtegoed en helpt hij organisaties en teams de kans te vergroten om teamflow te ervaren.

Indien je er op inspirerende wijze achter wil komen wat de voorwaarden voor (team)flow zijn en wat precies de unieke kenmerken zijn van deze magische (gedeelde) ervaring, is Jef daarvoor de aangewezen persoon. Tijdens zijn lezingen en masterclasses vertaalt hij wetenschappelijke inzichten op een humoristische en laagdrempelige manier naar de (team)praktijk van alledag. Met aanstekelijk enthousiasme neemt Jef van den Hout je aan de hand van mooie praktijkvoorbeelden mee in de magie van teamflow.

Mogelijke onderwerpen lezing door Jef van den Hout

 • Flow
 • Teamflow (in lezing of in theatervorm, zie hieronder)
 • Verbinding
 • Leiderschap
 • Topprestaties (individu en team)
 • Creativiteit/innovatie
 • Collectieve ambitie
 • Vitaliteit
 • Teamwork
 • Veiligheid en vertrouwen
 • Geluk, concentratie en talent (positieve psychologie)

Teamflow Theater – een uniek concept

In het Teamflow Theater gaan we spelen met de voorwaarden en ervaringskenmerken van teamflow. Jef van den Hout maakt korte presentaties duidelijk hoe teams vaak vastlopen en hoe teams in flow kunnen komen. Zo schetst hij een ideaalbeeld van een optimaal samenwerkingsklimaat. Een groep acteurs brengt dit in een specifieke situatie tot uiting en vraagt het publiek om hulp. Het publiek speelt de rol van “teamflow coach” en staat in verbinding met de moderator. Samen coachen ze zo de groep acteurs naar flow!

Achtergrond

In 2009 gaf Jef van den Hout zijn baan op als adviseur strategie- en organisatieontwikkeling, omdat hij zelf niet echt in de juiste flow zat. Om deze te vinden leek het hem daarom verstandig om onderzoek te gaan doen naar het concept ‘flow’. Hiermee begon hij zijn bijzondere zoektocht met vele ups en downs. In december 2016 promoveerde Jef uiteindelijk tot doctor in de Flow. Dit met goedkeuring van de wereldberoemde founder van de flow theorie Mihaly Csikszentmihalyi. In dezelfde tijd richtte Jef met succes een netwerkorganisatie op, genaamd Flow Concepts. Dit om zijn gedachtegoed te verspreiden en naar de praktijk te brengen.

Jef is als docent en onderzoeker verbonden aan verschillende universiteiten in binnen- en buitenland. Wetenschappelijk presenteert Jef zijn werk op psychologische congressen zoals: World Congress on Positive Psychology of European Congress on Positive Psychology. Jef is als teamflow coach verbonden om het Solar Team Eindhoven vitaal te houden, want wat de mens nog niet kan kan de ‘solar auto’ gelukkig al wel, opladen terwijl hij rijdt! Bij o.a. Buurtzorg Nederland heeft Jef onderzocht wat de voorwaarden zijn voor een optimale samenwerking. Jef heeft zijn bevindingen recentelijk gepubliceerd in een nieuw boek genaamd: ‘Team Flow: The psychology of optimal collaboration.’

Interesse in een lezing van Jef van den Hout?

Na het bijwonen van een sessie met Jef van den Hout zijn mensen geïnspireerd en gaan met enthousiasme en positiviteit weg. Men weet wat men kan doen om de kans op (team)flow te vergroten aan de hand van concrete handreikingen en praktische tips.

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

M.G.G.B. Berg

"Jef is enthousiast, bevlogen, hartelijk en weet veel over dit onderwerp. Hij is betrokken bij de groep."

H.A.M. Ligthart

"Jef is enorm enthousiast en leeft Flow goed voor!"

Marjolein Reurink - Directeur Het Sticht Zest

"Door de diversiteit aan sprekers en de kennis van Jef was de kwaliteit echt top! Jef is echt mr. Flow, heeft het woord uitgevonden en verbeterd. Door zijn manier van praten verveelt het geen moment, je bent continu geboeid!"

Hilde Brouwer – Summit Coaching

"Wat een dikke vette flow, ontzettend goede presentatie. Je droge humor is onnavolgbaar!"

Van Iersel Geveltechniek

"Het teamflow model gaf het meest houvast, waanzinnig mooi schema wat hier prominent hangt en waar we veel mee bezig zijn. Het model geeft inzicht in het geheel, het brengt alles bij elkaar en geeft overzicht. Het model is simpel en verhelderend."

Beschikbaarheid en informatie

Jef van den Hout

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid