Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Mark Tigchelaar
Bewaar als favoriet

Mark Tigchelaar

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Gedragspsycholoog Mark Tigchelaar heeft zich gespecialiseerd in focus, om ons weerbaarder te maken tegen afleiding. Op basis van jarenlang onderzoek naar de werking van het brein heeft hij een methode ontwikkeld. Met als resultaat: je krijgt meer gedaan, ervaart minder stress en kan meer de diepte induiken. Zijn methode geeft rust, overzicht en controle.

Linda Truyens

"Goede trainer met heel duidelijke uitleg en veel voorbeelden. Ook heel praktisch gericht. Veel ruimte voor vragen van de deelnemers. Heb het gevoel dat ik hier echt wel mee aan de slag kan."

Mark Tigchelaar

Mark Tigchelaar studeerde neuropsychologie en verdiept zich nu al meer dan 17 jaar in het verbeteren van prestaties en het optimaal benutten van het brein. Hij is oprichter van de Focus Academy en schrijver van het o..a het boek Focus AAN/UIT. Zijn methode om meer uit je hersenen te halen, helpt je om beter om te gaan met de continue informatiestroom waar we dagelijks mee te dealen hebben. Zo kan je voortaan informatie sneller opnemen en onthouden. Inmiddels hebben wereldwijd meer dan 100.000 kenniswerkers, ondernemers en topsporters een focustraining bij hem gevolgd.

De kracht van Mark is om wetenschap naar de praktijk te vertalen. Zijn aanpak is dan ook goed onderbouwd en tegelijk enorm praktisch. Je kunt alles gelijk inzetten op het werk of in het dagelijks leven. In de trainingen en keynotes wordt aangegeven hoe het brein werkt, zodat het makkelijk is om je af te sluiten voor afleiding en sneller kunt schakelen. Het effect is dat je op een dag veel meer gedaan krijgt, met minder inspanning. Het is geen time-management, het is brain-management.

Thema’s waar Mark Tigchelaar over spreekt

Elke dag worden we meer dan 200 keer onderbroken in hetgeen we aan doen zijn. Hierdoor leven we steeds meer gefragmenteerd, hollen we achter de feiten aan en putten we onszelf uit. Hoe krijg je structureel meer gedaan, hoe houd je focus en blijf je dus productief? En: hoe houd je een goede balans tussen werk en privé? Breinexpert Mark Tigchelaar weet raad. Met humor en herkenbare voorbeelden geeft hij workshops en keynote lezingen over:

 • Focus, flow en afleiding: werken met volle aandacht
 • Prestatie (snellezen en geheugenoptimalisatie)
 • Thuiswerken
 • Vitaliteit
 • Oorzaken van stress op neurologisch niveau
 • Stress en uitval verminderen
 • Brein
 • Duurzame inzetbaarheid
 • Doelen behalen

Meer over Mark Tigchelaar

Hij is betrokken bij diverse tv-programma’s over het brein, gaf twee tedX-talks en schreef boeken over hoe je meer uit je brein kunt halen:

 • Focus Aan/Uit (2019). Meer dan 50.000 exemplaren verkocht in Nederland, #1 bij Managementboek.nl, #1 bij Bol.com
 • Lezen, weten en niet vergeten (2017)
 • Haal meer uit je hersenen (2014)

Mark boeken voor een lezing of workshop?

Ben je geïnteresseerd in het verhaal en de praktische tips van Mark en wil je meer weten of een offerte ontvangen? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Irene Sperings

"Een uiterst vriendelijke trainer, die goed luisterde en echt antwoord wilde geven op je vragen. Duidelijke tips, goede oefeningen en liet je ook zien wat de valkuilen zijn en hoe je die kunt aanpakken. Ik ging er redelijk sceptisch in (focusmanagementtraining van vier uur, klinkt tegenstrijdig), maar ben aangenaam verrast en erg blij met de tips. Ik ga zeker een aantal habits toepassen!"

Corrie Voncken

"Prettige en deskundige trainer die je weet en leert te focussen met behulp van wetenschappelijk onderbouwde theorie gekoppeld aan de praktijk. In de training gebruikt hij praktische oefeningen en leuke testjes."

Beschikbaarheid en informatie

Mark Tigchelaar

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid