Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Rick van Asperen
Bewaar als favoriet

Rick van Asperen

Rick van Asperen is een landelijk veelgevraagd energieke congresspreker en entert(r)ainer. Op een dynamische wijze inspireert hij graag mensen op het gebied van hybride werken, vitaliteit, (persoonlijk) leiderschap, ondernemerschap en samenwerken.

Hessiëlle van Dam - Coloriet, locatiedirecteur

"Het water stroomt waar ruimte is. Met behulp van Rick verkende het MT van Coloriet de onderlinge interacties en overtuigingen en creëerden we ruimte om onze 'behoefte aan...' te formuleren. Rick leverde op deze inspirerende dag toegevoegde waarde aan het MT, waarbij hij op uitdagende en humoristische wijze een spiegel voorhield. Wie de mens denkt te zijn hebben we (met behulp van onze omgeving) zelf ontworpen. Dat is goed nieuws voor een organisatie in transitie. In de verkenning van de MT leden naar het laden van begrippen als onder andere coachend leiderschap en zelfregelende teams raakten we af van de gebruikelijke rationele weg om op het pad van onze waarden verder te gaan met ontwerpen. Een dag met Rick levert gegarandeerd ruimte op!"

Rick van Asperen

Rick van Asperen is een landelijk veelgevraagd energieke congresspreker, entert(r)ainer, dagvoorzitter en auteur. Hij brengt jouw kernboodschap spat helder over de bühne. Een onderscheidend punt van Rick is dat hij in de voorbereiding graag creatief meedenkt over de inhoud en uitvoering van het programma. Hierbij vindt hij het van groot belang dat jouw toehoorders jouw verhalen horen en ervaren! Hij werkt met onvergetelijke metaforen en samen met jou bedenkt hij passende prikkelende titels. Wat dacht je ter inspiratie van: ‘Klantfitness’, ‘Houd je feedbek!’, ‘Herontdek de aap in jezelf!’, ‘Hoe krijg je ondernemen in je genen?’, ‘Ruil je standpunten in voor beweegredenen’.

Foto’s, filmpjes, hersenbrekers en muziek. Maar ook humor, drama, diepgaande inhoud, confrontaties, tempo en rust. Ricks presentaties beklijven op een bijzondere manier door deze veelzijdigheid aan gebruikte vormen. Ze zijn als een conference met een sterk spiegelende en vermakelijke inhoud.

Onderwerpen waar Rick over spreekt

‘Veelzijdigheid’ is Ricks ‘specialiteit’. Hij is dan ook breed inzetbaar en inspireert op een dynamische en verrassende wijze mensen, in alle rollen en functies, op het gebied van:

  • Hybride werken
  • Toegepaste breinkennis
  • (Persoonlijk) Leiderschap
  • Cultuurverandering
  • Communicatie, Samenwerking & Feedback
  • Persoonlijke effectiviteit
  • Vitaliteit
  • Innovatie
  • Ondernemerschap

Special 2023-2024: Kerst- en nieuwjaar

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Hoe is het met jullie goede voornemens gegaan die jullie voor dit jaar hadden? Hebben jullie de balans weten te herstellen? Of zijn jullie onbewust nog harder gaan rennen om alle ballen in de lucht te kunnen houden? Kijk samen met Rick tijdens een eindejaars- of nieuwjaarsbijeenkomst hoe jullie 2024 mentaal vitaal vorm gaan geven. Onder het motto ‘Ik laat me niet gek maken’, geeft Rick je op een verrassende en interactieve wijze waardevolle inzichten voor een frisse start van 2024!

De vijf meest aangevraagde presentaties van dit moment:

– Livitaal werken.

(Themas: hybride werken, samenwerken, vitale relaties, vitaal leiderschap)
Op een hybride manier samenwerken biedt vele mogelijkheden. Echter, zoveel mensen, zoveel wensen! Hoe ga je hiermee om zodat iedereen zich als een vis in het water voelt? Rick spreekt trouwens liever over ‘Livitaal’ werken, een combinatie van live en digitaal. Daarnaast zit hier het woord ‘vitaal’ in. Laten we samen werken aan het creëren van oplossingen die bijdragen aan de vitaliteit van de totale organisatie.

– Brainpower! Delf het goud in je grijze massa.

(Themas: vitaliteit, persoonlijke groei, focus en resultaat) 
Vergroot de kennis van je brein. Je krijgt er een enorme dosis praktisch toepasbare brainpower voor terug. Daardoor neemt je vitaliteit toe, versterk je relaties en behaal je gestelde doelen.

– De groeten met moeten!

(Thema’s: persoonlijk leiderschap, eigenaarschap, verantwoordelijkheid en participatie) 
Doe niet langer braaf wat ‘moet’, maar creëer je eigen mogelijkheden en maak bewuste keuzes. Je leert je WILspier weer te trainen en benut je volledige potentieel.

– Wie is hier nu een eikel?

(Thema’s: ondernemerschap, leiderschap, creativiteit, ont-wikkelen en nieuwe perspectieven) 
Zit je vast in je eigen ego, dan mis je volop mogelijkheden en kansen. Leer de drijfveren en wensen jezelf en anderen écht herkennen en er ontstaat een zevensprong aan mogelijkheden.

– Wie echt samenwerkt, vist niet achter het net.

(Thema’s: samenwerken, muurtjes afbreken, resultaatgerichtheid en verbinding) 
Kennis is macht. Samenwerken is kracht. Maar optimaal samenwerken gaat niet vanzelf. Ontdek hoe je samen meer bereikt en iedereen zich als een vis in het water voelt.

Rick van Asperen als dagvoorzitter

Als professionele dagvoorzitter is Rick in staat om zowel een meer extraverte als introverte rol te vervullen afhankelijk van jouw wensen. Rick denkt graag mee bij het scherpstellen van de kernboodschap voor de bijeenkomst en het uitlijnen van de verschillende onderdelen met deze kernboodschap.

Workshop Rick van Asperen – Egostrippen

Rick heeft ook als trainer en coach al vele mensen geholpen hun energie te verleggen van belemmerende verhalen naar nieuwe mogelijkheden. Ben je benieuwd wat Egostrippen daarin voor jou kan betekenen? Ontdek de geestverruimende werking van Egostrippen!

Rick van Asperen boeken of inhuren voor een lezing?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Ria Outshoorn - Outperform Marketing, Marketing & Sales Consultant

"Op 23 juni jl. had ik het voorrecht om het webinar 'Brainpower' bij te wonen. Na al heel veel webinars te hebben gezien, was dit, met afstand, het beste webinar dat ik tot nu toe heb meegemaakt. Rick gaf de deelnemers de energie en interactie alsof je er 'live' bij was. In combinatie met de zeer interessante content waar je direct wat mee kan en de mooie aankleding van het webinar, had je totaal niet het idee dat je 'al' een uur bezig was."

Danielle Flach - ABN Amro MeesPierson, Directeur West- en Midden-Brabant

"Rick heeft voor mij en 75 collega’s een webinar gegeven over het groeien op je thuiswerkplek. Hoe houd je het leuk en interessant en hoe houd je voldoende energie over? Rick heeft ons geleerd over de werking van ons brein en in welke valkuilen we stappen. Ook heeft hij praktische tips gegeven voor meer ontspanning. Zeker relevant voor ons, omdat we veel thuiswerken en zittend werk hebben. Rick is enthousiast, energiek en heeft gezorgd voor een perfecte voorbereiding voor het webinar, zodat het volledig aan onze wensen voldeed!"

Probiblio

"Voor een inspiratiebijeenkomst over samenwerken heb ik Rick van Asperen gevraagd als dagvoorzitter, interviewer én spreker. Drie rollen die hij uitstekend heeft vervuld. Als dagvoorzitter voelde hij de sfeer in de zaal perfect aan en wist daar goed op in te spelen, als interviewer was hij inhoudelijk sterk en als spreker wist hij de bijeenkomst energiek en origineel af te sluiten. Wat ik voornamelijk heel fijn vond aan het werken met Rick, is dat hij op een prettige manier erg betrokken was bij de voorbereiding en vanuit zijn ervaring goede tips kon aandragen voor de opzet. Rick neemt zorgvuldig de tijd om mee te denken over de invulling van het programma, leest zich in korte tijd grondig in, is erg betrokken, scherp op de inhoud en details en zeer betrouwbaar qua deadlines, afspraken etc. Een samenwerking volgens het boekje wat mij betreft, ik kan Rick van harte aanbevelen!"

KPN

"Wat een heerlijke frisse wind! Rick wist onze zaal van de eerste tot en met de laatste minuut te boeien met zijn prikkelende werkvormen en direct toepasbare tools om van een eikel een medemens te maken. Met veel humor, scherpe vragen en ‘omdenken’ krijgt hij het voor elkaar om mensen ook bij tegenslag gemotiveerd en enthousiast te houden. Als organisator vond ik het daarnaast erg prettig werken met iemand die zich niet puur om zijn optreden bekommert, maar over het gehele event meedenkt om hier een groot succes van te maken. De zorgvuldigheid waarmee Rick in zijn voorbereiding de context van deze KPN-groep heeft meegenomen en weten te verwerken in zijn verhaal, overtrof al mijn verwachtingen. Kortom: ik wens ieder publiek een verrassende inspirator toe als Rick!"

Gemeente Hoogeveen

"Rick is in staat om een zaal vol mensen met heel verschillende achtergronden en belangen uit te nodigen om eens met een totaal andere bril te kijken naar zichzelf en hun omgeving. Dat doet hij op zijn eigen, bevlogen en zeer prettige manier. Van de eerste tot de laatste minuut van zijn optreden heeft hij verbinding met alle betrokkenen. Het resultaat: iedereen gaat vol positieve energie verder. Bovendien zijn Rick en zijn mensen ideale partners die soms onder grote (tijds)druk bereid zijn te helpen bijeenkomsten goed voor te bereiden en zorg te dragen voor zeer professionele presentaties en visuals. Wij zien uit naar alles wat we nog samen met de Egostripper(s) gaan beleven!"

Beschikbaarheid en informatie

Rick van Asperen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid