Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Rob de Haas - Effectief en energiek digitaal vergaderen
Bewaar als favoriet

Rob de Haas

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro , 2000 - 3000 Euro

Zoek je een spreker die jullie helpt met effectiever (online) vergaderen of met het effectief leidinggeven op afstand? Meeting Designer Rob de Haas is de expert op het gebied van (online)vergaderen en auteur van het boek ‘Ongewoon Goed Vergaderen’. Wereldwijd sprak en trainde hij al voor meer dan 25000 mensen.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Rob de Haas

Meeting Designer Rob de Haas is expert op het gebied van vergaderen en zakelijke creativiteit. Hij is bovendien auteur van het boek ‘Ongewoon Goed Vergaderen’. Als internationale autoriteit op het gebied van Creatieve Meeting Design heeft hij inmiddels wereldwijd meer dan 25.000 mensen toegesproken, getraind en begeleid in ‘Serious Creativity’ en ‘Meeting efficiency’.

Rob de Haas vertelt met humor en enthousiasme over zijn passie voor het samenbrengen van mensen en de magie die daar kan ontstaan. Door het benutten van deze ‘collectieve denkkracht’ wordt creativiteit aangewakkerd en sneller resultaten behaalt. Tijdens zijn lezing opent hij ook op energieke wijze de ogen en brengt hij de vergadering van ervaren ‘euvel’ naar ontmoetingen met impact, die het verschil maken en onmisbaar worden in het gezamenlijk bedenken van vernieuwende ideeën en concepten. Daarmee worden het momenten die cruciaal zijn, waar je met plezier naar uitkijkt. “Stop meetings plannen, ga experiences ontwerpen!”

Onderwerpen waarbinnen Rob de Haas het verschil kan maken

 • Effectief en inspirerend vergaderen
 • Online vergaderen
 • Leidinggeven op afstand
 • Een gezond vergaderdieet: Minder met meer resultaat
 • Serieuze creativiteit: motor voor permanente innovatie
 • Teamprestaties vergroten
 • Samen werken = samen denken!
 • De meeting als hefboom tot hogere productiviteit
 • Verlaag de werkdruk door slimmer & beter te vergaderen
 • Opgave-gericht en interdisciplinair werken, hoe doe je dat dan?
 • Waarom integere, ervaren leiders mega-blunders kunnen maken (over zorgvuldige oordeels- en besluitvorming?)
 • Energiek en effectief vergaderen voor OR/MR’s

Rob de Haas bespreekt graag de mogelijkheden van zijn lezingen en workshops met jou door.

Meer mogelijkheden

 1. In de lezing ‘Psychologische veiligheid in meetings’ ontdek je waarom men zich in een meeting zich zo veilig moeten voelen, dat men vrijuit durft te spreken. Je leert dé 7 technieken om de vergader-veiligheid bij jullie direct te vergroten.
 2. In zijn Webinar Effectief en energiek digitaal vergaderen geeft Rob de Haas je praktische tips voor effectief en energiek digitaal vergaderen. Verder benoemt hij de valkuilen die effectief online vergaderen in de weg kunnen staan. Dit webinar kan ook verzorgt worden in de vorm van een Online training, bestaande uit 6 sessies.
 3. Stand-up lezing ‘Welkom terug’: In deze unieke lezing gaat Rob op interactieve wijze op zoek naar mogelijke antwoorden manieren hoe jullie het beste effectief kunnen (samen)werken in de hybride wereld.
 4. Rob heeft bovendien in samenwerking met de spreker de on demand masterclass ‘Online vergaderen‘ gecreëerd. Je kan na aanmelding direct starten. Maar je kunt ook vragen naar de mogelijkheid dit als team te volgen of op eigen LMS te plaatsen.
 5. Meeting-boost (90 minuten): Tijdens deze lezing krijgen de deelnemers tools en op wetenschap gebaseerde inzichten om hun (online-, hybride-) meetings effectiever en energieker te maken.

Waarom Rob de Haas als spreker?

 • Optimaal resultaat uit jouw congres/seminar
 • Nooit meer inactieve webinar- of congresdeelnemers
 • Unieke visie op de power of Creatief meeting design: “Stop het plannen van congressen – start met het ontwerpen van experiences.” (Hoe breng je creativiteit in je congres.)
 • Innovatief concept van meetings 3.0 als kritieke succesfactor voor alle innovatie, en de positieve impact op eigenaarschap, samenwerken en co-creatie.

Rob de Haas houdt van mensen, we zijn tenslotte allemaal sociale wezens en ’team players’. De isolatiecel is niet voor niets een van de zwaarste straffen. De ontmoetingen op het werk zijn cruciaal voor ons, omdat iedereen ‘erbij wil horen’. Daarnaast maken betere vergaderingen mensen gelukkiger. Gelukkigere mensen presteren beter en ervaren minder stress op het werk en thuis.

Achtergrond

Rob de Haas is de vader van het gedachtengoed ‘framing the conversation’: door meetings te ontwerpen en te werken met slimme kaders kan je veel (tijd) besparen en wordt iedereen actief betrokken bij het realiseren van de beste oplossingen en de mooiste inzichten. Met uitspraken zoals ‘schaf notulen af!’,  ‘de rondvraag is voor luie vergaderaars’ en ‘geen doel, geen agendapunt’ schudt hij vergaderend Nederland wakker.

Een kleine greep waar Rob de Haas eerder zijn verhaal mocht delen; Buffalo State University, CREA conference Siestre Levante Italië, CPS-conferences Arizona, Miami, Tucson, Riga Business School Letland, Universiteit van Groningen, Erasmus Universiteit, Burkina Faso ADEA conference, Belfast Metropolitan College, S2M Utrecht, TIX NL, Tribal Internet Solutions, Jenaplanschool Antonius Abt, Erasmus Universiteit, gemeente Oirschot, gemeente Gooise Meren en de Rabobank.

Rob de Haas is auteur van de boeken:

 • Ongewoon goed vergaderen (2015): een slimme vergader­methode waarmee de collectieve denkkracht in organisaties optimaal wordt benut
 • Praktijkgids online vergaderen (november 2020): deze ‘doe-gids’ brengt je een keur aan praktische tips om zowel de prestaties als de relaties via het scherm te verbeteren.

Interesse in een lezing of workshop van Rob de Haas?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Rob de Haas

 • 8,9 op basis van +620 reviews
 • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Corona annulering = kosteloos verzetten
 • Snel direct contact met deze spreker