Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Rob de Haas - Effectief en energiek digitaal vergaderen
Bewaar als favoriet

Rob de Haas

Zoek je een spreker die jullie helpt met effectiever (online) vergaderen of met het effectief leidinggeven op afstand? Meeting Designer Rob de Haas is de expert op het gebied van (online) vergaderen en auteur van het boek ‘Ongewoon Goed Vergaderen’. Wereldwijd sprak en trainde hij al voor meer dan 25.000 mensen.

Rob de Haas

Meeting Designer Rob de Haas is expert op het gebied van vergaderen en zakelijke creativiteit. Hij is bovendien auteur van het boek ‘Ongewoon Goed Vergaderen’. Als internationale autoriteit op het gebied van Creatieve Meeting Design heeft hij inmiddels wereldwijd meer dan 25.000 mensen toegesproken, getraind en begeleid in ‘Serious Creativity’ en ‘Meeting efficiency’.

Daarnaast is Rob de bedenker van een set unieke vergaderkaarten, de ‘Meeting Design Cards’(©), software voor het collectieve brein, waarmee iedereen zijn eigen meeting kan ontwerpen.

Rob de Haas vertelt met humor en enthousiasme over zijn passie voor het samenbrengen van mensen en de magie die daar kan ontstaan. Door het benutten van deze ‘collectieve denkkracht’ wordt creativiteit aangewakkerd en sneller resultaten behaalt. Tijdens zijn lezing opent hij ook op energieke wijze de ogen en brengt hij de vergadering van ervaren ‘euvel’ naar ontmoetingen met impact, die het verschil maken en onmisbaar worden in het gezamenlijk bedenken van vernieuwende ideeën en concepten. “Stop meetings plannen, ga experiences ontwerpen!”

Onderwerpen waarbinnen Rob de Haas het verschil kan maken

 • Effectief en inspirerend vergaderen
 • Online / hybride vergaderen (samenwerken in een hybride wereld)
 • Leidinggeven op afstand
 • Een gezond vergaderdieet: Minder met meer resultaat
 • Serieuze creativiteit: motor voor permanente innovatie
 • De meeting als hefboom tot hogere productiviteit
 • Verlaag de werkdruk door slimmer & beter te vergaderen
 • Energiek en effectief vergaderen voor OR/MR’s

Duur lezing: 1 tot 1,5 uur. In overleg. Ook zijn er uitgebreidere workshops of trainingen mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer mogelijkheden

 1. In de lezing ‘Psychologische veiligheid in meetings’ (3 uur) ontdek je waarom men zich in een meeting zich zo veilig moeten voelen, dat men vrijuit durft te spreken. Je leert dé 10 technieken om de vergader-veiligheid bij jullie direct te vergroten.
 2. Stand-up lezing ‘Vergaderen in de hybride wereld’ (1 tot 1,5 uur): Een unieke ervaring waarin het publiek door de hilarische sketches en alledaagse voorbeelden toeschouwer wordt van de vele zinnige en onzinnige vergadertradities
 3. Tijdens de speelse lezing Vergaderen? Zo doen wij dat! wordt het publiek aan de hand van hilarische sketches en alledaagse praktijkvoorbeelden toeschouwer van hun eigen vergaderingen.
 4. Masterclass ‘Leiding geven aan waardevolle, productieve meetings’ (Meeting leadership, 2 dagdelen). Managers en leiders zitten gemiddeld 60 – 80 % van hun tijd vergaderingen voor. Meer dan 50 % van alle meetings ervaart men als ‘tijdverspilling’. Goed voorzitterschap zorgt voor energieke en productieve ontmoetingen voor zowel deelnemers als voorzitters.’
  Hoe zorg je voor onderlinge verbinding, houd je de discussie gaande, bewaak je de mores van de groep en betrek je alle deelnemers actief in de meeting?
 5. In zijn Webinar Effectief en energiek digitaal (1 tot 1,5 uur) vergaderen geeft Rob de Haas je praktische tips voor effectief en energiek digitaal vergaderen. Verder benoemt hij de valkuilen die effectief online vergaderen in de weg kunnen staan.
 6. Rob heeft bovendien in samenwerking met de spreker de On demand masterclass ‘Online vergaderen gecreëerd. Meld je aan en start direct met deze online cursus.

Waarom Rob de Haas als spreker?

 • Optimaal resultaat uit jouw congres/seminar
 • Nooit meer inactieve webinar- of congresdeelnemers

Rob de Haas houdt van mensen, we zijn tenslotte allemaal sociale wezens en ’teamplayers’. De isolatiecel is niet voor niets een van de zwaarste straffen. De ontmoetingen op het werk zijn cruciaal voor ons, omdat iedereen ‘erbij wil horen’. Daarnaast maken betere vergaderingen mensen gelukkiger. Gelukkigere mensen presteren beter en ervaren minder stress op het werk en thuis.

Achtergrond

Rob de Haas is de vader van het gedachtengoed ‘framing the conversation’: door meetings te ontwerpen en te werken met slimme kaders kan je veel (tijd) besparen en wordt iedereen actief betrokken bij het realiseren van de beste oplossingen en de mooiste inzichten. Met uitspraken zoals ‘schaf notulen af!’,  ‘de rondvraag is voor luie vergaderaars’ en ‘geen doel, geen agendapunt’ schudt hij vergaderend Nederland wakker.

Rob de Haas is auteur van de boeken:

 • Ongewoon goed vergaderen (2015): een slimme vergader­methode waarmee de collectieve denkkracht in organisaties optimaal wordt benut
 • Praktijkgids online vergaderen (2020): deze ‘doe-gids’ brengt je een keur aan praktische tips om zowel de prestaties als de relaties via het scherm te verbeteren.

Interesse in een lezing of workshop van Rob de Haas?

Rob de Haas bespreekt graag vrijblijvend de mogelijkheden van zijn lezingen en workshops met jou door. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Blogs van Rob de Haas

Lees meer
En dan ineens vergadert iedereen digitaal
Rob de Haas is expert op het gebied van vergaderen en zakelijke creativiteit en schrijver van het boek Ongewoon Goed Vergaderen en een internationale autoriteit op het gebied van Creatieve Meeting Design. In deze blog leert hij je over hoe je gemakkelijk en effectief kan digitaal vergaderen.

Beschikbaarheid en informatie

Rob de Haas

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt