Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Rob de Haas - Effectief en energiek digitaal vergaderen
Bewaar als favoriet

Rob de Haas

Zoek je een spreker die jullie helpt met effectiever (online) vergaderen of met het effectief leidinggeven op afstand? Meeting Designer Rob de Haas is de expert op het gebied van (online) vergaderen en auteur van het boek ‘Ongewoon Goed Vergaderen’. Wereldwijd sprak en trainde hij al voor meer dan 25.000 mensen.

Efteling

"Rob was een match met onze behoefte. De intake en voorgesprekken waren goed om onze behoefte aan Rob over te brengen. Zijn werkvorm met zenden en in groepjes iets bespreken zorgde voor een goede sfeer en dat de aanwezigen hun aandacht er goed bij konden houden. Rob heeft een goed verhaal en kan met wat statements mensen aan het denken zetten."

Rob de Haas

Meeting Designer Rob de Haas is expert op het gebied van vergaderen en zakelijke creativiteit. Hij is bovendien auteur van het boek ‘Ongewoon Goed Vergaderen’. Als internationale autoriteit op het gebied van Creatieve Meeting Design heeft hij inmiddels wereldwijd meer dan 25.000 mensen toegesproken, getraind en begeleid in ‘Serious Creativity’ en ‘Meeting efficiency’.

Daarnaast is Rob de bedenker van een set unieke vergaderkaarten, de ‘Meeting Design Cards’(©), software voor het collectieve brein, waarmee iedereen zijn eigen meeting kan ontwerpen.

Rob de Haas vertelt met humor en enthousiasme over zijn passie voor het samenbrengen van mensen en de magie die daar kan ontstaan. Door het benutten van deze ‘collectieve denkkracht’ wordt creativiteit aangewakkerd en sneller resultaten behaalt. Tijdens zijn lezing opent hij ook op energieke wijze de ogen en brengt hij de vergadering van ervaren ‘euvel’ naar ontmoetingen met impact, die het verschil maken en onmisbaar worden in het gezamenlijk bedenken van vernieuwende ideeën en concepten. “Stop meetings plannen, ga experiences ontwerpen!”

Onderwerpen waarbinnen Rob de Haas het verschil kan maken

 • Effectief en inspirerend vergaderen
 • Online / hybride vergaderen (samenwerken in een hybride wereld)
 • Leidinggeven op afstand
 • Een gezond vergaderdieet: Minder met meer resultaat
 • Serieuze creativiteit: motor voor permanente innovatie
 • De meeting als hefboom tot hogere productiviteit
 • Verlaag de werkdruk door slimmer & beter te vergaderen
 • Energiek en effectief vergaderen voor OR/MR’s
 • Angstcultuur doorbreken en psychologische veiligheid

Duur lezing: 1 tot 1,5 uur. In overleg. Ook zijn er uitgebreidere workshops of trainingen mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer mogelijkheden

  1. In de lezing ‘Psychologische veiligheid in meetings’ (3 uur) ontdek je waarom men zich in een meeting zich zo veilig moeten voelen, dat men vrijuit durft te spreken. Je leert dé 10 technieken om de vergader-veiligheid bij jullie direct te vergroten.
  2. Masterclass ‘Een veilige werkplek voor iedereen’ (3 uur) – Wanneer we beseffen dat 3 op de 10 Nederlanders introvert gedrag vertonen in grotere groepen en mannen in gemengd gezelschap 80 % van de spreektijd opeisen, en zij vrouwen drie keer zoveel onderbreken als mannen, dan hebben we op dit gebied wat werk te doen. Naast boeiende interactie, krijg je een concreet stappenplan waarmee dit thema doordacht en systematisch binnen de organisatie wordt aangepakt.
  3. Stand-up lezing ‘Vergaderen in de hybride wereld’ (1 tot 1,5 uur): Een unieke ervaring waarin het publiek door de hilarische sketches en alledaagse voorbeelden toeschouwer wordt van de vele zinnige en onzinnige vergadertradities
  4. Tijdens de speelse lezing Vergaderen? Zo doen wij dat! wordt het publiek aan de hand van hilarische sketches en alledaagse praktijkvoorbeelden toeschouwer van hun eigen vergaderingen.
  5. Masterclass ‘Leiding geven aan waardevolle, productieve meetings’ (Meeting leadership, 2 dagdelen). Managers en leiders zitten gemiddeld 60 – 80 % van hun tijd vergaderingen voor. Meer dan 50 % van alle meetings ervaart men als ‘tijdverspilling’. Goed voorzitterschap zorgt voor energieke en productieve ontmoetingen voor zowel deelnemers als voorzitters.’
   Hoe zorg je voor onderlinge verbinding, houd je de discussie gaande, bewaak je de mores van de groep en betrek je alle deelnemers actief in de meeting?
  6. Rob heeft bovendien in samenwerking met de spreker de On demand masterclass ‘Online vergaderen’ gecreëerd. Meld je aan en start direct met deze online cursus.

Waarom Rob de Haas als spreker?

 • Optimaal resultaat uit jouw congres/seminar
 • Nooit meer inactieve webinar- of congresdeelnemers

Rob de Haas houdt van mensen, we zijn tenslotte allemaal sociale wezens en ’teamplayers’. De isolatiecel is niet voor niets een van de zwaarste straffen. De ontmoetingen op het werk zijn cruciaal voor ons, omdat iedereen ‘erbij wil horen’. Daarnaast maken betere vergaderingen mensen gelukkiger. Gelukkigere mensen presteren beter en ervaren minder stress op het werk en thuis.

Achtergrond

Rob de Haas is de vader van het gedachtengoed ‘framing the conversation’: door meetings te ontwerpen en te werken met slimme kaders kan je veel (tijd) besparen en wordt iedereen actief betrokken bij het realiseren van de beste oplossingen en de mooiste inzichten. Met uitspraken zoals ‘schaf notulen af!’,  ‘de rondvraag is voor luie vergaderaars’ en ‘geen doel, geen agendapunt’ schudt hij vergaderend Nederland wakker.

Rob de Haas is auteur van de boeken:

 • Ongewoon goed vergaderen (2015): een slimme vergader­methode waarmee de collectieve denkkracht in organisaties optimaal wordt benut
 • Praktijkgids online vergaderen (2020): deze ‘doe-gids’ brengt je een keur aan praktische tips om zowel de prestaties als de relaties via het scherm te verbeteren.

Interesse in een lezing of workshop van Rob de Haas?

Rob de Haas bespreekt graag vrijblijvend de mogelijkheden van zijn lezingen en workshops met jou door. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

(Visual) Facilitator/Transformator

"Ik heb het boek 'Online Vergaderen' van Rob de Haas gelezen. Ik denk dat je hiermee veel zoekenden in onze nieuwe en blijvende werkwijze van vergaderen blij maakt."

Haaglanden Medisch Centrum

"Rob wist op een inspirerende wijze de deelnemers te prikkelen en gaf naast feiten ook do’s en don’ts om vergaderen effectief en energiek te organiseren. Een thema wat binnen Ondernemingsraden altijd voor verbetering vatbaar is."

Directeur/bestuursvoorzitter CABO

"Goede mix van theoretische inzichten en praktische tips over vergaderen en hybride werken. Mooie werkvormen waarmee we ideeën ophalen over samenwerken in de hybride werkomgeving. Leuke metaforen die je simpel kunt toepassen."

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

"Rob is bij uitstek een critical friend. Rob confronteert waar nodig en heeft altijd oog voor de menselijke maat. Rob helpt op een creatieve manier vastgeroeste patronen te bespreken en te doorbreken waardoor blijvende verandering optreedt op individueel, team- en organisatieniveau."

Blogs van Rob de Haas

Lees meer
En dan ineens vergadert iedereen digitaal
Rob de Haas is expert op het gebied van vergaderen en zakelijke creativiteit en schrijver van het boek Ongewoon Goed Vergaderen en een internationale autoriteit op het gebied van Creatieve Meeting Design. In deze blog leert hij je over hoe je gemakkelijk en effectief kan digitaal vergaderen.

Beschikbaarheid en informatie

Rob de Haas

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid