Op zoek naar een expert die handvatten kan bieden over 'veilig' vergaderen?

Webinar & 7 technieken voor psychologische veiligheid in meetings
Bewaar als favoriet

Psychologische veiligheid in meetings

Durven we te zeggen wat we denken? Je leert dé 10 technieken om de vergader-veiligheid direct bij jullie te vergroten, zodat iedereen zich veilig voelt om vrijuit te spreken. Tijdens deze workshop bespreekt vergader-expert Rob de Haas het belang van psychologische veiligheid in meetings.

Psychologische veiligheid in meetings

Hoe bedwing je de dominante, praatgrage types, zodat anderen ook tijdens vergaderingen aan bod komen? En is het oké om als deelnemer aandacht te vragen wanneer je voelt dat je volledig de weg kwijt bent? Hoe ga je om met introverte medewerkers tijdens een meeting? Dit ontdek je tijdens de workshop ‘Psychologische veiligheid in meetings’. Je leert onder andere 10 technieken om de psychologische veiligheid binnen jouw meetings te vergroten.

Durven we te zeggen wat we denken? En is het oké om de aandacht te vragen wanneer je voelt dat er iets echt niet klopt? Het is lastig om iedereen de juiste aandacht te geven tijdens een meeting. Psychologische (en sociale) veiligheid is de basis voor je goed voelen in de groep, waardoor je je veilig voelt om interpersoonlijke risico’s te nemen. In een veilige, vertrouwde omgeving zijn we op ons best. Hoe groter de onveiligheid, des te zwakker de besluiten, én de uitvoering ervan.

Aan de hand van vernieuwende inzichten en onze gezamenlijke verhalen onderzoeken we hoe veilig en open onze meetings zijn. Je maakt kennis en reflecteert op het toepassen van een aantal  beproefde technieken en interventies waarmee je de psychologische en sociale veiligheid binnen jouw meetings blijvend kunt vergroten.

Inhoud workshop ‘Psychologische veiligheid in meetings’

  • De vergaderdriehoek: grondpatroon van goede meetings
  • Groupthink’:  gezonde groepsdruk of ongezonde groepsdwang
  • Welkom! Iedereen gezien, gehoord?
  • De 10 technieken:
    1. Warm welkom
    2. Constructieve feedback
    3. Omgekeerde dominantie
    4. Anoniem
    5. De fluisteraar, de rebel en het geweten
    6. Dominantie vriendelijk in de kiem smoren
    7. Het verreweg, beste argument
    8. Denk-bubbels
    9. Kleine verhalen
    10. Kritische noot via de band (externalized criticism)

Duur: 3 uur
Profiel deelnemers: ontdekkend, open minded en leergierig
Groepsgrootte: minimaal 10, maximaal 15

Statistieken

De meeste vergaderingen zijn geen vergaderingen, maar onderonsjes tussen hoogopgeleide, dominante, witte mannen.
3 op de 10 Nederlanders vertonen introvert gedrag in grote groepen. In gemengd gezelschap hebben mannen 75 % van de spreektijd, vrouwen 25 % . De kans dat vrouwen onderbroken worden is 50 %. Mannen en vrouwen onderbreken vrouwen 30 % meer dan dat ze mannen onderbreken. En als vrouwen spreken, worden ze meestal niet echt serieus genomen. Mannen praten veel vaker door spreektijd vrouwen, dan andersom. 30 % van alle Nederlanders vertonen introvert gedrag in grote groepen. Die hoor je dus niet of nauwelijks in vergaderingen van 9+ deelnemers. Bewuste en onbewuste groepsdwang omwille van eensgezindheid of vanwege gewenste politieke correctheid, ondermijnt het vrijmoedige spreken.
Hoog tijd om aan de slag te gaan met een open en veilige vergadercultuur.

Over Rob de Haas

Rob de Haas is de vader van het gedachtengoed ‘framing the conversation’: door meetings te ontwerpen en te werken met slimme kaders kan je veel (tijd) besparen en wordt iedereen actief betrokken bij het realiseren van de beste oplossingen en de mooiste inzichten.

Rob is bovendien auteur van ‘Ongewoon goed vergaderen’ (2015), een slimme vergadermethode waarmee de collectieve denkkracht in organisaties optimaal wordt benut. Ook heeft hij ‘Praktijkgids online vergaderen’ (2020) geschreven. Deze ‘doe-gids’ brengt je een keur aan praktische tips om zowel de prestaties als de relaties via het scherm te verbeteren.

Interesse in de workshop ‘Psychologische veiligheid in meetings’?

Heb je interesse in een workshop over technieken om psychologische veiligheid in meetings? Neem dan vrijblijvend contact op via 072 – 750 74 22 of via het contactformulier. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Psychologische veiligheid in meetings

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1290 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid