“Van Talenten, Helden maken”
Bas Kodden is een schrijver, spreker en onderzoeker op het gebied van Leiderschap, Ondernemerschap & Persoonlijke Ontwikkeling. Het onderwerp Bevlogenheid in het bijzonder.

Bas Kodden groeide op in Raalte, Salland om daarna zowel zijn studie Rechten (1995) als Bedrijfskunde (2007) aan de Rijksuniversiteit Groningen te voltooien. Van Nyenrode Business Universiteit ontving hij in 2011 zijn Doctorsgraad voor een studie naar het belang van medewerkerbevlogenheid voor Nederlandse kennisorganisaties.

Voordat Bas Kodden in 2010 onderdeel werd van het Center for Leadership & Personal Development aan Nyenrode Business Universiteit, is Bas bijna zijn gehele loopbaan als ondernemer werkzaam geweest. Op 27-jarige leeftijd begon hij zijn eerste bedrijf letterlijk vanuit zijn woonkamer, een onderneming die uitgroeide tot Recruitment Groep Nederland met meerdere labels, diverse vestigingen en vele werknemers.

Na 12,5 jaar zijn organisaties te hebben geleid droeg hij in 2010 de onderneming over om wetenschappelijk onderzoek te kunnen verrichten naar Leiderschap & Bevlogenheid, om boeken te kunnen schrijven en om jonge, ambitieuze studenten te kunnen trainen en te kunnen coachen naar toekomstig leiders. De nieuwe HELD’en in zijn ogen: Hoog Energieke Leidingnemende Doeners, die vol vitaliteit en toewijding invulling geven aan hun eigen toekomst.

Bas Kodden is werkzaam voor diverse universiteiten en MBA-business schools en verzorgt lezingen en seminars aan bedrijven en instellingen door het gehele land. Deelnemers en MBA-studenten (directeuren, managers, professionals) waarderen zijn lessen steevast met hoge cijfers (scores 8,4 – 10,0).

Eind 2013 werd zijn boek ‘Word een HELD’ uitgegeven: volgens diverse recensenten een aanrader voor een ieder, die geïnteresseerd is in het onderwerp bevlogenheid en persoonlijk groei. Het boek verscheen na enkele maanden in de Bestseller Top100. In 2015 verscheen ‘Het Ambt Meester’ waarin hij diverse leiderschaps- en managementaspecten beschrijft die jonge juristen en juridisch leidinggevenden kunnen gebruiken om zichzelf en hun organisatie naar een hoger plan te ontwikkelen.

In 2017 verscheen zijn nieuwe boek ‘De kunst van duurzaam presteren’. Bas Kodden deed onderzoek naar prestatie-indicatoren onder leidinggevenden en senior medewerkers van ruim 1100 professionals en 50 CEO’s van Nederlands bekendste bedrijven.  Het geheim van winnende personen en teams zit hem in de combinatie van talent en vier belangrijke prestatiekenmerken, waar – vreemd genoeg – veel organisaties juist niet op selecteren.

Sinds het verschijnen van zijn boeken wordt Bas door veel bedrijven en instellingen gevraagd om een bijdrage aan de bevlogenheid van hun medewerkers te komen leveren.

Online Masterclasses

Verander ook jouw mindset met de Online Masterclasses ‘The Devil Inside’ van Bas Kodden en kijk jouw ‘devil inside’ lachend in zijn gezicht.

Bas Kodden inhuren of boeken voor een lezing of workshop?
Bas Kodden inhuren of boeken voor een lezing of workshop? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Bas Kodden SKU UPC Model

Wij hebben een lezing geboekt met Bas Kodden. Alles was goed geregeld en afspraken zijn nagekomen. Bas is een fijne spreker met een interactieve prese

Feb 08, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: ERA Countour 

Wij hebben een lezing geboekt met Bas Kodden. Alles was goed geregeld en afspraken zijn nagekomen. Bas is een fijne spreker met een interactieve presentatie en duidelijke heldere punten. De collega's waren enthousiast!


Vorige week dinsdag 6 december heeft Bas Kodden ons meegenomen in zijn verhaal over bevlogen leiderschap. Ik heb veel enthousiaste reacties ontvangen,

Dec 16, 2016 by Anonymous
Bedrijfsnaam: St Jansdal Ziekenhuis Harderwijk 

Vorige week dinsdag 6 december heeft Bas Kodden ons meegenomen in zijn verhaal over bevlogen leiderschap. Ik heb veel enthousiaste reacties ontvangen, dus het was geslaagd!


5.0 5.0 2 2 Wij hebben een lezing geboekt met Bas Kodden. Alles was goed geregeld en afspraken zijn nagekomen. Bas is een fijne spreker met een interactieve presentatie en duidelijke heldere p Bas Kodden