“Van Talenten, Helden maken”
Bas Kodden is een schrijver, spreker en onderzoeker op het gebied van Leiderschap, Ondernemerschap & Persoonlijke Ontwikkeling. Het onderwerp Bevlogenheid in het bijzonder.

Bas Kodden groeide op in Raalte, Salland om daarna zowel zijn studie Rechten (1995) als Bedrijfskunde (2007) aan de Rijksuniversiteit Groningen te voltooien. Van Nyenrode Business Universiteit ontving hij in 2011 zijn Doctorsgraad voor een studie naar het belang van medewerkerbevlogenheid voor Nederlandse kennisorganisaties.

Voordat Bas Kodden in 2010 onderdeel werd van het Center for Leadership & Personal Development aan Nyenrode Business Universiteit, is Bas bijna zijn gehele loopbaan als ondernemer werkzaam geweest. Op 27-jarige leeftijd begon hij zijn eerste bedrijf letterlijk vanuit zijn woonkamer, een onderneming die uitgroeide tot Recruitment Groep Nederland met meerdere labels, diverse vestigingen en vele werknemers.

Na 12,5 jaar zijn organisaties te hebben geleid droeg hij in 2010 de onderneming over om wetenschappelijk onderzoek te kunnen verrichten naar Leiderschap & Bevlogenheid, om boeken te kunnen schrijven en om jonge, ambitieuze studenten te kunnen trainen en te kunnen coachen naar toekomstig leiders. De nieuwe HELD’en in zijn ogen: Hoog Energieke Leidingnemende Doeners, die vol vitaliteit en toewijding invulling geven aan hun eigen toekomst.

Bas Kodden is werkzaam voor diverse universiteiten en MBA-business schools en verzorgt lezingen en seminars aan bedrijven en instellingen door het gehele land. Deelnemers en MBA-studenten (directeuren, managers, professionals) waarderen zijn lessen steevast met hoge cijfers (scores 8,4 – 10,0).

Eind 2013 werd zijn boek ‘Word een HELD’ uitgegeven: volgens diverse recensenten een aanrader voor een ieder, die geïnteresseerd is in het onderwerp bevlogenheid en persoonlijk groei. Het boek verscheen na enkele maanden in de Bestseller Top100. In 2015 verscheen ‘Het Ambt Meester’ waarin hij diverse leiderschaps- en managementaspecten beschrijft die jonge juristen en juridisch leidinggevenden kunnen gebruiken om zichzelf en hun organisatie naar een hoger plan te ontwikkelen.

In 2017 verscheen zijn nieuwe boek ‘De kunst van duurzaam presteren’. Bas Kodden deed onderzoek naar prestatie-indicatoren onder leidinggevenden en senior medewerkers van ruim 1100 professionals en 50 CEO’s van Nederlands bekendste bedrijven.  Het geheim van winnende personen en teams zit hem in de combinatie van talent en vier belangrijke prestatiekenmerken, waar – vreemd genoeg – veel organisaties juist niet op selecteren.

Sinds het verschijnen van zijn boeken wordt Bas door veel bedrijven en instellingen gevraagd om een bijdrage aan de bevlogenheid van hun medewerkers te komen leveren.

Bas Kodden inhuren of boeken voor een lezing of workshop?
Bas Kodden inhuren of boeken voor een lezing of workshop? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Bas Kodden SKU UPC Model

Wij hebben een lezing geboekt met Bas Kodden. Alles was goed geregeld en afspraken zijn nagekomen. Bas is een fijne spreker met een interactieve prese

Feb 08, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: ERA Countour 

Wij hebben een lezing geboekt met Bas Kodden. Alles was goed geregeld en afspraken zijn nagekomen. Bas is een fijne spreker met een interactieve presentatie en duidelijke heldere punten. De collega's waren enthousiast!


Vorige week dinsdag 6 december heeft Bas Kodden ons meegenomen in zijn verhaal over bevlogen leiderschap. Ik heb veel enthousiaste reacties ontvangen,

Dec 16, 2016 by Anonymous
Bedrijfsnaam: St Jansdal Ziekenhuis Harderwijk 

Vorige week dinsdag 6 december heeft Bas Kodden ons meegenomen in zijn verhaal over bevlogen leiderschap. Ik heb veel enthousiaste reacties ontvangen, dus het was geslaagd!


5.0 5.0 2 2 Wij hebben een lezing geboekt met Bas Kodden. Alles was goed geregeld en afspraken zijn nagekomen. Bas is een fijne spreker met een interactieve presentatie en duidelijke heldere p Bas Kodden

Gerelateerde sprekers

 • Michiel Muller

  Michiel Muller is een specialist in ondernemerschap, innovatie, daadkracht en het openbreken van markten. Dat bewees hij onder andere met Route Mobiel en Tango. Hij is winnaar van vele marketingprijzen en een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter vanwege zijn energieke en meeslepende wijze van presenteren.

   

 • Hans van der Loo

  Hans van der Loo is auteur en spreker op het terrein van energie, gedrag en prestaties. Hij geeft prikkelende lezingen over energiek veranderen, energiemanagement, gedrags- en cultuurverandering, prestatieverbetering, persoonlijk leiderschap en visiegericht organiseren. De inhoud en de lengte van de lezing kan in overleg bepaalde worden.

   

 • Dr. Danielle Braun

  Danielle Braun is corporate antropoloog en expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Ze neemt je mee langs verre vreemde volken om je uiteindelijk de cultuur en omgangsvormen van je eigen organisaties beter te laten begrijpen.

   

 • Menno Lanting

  Menno Lanting werkt als strateeg en innovator met directies en Raden van Bestuur van verschillende organisaties. Thema’s waar hij zich op richt zijn digitaal leiderschap, organisatievernieuwing & het nieuwe werken, connectivity, strategie en business innovatie. Menno Lanting schreef o.a. Connect, verkozen tot Managementboek van het Jaar.