Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bas Kodden
Bewaar als favoriet

Bas Kodden

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Pr. Dr. Mr. Bas Kodden is een bekende onderzoeker en auteur op het gebied van Leiderschap, Bevlogenheid en Duurzaam presteren. Hoe creëer je bevlogen professionals, hoe selecteer je nieuwe medewerkers en hoe bouw je een duurzame cultuur van excellentie en engagement. Zet zelfontwikkeling om in duurzaam doen!

ERA Countour

"Wij hebben een lezing geboekt met Bas Kodden. Alles was goed geregeld en afspraken zijn nagekomen. Bas is een fijne spreker met een interactieve presentatie en duidelijke heldere punten. De collega's waren enthousiast!"

Bas Kodden

Prof. Dr. Mr. Bas Kodden is schrijver, spreker en onderzoeker op het gebied van Leiderschap, Ondernemerschap & Persoonlijke Ontwikkeling. Het onderwerp Bevlogenheid in het bijzonder.

Sinds het verschijnen van zijn boek ‘Word een HELD’ (#1 bestseller) wordt Bas door alle gerenommeerde organisaties gevraagd om een bijdrage aan de bevlogenheid van hun medewerkers te komen leveren. Aan de hand van praktisch toepasbare managementtheorieën, persoonlijke belevenissen en ontmoetingen met uiterst bevlogen personen, reikt Bas u een stappenplan aan.

Kom van denken naar doen, zodat u vol energie leiding kunt nemen over uw eigen leven!

Lezingen Bas Kodden

1) Word een HELD: het keerpunt naar nieuwe bevlogenheid!
Heeft u ook wel eens het gevoel dat u nog niet alles uit uzelf, uw team of uw organisatie hebt gehaald? Dat er nog zoveel meer mogelijk is? Dat u net dat ene bruggetje nodig hebt om verder te komen? U bent niet de enige: zo’n 80% van alle Nederlandse werknemers ervaart op dit moment onvoldoende geluk en uitdaging in zijn of haar werk! Via zijn boeken, lezingen en seminars bereikt Bas jaarlijkse vele duizenden leidinggevenden en professionals, die vol inspiratie en energie zichzelf én hun organisaties in een vernieuwde staat van flow en bevlogenheid weten te brengen. Kom ook in actie. Als organisatie, als team, als persoon!

2) Van HELD naar Legende: de Kunst van Duurzaam Presteren!
Waarom blijft de ene organisatie succesvol, terwijl anderen uiteenvallen en verdwijnen? Waarom weet die ene persoon zijn succes te herhalen, terwijl eigenlijk niemand dat verwachtte? Het geheim van winnende personen en teams blijkt te zitten in de combinatie van slechts enkele prestatiekenmerken, waar – vreemd genoeg – veel organisaties juist niet op selecteren en bouwen. Het Zeigarnik Effect: de kunst van duurzaam presteren!

3) Leidinggeven is omgekeerd opvoeden!
Leiderschap is een contradictio in terminis.. Een paradox, waarbij ons gedrag wordt gedreven door onze primaire drijfveren. De meeste leidinggevenden geven leiding wanneer ze het vooral niet moeten doen, en geven geen leiding wanneer ze het vooral wel moeten doen. Het omgaan met onze drijfveren en die paradox vergt voor leiders naast zelfkennis veel ervaring en kunde. De meeste leidinggevenden stappen ‘in’ als ze ‘uit’ moeten stappen en stappen ‘uit’ als ze ‘in’ moeten stappen’,. Ontdek de hoogste vorm van leiderschap: Leer leiding te laten nemen!

4) Leiderschap in tijden van crisis – ‘The Devil Inside’
‘The Devil Inside’ gaat over het doorbreken van je eigen blokkades. Dit seminar stelt je in staat te observeren hoe je bepaalde gewoontes hebt ontwikkeld en helpt je te analyseren waarom je je op een bepaalde manier gedraagt en hoe je die cirkel kunt doorbreken. Hoe meer je dat interne stemmetje – je devil inside – het zwijgen kunt opleggen, hoe meer je in staat bent om te groeien en hoe meer anderen je leiderschap herkennen (“Weer een meesterwerk”).

5) Lezing Mentale Innovatie – Innovatief leiderschap
Over innovatie lezen we elke dag, het is een must voor bedrijven en organisaties. Hoe blijven ze vernieuwen? Hoe vinden ze een authentieke marktpositie? Mentale innovatie helpt je bij het vinden van antwoorden op genoemde vragen aan de organisatie én aan jezelf. Op basis van bevlogenheid en zelfeffectiviteit biedt dit seminar een mindset dat je helpt om het denken over zelfontwikkeling om te zetten in duurzaam doen!

6) Lezing Out of Control – Durf te rebelleren
Om als organisatie succesvol te zijn en de concurrentie voor te blijven heb je soms rebellen nodig: mensen die durven af te wijken van de norm, de regels en ‘hoe we het altijd hebben gedaan’. In zijn lezing ‘Out of control’ stelt Bas het belang van meer ruimte voor autonomie, persoonlijke groei en welzijn voor medewerkers aan de orde. “Innovatief leiderschap vraagt moed en non-conformistisch handelen wanneer overmatige regeldruk en drang naar controle schade veroorzaakt en verandering tegenhoudt,”

7) The Devil Inside – #metoo
Naar aanleiding van de #metoo-affaire heeft Bas als bedrijfskundig jurist daar een lezing/seminar van 45-90 minuten over ontwikkeld. Zowel leiderschap, juridische aspecten als organisatie-inrichting komen aan bod. De lezing gaat over onderwerpen als (psychologische) veiligheid, integriteit, verschil morseprudentie en jurisprudentie, inrichten en handhaven van integriteit (via intern en extern systeem van vertrouwenspersonen).

Achtergrond Bas Kodden

Bas Kodden heeft zijn studie Rechten en zijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen voltooid. Van Nyenrode Business Universiteit ontving hij in 2011 zijn Doctorsgraad voor een studie naar het belang van medewerker bevlogenheid voor Nederlandse kennisorganisaties.

Tot 2010 leidde Bas zijn eigen start-up, welke onderneming uitgroeide tot Recruitment Groep Nederland met meerdere labels, diverse vestigingen en vele honderden medewerkers in eigen loondienst. Daarna richtte hij zich op wetenschappelijk onderzoek en het trainen van jonge, ambitieuze studenten naar toekomstige leiders (Hoog Energieke Leidingnemende Doeners). De nieuwe HELD’en in zijn ogen: Hoog Energieke Leidingnemende Doeners, die vol vitaliteit en toewijding invulling geven aan hun eigen toekomst.

Bas Kodden is werkzaam voor diverse universiteiten en MBA-business schools en verzorgt lezingen en seminars aan bedrijven en instellingen door het gehele land.

Boeken Bas Kodden

  1. Bevlogen leiderschap – WORD een HELD
  2. Leiderschap in HR – De Kunst van Duurzaam Presteren
  3. Persoonlijk & Team leiderschap – The Devil Inside
  4. Praktisch leiderschap – Leidinggeven is omgekeerd opvoeden
  5. Juridisch leiderschap – Het Ambt Meester
  6. Innovatief Leiderschap – Durf te Rebelleren
  7. Rebelleren moet je faciliteren – Hoe onaangepast gedrag kan leiden tot betere resultaten en innovatief vermogen

Bas Kodden inhuren of boeken voor een lezing of workshop?

Kies nu voor een uur, dagdeel of dag vol bevlogenheid. Kom in actie! Als organisatie, als team, als persoon. Aan de hand van zijn boeken, verrichte onderzoeken, ontwikkelde instrumenten, praktisch toepasbare managementtheorieën en persoonlijke ondernemerservaringen reikt Bas u vele tips, gedachten en werkwijzen aan. Kom van denken naar doen, zodat u vol energie leiding kunt geven én kunt laten nemen! eem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

St Jansdal Ziekenhuis Harderwijk

"Vorige week dinsdag 6 december heeft Bas Kodden ons meegenomen in zijn verhaal over bevlogen leiderschap. Ik heb veel enthousiaste reacties ontvangen, dus het was geslaagd!"

Beschikbaarheid en informatie

Bas Kodden

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid