Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Margriet Sitskoorn spreker website
Bewaar als favoriet

Margriet Sitskoorn

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Naast haar wetenschappelijke werk is ze ook auteur van meerdere boeken, waaronder Het maakbare brein en Passies van het brein. Margriet Sitskoorn doet onder andere onderzoek naar de relatie tussen hersenen en gedrag. Zij is een veelgevraagd spreekster en adviseur.

Tactus

"We zijn heel tevreden over de lezing die Margriet Sitskoorn heeft verzorgd tijdens onze ouderavond. Deze avond was georganiseerd in het kader van de campagne 'Zien drinken, doet drinken' en het thema was 'kinderen leren door wat je doet'. Op een begrijpelijke wijze heeft Margriet uitleg gegeven over de hersenen en hoe je als ouder invloed kunt uitoefenen op de ontwikkeling van de hersenen. Erg interessant en met duidelijke tips!"

Margriet Sitskoorn

Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg, BIG geregistreerd klinisch neuropsycholoog. en is landelijk bekend als breindeskundige. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving, invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden en optimaliseren.

Onderwerpen waar Margriet Sitskoorn over spreekt

 • Neuropsychologie
 • Prestatie verbeteren
 • De relatie tussen hersenen en gedrag
 • De invloed van gedrag en omgeving op de hersenen
 • Het beïnvloeden van gedrag
 • Het ontwikkelen van wijsheid
 • Beïnvloeding door nep-nieuws en het leren herkennen
 • Hersenen en opleiden, scouting en selectie.
 • State of the art computer-brain interface trainingen

Persoonlijke achtergrond Margriet Sitskoorn

Margriet Sitskoorn studeerde in jaren ’80 psychologie in Tilburg, met als specialisatie neuropsychologie. Zij promoveerde aan de Universiteit van Nijmegen binnen de ontwikkelingspsychologie. Ze volgde een vervolgopleiding in de klinische neuropsychologie aan het Henry Ford Hospital in Detroit, Verenigde Staten. Zij is BIG geregistreerd klinisch neuropsycholoog.

Margriet Sitskoorn is directeur van het topperformance lab binnen het department of Cognitive Neuropsychology. Binnen dit lab wordt onderzoek gedaan naar hoe je de prestatie van (top)sporters en (top)managers kunt verbeteren. Op basis van dit onderzoek worden er nieuwe trainingsmethodieken ontwikkeld voor de topsportwereld en het bedrijfsleven. Zij is tevens lid van de raad van kennis van de topsport community. Zij is een veelgevraagd spreekster en adviseur.

Sitskoorn is een expert waar verschillende media ten aanzien van verscheidene onderwerpen een beroep op doen; Televisie, o.a. Jinek, Op1, WNL zondag; Tijdschriften, o.a. Quest, JAN, Margriet, Flow etc.; Kranten o.a. NRC, AD, Volkskrant, FD etc.; Podcasts zenders; TopSport Community, Kunststof, BNR etc. Zij is al geen ander in staat om mensen op een interactieve manier inzichten te verschaffen en tot ontwikkeling te bewegen.

Boeken Margriet Sitskoorn

 • Het Superbrein geheim (2022) – Ontdek de 10 gouden tips voor een goede hersenontwikkeling bij kinderen.
 • The ‘new common’ (2020) heeft Margriet geschreven in samenwerking met andere wetenschappers. Het boek vertelt hoe de covid-19 pandemie onze samenleving heeft veranderd.
 • In ‘Hersenhack’ (2019) vertelt Margriet waarom we gevoelig zijn voor nepnieuws, waarom we de verleidingen van bijvoorbeeld gamen, social media en eten niet kunnen weerstaan, angst lijkt te regeren.
 • ’50+ brein’ (2019) – Ontdek wat er verandert in de hersenen als we ouder worden. En hoe we optimaal gebruik kunnen maken van de voordelen daarvan en hoe we mogelijke problemen voorkomen die ontstaan door de nadelen.
 • Het boek ‘IK² – De beste versie van jezelf’ (2015) laat zien hoe je het volledige potentieel uit jezelf kunt halen. De inhoud is geheel geijkt op de stressvolle wereld, die je dwingt nieuwe vaardigheden en eigenschappen te ontwikkelen om je doelen te kunnen behalen.
 • In ‘Passies van het brein’ (2011) beschrijft Margriet aan de hand van intrigerende verhalen en wetenschappelijke bevindingen hoe de zeven zonden zijn verankerd in ons brein. Hoe zij ons sturen, doen struikelen en vervolgens aanzetten tot weer doorgaan.
 • ‘Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij’ (2012) maakt duidelijk hoe u op verrassend eenvoudige manier kunt bereiken wat u wilt, maar dat u ook voortdurend beïnvloed wordt door anderen.
 • ‘Het maakbare brein’ (2008) geeft een handreiking voor sterker hersenwerk en een krachtige persoonlijke ontwikkeling.

Margriet Sitskoorn boeken voor een lezing of workshop?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Royal Brinkman

"Kim heeft voor ons een event (leiderschapsdag) mogen aftrappen. Dit deed zij vol enthousiasme en met energie, ondanks dat het vroeg in de ochtend was. Het onderwerp (generatiemanagement) sloot heel goed aan op onze behoefte en ons bedrijf."

BP Nederland

"Margriet is een zeer toegankelijke en vriendelijke expert, die op eenvoudige wijze kan uitleggen wat er nu precies met ons en onze hersenen gebeurd in diverse situaties waaraan we dagelijks worden blootgesteld. Het is interactief en spreekt iedereen aan."

ADG Dienstengroep

"De spreker Margriet Sitskoorn behaalde met een sterke performance hoogste score op 6 sprekers op dezelfde congres dag."

NCOI Groep

"Onze deelnemers geven haar bijdrage allen een 9 of een 10. In 60 minuten lukt het Margriet veel informatie stoppen over de werking van onze hersenen en hoe wij de capaciteiten van onze hersenen beter kunnen benutten en dit op een manier doen die goed te volgen is. Interactief middels video's en testjes en uiteraard met de nodige humor, maakt het dat haar bijdrage enorm gewaardeerd werd."

Eventions

"Een goed advies om te kiezen voor Margriet Sitskoorn. Ik heb zeer goede feedback ontvangen op de presentatie, vooral het interactieve gedeelte."

Beschikbaarheid en informatie

Margriet Sitskoorn

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

Zeer hoog gewaardeerde spreker

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid