Margriet Sitskoorn
Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving, invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden.

Margriet Sitskoorn is directeur van het topperformance lab binnen het department of Cognitive Neuropsychology. Binnen dit lab wordt onderzoek gedaan naar hoe je de prestatie van (top)sporters en (top)managers kunt verbeteren. Op basis van dit onderzoek worden er nieuwe trainingsmethodieken ontwikkeld voor de topsportwereld en het bedrijfsleven. Zij is tevens lid van de raad van kennis van de topsport community. Zij is een veelgevraagd spreekster en adviseur.

Naast haar wetenschappelijke werk schrijft Sitskoorn columns voor verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv programma’s (o.a. IQ quiz, Eva Jinek en Pauw). Ook verschenen van haar hand de bestsellers; “Het maakbare brein”, “ Passies van het brein en “Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij”.

Boek Margriet Sitskoorn
Eind december 2015 verscheen van de hand van Margriet Sitskoorn. ‘IK² – De beste versie van jezelf’. Dit boek laat op een inspirerende, goed toepasbare manier zien hoe je het volledige potentieel uit jezelf kunt halen. De inhoud is geheel geijkt op de huidige prikkel- en stressvolle wereld, die je dwingt nieuwe vaardigheden en eigenschappen te ontwikkelen om je doelen te kunnen behalen.

Onderwerpen waar Margriet Sitskoorn over spreekt:
– Neuropsychologie
– Prestaties verbeteren
– De relatie tussen hersenen en gedrag
– De invloed van gedrag en omgeving op de hersenen
– Het beïnvloeden van gedrag
– Het ontwikkelen van wijsheid
– Hersenen en opleiden, scouting en selectie.
– State of the art computer-brain interface trainingen

Persoonlijke achtergrond Margriet Sitskoorn
Margriet Sitskoorn studeerde in jaren ’80 psychologie in Tilburg, met als specialisatie neuropsychologie. Zij promoveerde aan de Universiteit van Nijmegen binnen de ontwikkelingspsychologie. Ze volgde een vervolgopleiding in de klinische neuropsychologie aan het Henry Ford Hospital in Detroit, Verenigde Staten. Zij is BIG geregistreerd klinisch neuropsycholoog.

Margriet Sitskoorn boeken voor een lezing of workshop?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Margriet Sitskoorn SKU UPC Model

De spreker Margriet Sitskoorn behaalde met een sterke performance hoogste score op 6 sprekers op dezelfde congres dag.

May 20, 2016 by Anonymous
Bedrijfsnaam: ADG Dienstengroep 

De spreker Margriet Sitskoorn behaalde met een sterke performance hoogste score op 6 sprekers op dezelfde congres dag.


Onze deelnemers geven haar bijdrage allen een 9 of een 10. In 60 minuten lukt het Margriet veel informatie stoppen over de werking van onze hersenen e

May 20, 2016 by Anonymous
Bedrijfsnaam: NCOI Groep 

Onze deelnemers geven haar bijdrage allen een 9 of een 10. In 60 minuten lukt het Margriet veel informatie stoppen over de werking van onze hersenen en hoe wij de capaciteiten van onze hersenen beter kunnen benutten en dit op een manier doen die goed te volgen is. Interactief middels video's en testjes en uiteraard met de nodige humor, maakt het dat haar bijdrage enorm gewaardeerd werd.


Een goed advies om te kiezen voor Margriet Sitskoorn. Ik heb zeer goede feedback ontvangen op de presentatie, vooral het interactieve gedeelte.

May 20, 2016 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Eventions 

Een goed advies om te kiezen voor Margriet Sitskoorn. Ik heb zeer goede feedback ontvangen op de presentatie, vooral het interactieve gedeelte.


5.0 5.0 3 3 De spreker Margriet Sitskoorn behaalde met een sterke performance hoogste score op 6 sprekers op dezelfde congres dag. Margriet Sitskoorn

Gerelateerde sprekers

 • Erik Scherder

  Professor Erik Scherder is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs. Zijn talent werd herkend door de Universiteit van Nederland en door De Wereld Draait Door, waar hij een regelmatig en graag geziene gast is.

   

 • Bas Kodden

  Bas Kodden is een schrijver, spreker en onderzoeker op het gebied van Leiderschap, Bevlogenheid en Duurzaam presteren. Hoe creëer je bevlogen professionals, hoe selecteer je nieuwe medewerkers en hoe bouw je een duurzame cultuur van excellentie en engagement.

   

 • Jan van Setten

  Jan van Setten is een veelgevraagd expert in gedragsverandering, klantgerichtheid, samenwerken, organisatie DNA en persoonlijk leiderschap. Jan heeft een grote impact als spreker door zijn ‘aangenaam confronterende’ stijl, humor en energie. Jan van Setten inspireert en krijgt via zijn lezingen mensen in beweging op een authentieke manier.

   

 • Victor Mids

  Victor Mids is zowel illusionist als arts en brengt met deze combinatie illusie en wetenschap op een unieke en originele manier samen. Met Neuromagic combineert hij principes zoals illusionisme, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid. Victor Mids is te boeken als energizer, dagafsluiter, workshopleider, dagvoorzitter of met zijn unieke lezing Neuromagic.