Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Victor Lamme
Bewaar als favoriet

Victor Lamme

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Victor Lamme is hoogleraar cognitieve neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, expert op het gebied van perceptie en bewustzijn, auteur van o.a. het boek ‘De vrije wil bestaat niet’ en partner in Europa’s eerste neuromarketing onderzoeks- en adviesbureau Neurensics. Hij is een graag geziene gast bij tv-programma’s als Pauw en Witteman en Brandpunt.

Victor Lamme

Victor Lamme is hoogleraar Cognitieve neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, expert op het gebied van perceptie, bewustzijn, vrije wil, neuromarketing, gedragsbeïnvloeding en neuromanagement.

Hij is auteur van o.a. het boek ‘De vrije wil bestaat niet’ en partner in Europa’s eerste neuromarketing onderzoeks- en adviesbureau Neurensics. Hij verschijnt ook regelmatig in tv-programma’s, waaronder Jinek en eerder Pauw.

Onderwerpen

De lezingen van Victor Lamme zijn altijd een verrassend en volop doorspekt met multimedia gebeuren, waaronder verhelderende illustraties, video’s of experimenten. Verwacht een onverwachte of zelfs provocerende stellingname die altijd met argumenten wordt ondersteund, maar toch veel voer voor discussie oplevert.

Naast de onderstaande lezingen op locatie geeft Victor ook webinars, zoals het webinar ‘Het brein in tijden van crisis’.

  1. Gedragsbeïnvloeding
    Mensen zijn gewoontedieren, en niets lijkt moeilijker dan van onze ingesleten routines af te komen. De kunst van werkelijke effectieve gedragsbeïnvloeding is om aan te sluiten op de mechanismen in het brein van mensen in plaats van daartegenin te gaan. Leer het brein van anderen effectief te ‘manipuleren’ door de diepste drijfveen van mensen te herkennen en te bespelen.
  2. Neuromanagement
    Wie mensen wil managen moet weten hoe hij breinen aanstuurt. Wie de drie knoppen in het brein kent die menselijk gedrag bepalen, weet wat hij moet doen als hij zijn mensen effectief wil beïnvloeden richting productief gedrag.
  3. Vertrouwen
    Niets is zo belangrijk voor een bedrijf of instituut als vertrouwen.  Leer op welke knoppen je wel moet drukken om het vertrouwen van mensen en consumenten te winnen.
  4. Vrije wil
    Wie neemt er de beslissingen in ons hoofd? Welke stukken brein geven de doorslag als het gaat om de keuzes in ons leven? En welke rol spelen onze gedachten en ons bewustzijn bij dit alles? Verlaat de zaal met het besef dat wij veel meer zijn dan onze gedachten.
  5. Perceptie en Aandacht
    Iets zien dat voor je ogen verschijnt, niets lijkt eenvoudiger. Toch is het een van de grootste mysteries. Iedereen heeft zo zijn eigen interpretatie van de werkelijkheid. Ontdek de wetten die maken dat een beeld de juiste snaren raakt in het brein.
  6. Neuromarketing
    Ontdek op welke knoppen in het brein van de consument moet worden gedrukt voor een effectieve marketing. En leer ook wat de nieuwste ontwikkelingen zijn in de toepassing van hersenwetenschap in marketing.
  7. Hersenen en Economie
    Nergens wordt zo duidelijk dat mensen niet rationeel handelen als in de economie. Ontdek dat het brein een fantastisch apparaat is, maar volkomen ongeschikt voor het omgaan met geld. Leer hoe de valkuilen die het brein voor ons graaft kunnen worden omzeild.
  8. Gedachten lezen
    Sinds kort is het mogelijk om met hersenscans rechtstreeks gedachten, voorkeuren en herinneringen – bewust of onbewust – af te lezen uit het brein. Zo weten we meer over wat zich nog afspeelt bij een patiënt in coma. Zelfs meekijken in iemands droom behoort tot de mogelijkheden…
  9. Hersenen en Recht
    Hersenwetenschap trekt de conclusie dat vrije wil niet bestaat. Wat heeft dit voor consequenties voor de rechtspraak? Is niemand meer verantwoordelijk voor wat hij doet? Of moeten we naar een ander systeem van oordelen en straffen, waarin toerekeningsvatbaarheid een heel andere inhoud krijgt?
  10. Bewustzijn
    Door Science is bewustzijn uitgeroepen tot een van de laatst overgebleven grote raadsels van het universum. Wat gebeurt er als het bewustzijn wegvalt, zoals in slaap of bij een patiënt in coma? Bestaat er toch een ziel? Ga mee in de fascinerende zoektocht naar het wonder dat in ieders hoofd plaatsvindt.

Achtergrond Victor Lamme

  • Victor Lamme voltooide (cum laude) zijn studie Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam
  • Hij promoveerde aan het Interuniversitair Oogheelkundig Instituut (IOI-KNAW, 1992, cum laude).
  • Daarna was hij postdoc op MIT in Boston, KNAW fellow in Amsterdam, en hoofdonderzoeker aan het Nederlands Instituut voor Neurowetenschap (NIN-KNAW).
  • Sinds 2002 is hij terug bij de Universiteit van Amsterdam, waar hij met zijn oratie ‘Weg met de Psychologie!’ aantrad als hoogleraar Cognitieve Neurowetenschap bij de afdeling Psychologie.
  • Hij publiceerde circa negentig internationale artikelen en hoofdstukken over de werking van het brein, visuele waarneming en vooral het bewustzijn, onder meer in gezaghebbende tijdschriften als Nature en Science.
  • Zijn ideeën over bewustzijn worden als baanbrekend gezien, en hij ontving voor zijn werk de meest prestigieuze subsidie van de Europese Unie.

Victor Lamme boeken voor een lezing of workshop?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Victor Lamme

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid