Guido de Valk
Guido de Valk (1963) is leiderschapstrainer, arts, schrijver, spreker en expert in neuroleiderschap.

Neuroleiderschap is het vakgebied dat leiderschap en hersenwetenschap met elkaar verbindt. Neuroleiderschap is een zeer effectieve, no nonsense aanpak om mensen effectief te leiden. Het is een echte game-changer. Het is namelijk GEEN MODEL. Het is simpel gebruik maken van de kennis van de werking van het brein: de bron van al ons gedrag. Het managen van mensen wordt door kennis van het brein (be)grijpbaar.

Onderwerpen waar Guido de Valk over spreekt:
– Duurzame inzetbaarheid
– Persoonlijke effectiviteit
– Omgaan met de waan van de dag
– Coachend leiderschap
– Teamontwikkeling
– Meer mensgerichtheid en andere leiderschapsthema’s

In de lezingen en workshops gaat Guido vooral in hoe je door kennis van je brein en het toepassen van deze kennis zorgt dat men een effectievere manager kan worden met succesvollere teams.

Persoonlijke achtergrond Guido de Valk
Guido de Valk is zijn loopbaan begonnen als huisarts om vervolgens de stap te zetten naar het management in zorg en overheid, waar hij ruim 10 jaar heeft gewerkt. Als manager heeft hij ingezien dat leiderschap gaat over het beïnvloeden van jezelf en anderen, en op de keper beschouwd over het beïnvloeden van je eigen brein en het brein van de ander (brein = bewustzijn + hersenen). Daarom heeft hij zich in de kracht en mogelijkheden van het brein verdiept.

Sinds 2007 traint, coacht en spreekt hij op basis van deze inzichten, ook wel neuroleiderschap genoemd. Daarnaast heeft Guido de Valk twee boeken over neuroleiderschap geschreven; ‘Neuroleiderschap, Van macht naar kracht’ en ‘Menselijk leiderschap, Benut de onbegrensde kracht van het brein’.

Interesse in een lezing of workshop van Guido de Valk of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Margriet Sitskoorn

  Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Naast haar wetenschappelijke werk is ze ook auteur van meerdere boeken, waaronder Het maakbare brein en Passies van het brein. Margriet Sitskoorn doet onder andere onderzoek naar de relatie tussen hersenen en gedrag. Zij is een veelgevraagd spreekster en adviseur.

   

 • Bart Flos

  Auteur van goed verkochte management boeken zoals het Anti-klaagboek, het Anti-sleurboek en Het perfecte project. Recent verscheen ‘De kenniskermis’ waar hij laat zien hoe je de kennisparadox omzeilt en weer plezier beleeft aan je eigen informatieoverload. Flos is een levendig en geestdriftig spreker en inspirator; hij zet je al lachend aan het denken.

   

 • Paul Wormer

  Paul Wormer is een ervaren en inspirerende spreker, workshopleider en dagvoorzitter met een medische én bedrijfskundige achtergrond. Thema’s: trends in de gezondheidszorg, samenwerking tussen professionals (in de zorg), werk en vitaliteit, leiderschap, creativiteit en ondernemerschap