Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Mark Mieras
Bewaar als favoriet

Mark Mieras

Mark Mieras, die cum laude afstudeerde in de theoretische natuurkunde, specialiseerde zich als wetenschapsjournalist in de ontwikkeling van de hersenen. Hoe worden we wie we zijn? Zijn lezingen zijn persoonlijk, levendig en zitten vol verrassende beelden en kleine experimenten.

Kinderopvang Kidswereld Weesp

"Het was fijn om te horen en om te zien hoe goed buitenspelen is voor kinderen."

Mark Mieras

Als geen ander verbindt wetenschapsjournalist Mark Mieras hersenwetenschap met gewone mensen en alledaagse vragen. Als bestsellerauteur en spreker maakte hij naam met een speelse en persoonlijke benadering van serieuze wetenschap. Met veel pakkende beelden en kleine experimenten leert hij zijn publiek zichzelf te begrijpen en serieus te nemen. Dat helpt om een betere manager, hulpverlener, advocaat, accountant, leraar of dirigent te zijn.

Met zijn boeken geeft Mark een onthullend beeld van ons bewegelijke brein. Mark Mieras, die cum laude afstudeerde in de theoretische natuurkunde, specialiseerde zich in de veerkracht van mensen en organisaties. Waarom zijn sommige mensen weerbaar en creatief en sommige organisaties wendbaar en innovatief, en andere niet? En wat kun je daaraan doen?

Onderwerpen waar Mark Mieras over spreekt

Onpersoonlijke kennis blijft slecht hangen. Mark Mieras wil daarom dat een lezing voelt als een ontmoeting. Het publiek moet zich gezien voelen. Dat vraagt om een verhaal dat op het publiek is toegesneden. Daarom houdt hij zelden twee keer precies dezelfde presentatie en is hij altijd in voor nieuwe vragen en onderwerpen.

Voorbeelden van onderwerpen waar Mark over spreekt:

  • Maak van stress geen vijand: over bedrijfscultuur, werkplezier, veerkracht en hoe je de schakelaar omzet naar positieve stress
  • Levenslang leren: over de nauwe relatie van leren, gezondheid, veerkracht en werkgeluk
  • Blinde vlekken: over alle kansen en risico’s die we over het hoofd zien, en hoe je dat kunt verbeteren
  • Gedragsverandering: over hoe onze hersenen zich verzetten tegen verandering, en hoe je dat oplost
  • Grensoverschrijdend gedrag: over de oorzaken, de schade en wat de organisatie ertegen kan doen
  • Het groen-effect: over de positieve invloed van een inspirerende omgeving
  • Verantwoord ondernemen: over de kracht van maatschappelijke doelstellingen

Achtergrond Mark Mieras

Sinds 1983 schrijft Mark Mieras over wetenschap en sinds 2001 vrijwel uitsluitend over hersensonderzoek. Mark publiceerde in onder andere Volkskrant, NRC-Handelsblad, Hollands Diep en Psychologie Magazine. Hij werkt regelmatig mee aan radio- en televisieprogramma’s.

Mieras is vooral bekend als auteur van ‘Ben ik dat?’, ‘Liefde’ en ‘Voor de leeuwen!’. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend beeld van ons bewegelijke brein. In 2013 verscheen ‘Heftige Hersens!’ een hersenboek over pubers en voor pubers.

Mark Mieras boeken voor een lezing?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. We helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Stichting Gelukkig Ouder Worden

"Wij hebben genoten van de interactieve lezing van Mark. Bevlogen en enthousiast betrok hij de zaal bij zijn verhaal en deelde hij zijn kennis over het ouder wordende brein. Kennis vanuit de wetenschap weet hij op een zeer toegankelijke wijze en gericht op de praktijk te brengen. Zeer afwisselend programma, een lezing wat voelt als een avondje uit en waarbij je met veel nieuwe kennis en inspiratie de zaal verlaat."

Horizon College

"Mark heeft een mooi verhaal verteld. Onderbouwd met allerlei onderzoeken, maar het bleef praktisch en aansprekend. Hij sloot met zijn verhaal goed aan bij de doelgroep. Ruim een uur lang luisterden ze aandachtig."

Stichting Innerwaard

"De lezing van Mark Mieras was een daverend succes. I.v.m. de coronamaatregelen konden wij niet met al onze medewerkers bij elkaar komen. Mark heeft de lezing voor een kleine groep gegeven en de anderen konden via een livestream op hun eigen locatie meekijken. De inhoud van de lezing sloot op bijna ongelooflijke wijze aan bij waar wij mee bezig zijn en wat er bij onze medewerkers leeft. We ontvingen dan ook louter enthousiaste reacties! En wat wij belangrijk vinden: het leverde veel stof tot nadenken op en ook handvatten om direct de volgende dag mee aan de slag te gaan. Kortom: wij kijken zeer goed terug op de lezing en op de samenwerking met De Spreker.nl."

Prinses Marijkeschool

"Op maandag 20 september 2021 hebben wij voor onze school (Prinses Marijkeschool Den Haag) een studiedag bewegend leren georganiseerd. Als start van deze dag hebben we via De Spreker Mark Mieras geboekt. Mark gaf een heel inspirerende lezing over bewegend leren en het brein. De lezing was divers en dynamisch, af en toe grappig en herkenbaar en natuurlijk bleven we niet stilzitten op een stoel. Na de lezing hebben we (los van De Spreker) drie workshops gevolgd die in de praktijk brachten wat Mark 's ochtends tijdens zijn lezing had verteld. Een succesvolle dynamische dag om niet te vergeten!"

Kinderopvang Mundo

"De samenwerking met zowel Mark Mieras als de Spreker zijn ons goed bevallen. Samen konden we ons webinar goed vormgeven en de uiteindelijke inhoud paste goed bij onze doelstellingen. De techniek was een uitdaging; voor iedereen was het toch even schakelen en wennen om dit digitaal te doen. Door de goede gezamenlijke voorbereiding heeft Mark onze ouders en collega's zo'n 1,5 uur geboeid en meegenomen in recentelijke wetenschappelijke inzichten over de breinontwikkeling van kinderen en wat we daar als opvoeders in kunnen betekenen. We kijken terug op een zeer geslaagde avond!"

Beschikbaarheid en informatie

Mark Mieras

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid