Mark Mieras
Mark is een wetenschapsjournalist die zich laten leiden door zijn nieuwsgierigheid. Zo begon Mark Mieras in 2001 verslag te doen van hersenonderzoek. Dit thema ontwikkelde zich al snel tot een fascinatie die hem inmiddels al bijna vijftien jaar fulltime in zijn greep houdt.

En ook een beetje tot een missie, want hij raakte ervan overtuigd dat het waardevol is:

  • als mensen beter begrijpen hoe het daarboven werkt.
  • wanneer docenten, politici en managers begrijpen hoe kinderen en volwassenen leren, ontwikkelen en presteren.
  • wanneer professionals doorzien hoe een hiërarchische organisatie aan hun vakmanschap kan knagen, en wat ze daartegen kunnen doen.
  • wanneer ouders begrijpen wat hun tieners bezielt. Als mannen en vrouwen hun verschillen leren doorzien.

Mark Mieras is serieus en inhoudelijk, maar ook een verteller, gevoelig voor de magie van een zaal vol mensen. Hoe groter de groep hoe tastbaarder beroering en consternatie, en dat biedt bijzondere kansen voor een spreker die de menselijke geest als thema heeft. Alhoewel hij wetenschapsjournalist is, en geen acteur, gaat hij met de zaal over een grens waarbij het niet meer alleen om kennis gaat maar ook over verrassing, ontroering, plezier en soms verdriet. Leren is beleven.

Onderwerpen waar Mark Mieras over spreekt:
Onpersoonlijke kennis blijft slecht hangen. Mark Mieras wil daarom dat een lezing voelt als een ontmoeting. Het publiek moet zich gezien voelen. Dat vraagt om een verhaal dat op het publiek is toegesneden. Daarom houdt hij zelden twee keer precies dezelfde presentatie en is hij altijd in voor nieuwe vragen en onderwerpen.

Voorbeeld van onderwerpen:
– neuropsychologie van leren / onderwijs, leren en hersenen
– het nieuwe IQ, over executieve functies en leren
– regels, vakmanschap en de hersenen / keurslijf en professionele ontwikkeling
– veiligheid zit tussen je oren
– bewegingsonderwijs, ontwikkeling en brein
– hersenen en muziek
– werkdruk, stress en gezond / flexibel blijven
– leren, hersenen en tieners
– hersenen en creativiteit
– hersenen en verandering

Achtergrond Mark Mieras
Mark Mieras werd geboren in 1962, is geboren en getogen in Amsterdam, is getrouwd en heeft drie tieners. Sinds 1983 schrijft hij over wetenschap en sinds 2001 vrijwel uitsluitend over hersensonderzoek. Mark publiceerde in onder andere Volkskant, NRC-Handelsblad, Hollands Diep en Psychologie Magazine. Hij werkt regelmatig mee aan radio- en televisieprogramma’s.

Mieras is vooral bekend als auteur van ‘Ben ik dat?’, ‘Liefde’ en ‘Voor de leeuwen!’. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend beeld van ons bewegelijke brein. In 2013 verscheen Heftige Hersens! een hersenboek over pubers en voor pubers.

Mark Mieras inhuren of boeken voor een lezing?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. We helpen je graag verder.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Mark Mieras SKU UPC Model

Een uitstekende lezing passend bij de ontwikkeling van de school. Voor veel docenten een eye opener. Soms was het iets te lang te theoretisch. Meer pr

Sep 11, 2019 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Lentiz Floracollega 

Een uitstekende lezing passend bij de ontwikkeling van de school. Voor veel docenten een eye opener. Soms was het iets te lang te theoretisch. Meer praktische onderwijsvoorbeelden maken de lezing nog spannender.


De Spreker Marc Mieras heeft helemaal voldaan aan onze verwachtingen. Sloot erg aan op onze wensen en kon prima inspelen op de groep.

Sep 07, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Onderwijs 

De Spreker Marc Mieras heeft helemaal voldaan aan onze verwachtingen. Sloot erg aan op onze wensen en kon prima inspelen op de groep.


De lezing van Mark Mieras is zeer positief ontvangen. Het was inspirerend en herkenbaar. Ook de aanwezige bestuursleden waren erg enthousiast.

Jul 06, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Stichting ICBO Uithoorn 

De lezing van Mark Mieras is zeer positief ontvangen. Het was inspirerend en herkenbaar. Ook de aanwezige bestuursleden waren erg enthousiast.


4.8 5.0 5 5 Een uitstekende lezing passend bij de ontwikkeling van de school. Voor veel docenten een eye opener. Soms was het iets te lang te theoretisch. Meer praktische onderwijsvoorbeelden Mark Mieras
Page:
12

Gerelateerde sprekers