Mark Mieras
Mark Mieras is serieus en inhoudelijk, maar ook een verteller, gevoelig voor de magie van een zaal vol mensen. Hoe groter de groep hoe tastbaarder beroering en consternatie, en dat biedt bijzondere kansen voor een spreker die de menselijke geest als thema heeft. Alhoewel hij wetenschapsjournalist is, en geen acteur, gaat hij met de zaal over een grens waarbij het niet meer alleen om kennis gaat maar ook over verrassing, ontroering, plezier en soms verdriet. Leren is beleven.

Fascinatie
Een wetenschapsjournalist kan zich laten leiden door zijn nieuwsgierigheid als een vlinder door de wind. Zo begon Mark Mieras in 2001 verslag te doen van hersenonderzoek. Het thema ontwikkelde zich al snel tot een fascinatie die hem inmiddels al bijna vijftien jaar fulltime in zijn greep houdt. En ook een beetje tot een missie, want hij raakte ervan overtuigd dat het waardevol is als mensen beter begrijpen hoe het daarboven werkt. Waardevol wanneer docenten, politici en managers begrijpen hoe kinderen en volwassenen leren, ontwikkelen en presteren. Waardevol wanneer professionals doorzien hoe een hiërarchische organisatie aan hun vakmanschap kan knagen, en wat ze daartegen kunnen doen. Waardevol wanneer ouders begrijpen wat hun tieners bezielt. Als mannen en vrouwen hun verschillen leren doorzien.

Onderwerpen waar Mark Mieras over spreekt:
Onpersoonlijke kennis blijft slecht hangen. Mark Mieras wil daarom dat een lezing voelt als een ontmoeting. Het publiek moet zich gezien voelen. Dat vraagt om een verhaal dat op het publiek is toegesneden. Daarom houdt hij zelden twee keer precies dezelfde presentatie en is hij altijd in voor nieuwe vragen en onderwerpen.

Voorbeeld van onderwerpen:
– neuropsychologie van leren / onderwijs, leren en hersenen
– het nieuwe IQ, over executieve functies en leren
– regels, vakmanschap en de hersenen / keurslijf en professionele ontwikkeling
– veiligheid zit tussen je oren
– bewegingsonderwijs, ontwikkeling en brein
– hersenen en muziek
– werkdruk, stress en gezond / flexibel blijven
– leren, hersenen en tieners
– hersenen en creativiteit
– hersenen en verandering

Achtergrond Mark Mieras
Mark Mieras werd geboren in 1962, is geboren en getogen in Amsterdam, is getrouwd en heeft drie tieners. Sinds 1983 schrijft hij over wetenschap en sinds 2001 vrijwel uitsluitend over hersensonderzoek. Mark publiceerde in onder andere Volkskant, NRC-Handelsblad, Hollands Diep en Psychologie Magazine. Hij werkt regelmatig mee aan radio- en televisieprogramma’s.

Mieras is vooral bekend als auteur van ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend beeld van ons bewegelijke brein. In 2013 verscheen Heftige Hersens! een hersenboek over pubers en voor pubers. In 2016 verschaal ‘Voor de leeuwen!’ over succesvol lesgeven aan tienerhersenen.

Mark Mieras inhuren of boeken voor een lezing?
Mark Mieras inhuren of boeken voor een lezing? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Mark Mieras SKU UPC Model

De Spreker Marc Mieras heeft helemaal voldaan aan onze verwachtingen. Sloot erg aan op onze wensen en kon prima inspelen op de groep.

Sep 07, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Onderwijs 

De Spreker Marc Mieras heeft helemaal voldaan aan onze verwachtingen. Sloot erg aan op onze wensen en kon prima inspelen op de groep.


De lezing van Mark Mieras is zeer positief ontvangen. Het was inspirerend en herkenbaar. Ook de aanwezige bestuursleden waren erg enthousiast.

Jul 06, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Stichting ICBO Uithoorn 

De lezing van Mark Mieras is zeer positief ontvangen. Het was inspirerend en herkenbaar. Ook de aanwezige bestuursleden waren erg enthousiast.


Zijn lezingen zijn onderhoudend, informatief en levendig. Hij weet de zaal te activeren en de hersenen aan het werk te zetten

Apr 11, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Hersenstichting Nederland 

Zijn lezingen zijn onderhoudend, informatief en levendig. Hij weet de zaal te activeren en de hersenen aan het werk te zetten


5.0 5.0 4 4 De Spreker Marc Mieras heeft helemaal voldaan aan onze verwachtingen. Sloot erg aan op onze wensen en kon prima inspelen op de groep. Mark Mieras
Page:
12

Gerelateerde sprekers

  • Margriet Sitskoorn

    Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Naast haar wetenschappelijke werk is ze ook auteur van meerdere boeken, waaronder Het maakbare brein en Passies van het brein. Margriet Sitskoorn doet onder andere onderzoek naar de relatie tussen hersenen en gedrag. Zij is een veelgevraagd spreekster en adviseur.

     

  • Erik Scherder

    Professor Erik Scherder is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs. Zijn talent werd herkend door de Universiteit van Nederland en door De Wereld Draait Door, waar hij een regelmatig en graag geziene gast is.