Op zoek naar humor en inhoud voor jouw (online) bijeenkomst?

Paul Smit
Bewaar als favoriet

Paul Smit

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Filosoof en cabaretier Paul Smit is momenteel één van de meest gevraagde sprekers voor het bedrijfsleven. Hij combineert humor & inhoud, expert op het gebied van het menselijk brein en haakt in op thema’s als samenwerking, cultuur, innovatie, beïnvloeding en verandering.

Alliander

"Arno en Paul hebben al eerder voor ons bedrijf een show gedaan, waardoor we ze al redelijk goed kenden. Hun programma sloot heel goed aan op wat wij zochten en werd zeer goed ontvangen. Ze leveren precies af wat we ervan verwachten. Leuke humoristische show met goede dynamiek met de zaal."

Paul Smit

Paul Smit is een van de meest gevraagde sprekers voor het bedrijfsleven en overheden. Hij is bekend om zijn unieke mix van humor en inhoud, waarbij hij ingaat op thema’s als verandering, samenwerking, innovatie en beïnvloeding. Hij verstaat de kunst om complexe zaken op een begrijpelijke, humoristische en concrete wijze over te brengen.

Met 20 jaar ervaring en meer dan 3000 optredens op zijn naam, weet hij op sublieme wijze het publiek een uur te laten lachen waarbij hij tegelijkertijd laat zien hoe ons brein werkt als het gaat om verandering, samenwerking en beïnvloeding. Paul Smit maakt zijn verhaal op maat op basis van doelstellingen en sub thema’s zoals: ‘Hoe kunnen we juist in deze tijd op afstand samenwerken of leiding geven en inspireren’.

Keynote lezingen

1) Anders Kijken
In deze humoristische en energieke presentatie gaat Paul Smit in op diverse aspecten van menselijk gedrag en de werking van ons brein. Zijn verhaal is onderscheidend en bevat de nieuwste inzichten. Wat werkt wel en wat werkt niet als we willen veranderen? Hoe kunnen we als mens flexibel en ontspannen in het leven staan en denken in mogelijkheden? Hoe ontstaat er verbinding, vertrouwen en creativiteit binnen een organisatie? De combinatie van inhoud, humor en interactie maakt ‘Anders Kijken’ een ideale toevoeging aan uw bijeenkomst, congres of evenement.

2) Next Level
Next Level is Keynote 2.0! Op een totaal unieke wijze gaat Paul Smit in op drie thema’s, namelijk verandering, samenwerking en innovatie. Neurowetenschap op een humoristische wijze gebracht! In Next Level doet hij dit samen met Hartini van Rijssel en Anne van Eck, violisten uit o.a. het Noordpool orkest en het orkest van Marco Borsato. Next Level geeft mensen een inkijk in ons brein en laat zien hoe verandering werkt en op welke wijze samenwerking vloeiend kan verlopen. Tevens is deze show de ultieme energizer om ook uw event naar een Next Level te brengen.

3) 12 Principes van Veranderingen
Hoe komt het dat zo veel verandertrajecten niet succesvol zijn? We zien de aard van de mens vaak niet zoals deze is en daarom mislukken onze pogingen om te veranderen en te sturen. Bij de 12 Principes van Verandering deelt Paul Smit de nieuwste inzichten vanuit de neurowetenschap en psychologie over menselijk gedrag en de werking van ons brein. Deze interactieve keynote is dé ideale invulling van uw congres om te komen tot concrete acties om een verandering in gang te zetten. De training van de 12 Principes duurt 2 dagdelen.

Na het volgen van deze keynotes weet jij:

Hoe…

 • je gedrag verandert vanuit de diepere lagen in het brein,
 • je betrokkenheid van mensen kunt vergroten,
 • werkgeluk en passie kunnen toenemen,
 • je komt tot een optimale klantbeleving,
 • we samenwerking soepel kunnen laten verlopen,
 • creativiteit en innovatie werken in ons brein,
 • het komt dat we subjectief en selectief waarnemen,
 • keuzestress kan worden voorkomen,
 • ons brein wordt beïnvloed,
 • wat de meest effectieve verandertool is,
 • waarom persoonlijke ontmoeting het belangrijkste zal blijven
 • en waarom diversiteit zorgt voor synergie
 • we juist tijdens corona op afstand kunnen samenwerken of leiding geven

Duo-lezing met Arno Folkerts

Door de unieke samenwerking met de veelgevraagde spreker Arno Folkerts zijn deze mannen met hun verhaal perfect op elkaar ingespeeld. Arno zal als eerste op humoristische en inspirerende wijze laten zien hoe we verandering en samenwerking vloeiender kunnen laten verlopen. Door mensen te laten lachen en inzichten te geven rondom het brein, ontstaat de juiste mindset.

Paul sluit vervolgens de duo-lezing op hilarische wijze af, waarbij hij vanuit neurowetenschap laat zien waarom we doen zoals we doen. Zo gaan mensen de zaal uit met (1) veel energie en (2) tips & tricks rondom verandering & samenwerking. Tevens wordt het thema van jouw evenement in beide presentaties verwerkt.

Achtergrond Paul Smit

Na de middelbare school wilde Paul avontuur en meldde zich aan bij de Luchtmobiele Brigade waar hij twee jaar een rode baret mocht dragen. Hierna ging hij studeren aan de Hogeschool Rotterdam en studeerde daar af op de ‘evolutie van het menselijk bewustzijn’. Vervolgens werd hij festivalmanager en begon daarna een IT- bedrijf. Dit liep uitstekend, maar toen raakte hij bevriend met cabaretier Guido Weijers en dacht: ‘Wat hij doet is veel leuker dan wat ik doe.’

Hij verkocht zijn bedrijf en klom op ieder podium dat hij tegenkwam. Een jaar later mocht hij naar Mojo Theater en zo tourde hij vijf jaar door het land. Steeds vaker begon hij zijn interesse in neurowetenschap en psychologie te mengen met cabaret en zo ontstonden de luchtige en interactieve presentaties en trainingen die hij nu doe voor het bedrijfsleven.

Overig

 • Paul heeft 13 boeken geschreven over filosofie, neurowetenschap en psychologie en bevindt zich in de frontlinie van de neurowetenschap.
 • Hij werkt samen met neurowetenschapper Ayca Szapora m.b.t. het ondersteunen van hersenonderzoek aan de Universiteit Leiden en Dresden.

Paul Smit boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

MBO College Airport ROC Amsterdam

"Vanaf eerste contactmoment een goede klik met Paul en Arno. Paul opent het symposium en Arno sluit de dag af! De start van Paul op het symposium was één groot feest, ook de buitenlandse gasten hebben genoten van de Nederlandse voorstelling. Iedereen had door dat het ging over verandering en wat je daar zelf mee moet. De afsluiting door Arno was wederom fantastisch. Focus van Arno was meer vanuit het standpunt "wat gaan wij ermee doen", dit sloot naadloos aan op alle workshops die zijn gegeven op deze dag. Kortom we hadden geen betere samenstelling kunnen bedenken zoals was geprogrammeerd. Bedankt!"

Praktijkopleider dag

"Vandaag Paul mogen ervaren bij de praktijkopleider dag. Wat een genot om die man te horen praten. Hij kan ook nog aardig zingen."

Enkco

"Een betere opening van de start van ons bedrijfsevent hadden we niet kunnen bedenken. Vol humor en de interactie met het publiek zorgden ervoor dat iedereen aandachtig zat te luisteren. Het uur vloog voorbij!"

Yvonne Vossen – Communications Manager Centric

"Paul laat mensen hardop lachen. Ik zou hem ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een goed, inspirerend verhaal met een gezonde dosis humor."

Arold Langeveld - Hoofddocent School voor Presentatiecoaching

"Paul’s combinatie van humor en nondualiteit is uniek en bijzonder effectief. Eerst opent hij je hart door je te laten schateren. Daarna opent hij je ogen voor inzichten die voor je denkvermogen onbereikbaar waren."

Beschikbaarheid en informatie

Paul Smit

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid