Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Paul Smit
Bewaar als favoriet

Paul Smit

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Filosoof en cabaretier Paul Smit is momenteel één van de meest gevraagde sprekers voor het bedrijfsleven. Hij combineert humor & inhoud, expert op het gebied van het menselijk brein en haakt in op thema’s als samenwerking, cultuur, innovatie, beïnvloeding en verandering.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Yvonne Vossen – Communications Manager Centric

Paul laat mensen hardop lachen. Ik zou hem ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een goed, inspirerend verhaal met een gezonde dosis humor.

Arold Langeveld - Hoofddocent School voor Presentatiecoaching

Paul’s combinatie van humor en nondualiteit is uniek en bijzonder effectief. Eerst opent hij je hart door je te laten schateren. Daarna opent hij je ogen voor inzichten die voor je denkvermogen onbereikbaar waren.

Geert Caniels - Directeur Echte Bakkersgilde

Op een aansprekende en toegankelijke wijze illustreert Paul de (onbewuste) werking van onze hersenen en weet dit te vertalen naar de praktijk van de klantcontacten in onze bakkerswinkels. Subliem!

Paul Smit

Paul Smit is een van de meest gevraagde sprekers voor het bedrijfsleven en overheden. Hij is bekend om zijn unieke mix van humor en inhoud, waarbij hij ingaat op thema’s als verandering, samenwerking, innovatie en beïnvloeding. Hij verstaat de kunst om complexe zaken op een begrijpelijke, humoristische en concrete wijze over te brengen.

Met 20 jaar ervaring en meer dan 3000 optredens op zijn naam, weet hij op sublieme wijze het publiek een uur te laten lachen waarbij hij tegelijkertijd laat zien hoe ons brein werkt als het gaat om verandering, samenwerking en beïnvloeding. Paul Smit maakt zijn verhaal op maat op basis van doelstellingen en sub thema’s zoals: ‘Hoe kunnen we juist in deze tijd op afstand samenwerken of leiding geven en inspireren’.

Keynote lezingen

1) Anders Kijken
In deze humoristische en energieke presentatie gaat Paul Smit in op diverse aspecten van menselijk gedrag en de werking van ons brein. Zijn verhaal is onderscheidend en bevat de nieuwste inzichten. Wat werkt wel en wat werkt niet als we willen veranderen? Hoe kunnen we als mens flexibel en ontspannen in het leven staan en denken in mogelijkheden? Hoe ontstaat er verbinding, vertrouwen en creativiteit binnen een organisatie? De combinatie van inhoud, humor en interactie maakt ‘Anders Kijken’ een ideale toevoeging aan uw bijeenkomst, congres of evenement.

2) Next Level
Next Level is Keynote 2.0! Op een totaal unieke wijze gaat Paul Smit in op drie thema’s, namelijk verandering, samenwerking en innovatie. Neurowetenschap op een humoristische wijze gebracht! In Next Level doet hij dit samen met Hartini van Rijssel en Anne van Eck, violisten uit o.a. het Noordpool orkest en het orkest van Marco Borsato. Next Level geeft mensen een inkijk in ons brein en laat zien hoe verandering werkt en op welke wijze samenwerking vloeiend kan verlopen. Tevens is deze show de ultieme energizer om ook uw event naar een Next Level te brengen.

3) 12 Principes van Veranderingen
Hoe komt het dat zo veel verandertrajecten niet succesvol zijn? We zien de aard van de mens vaak niet zoals deze is en daarom mislukken onze pogingen om te veranderen en te sturen. Bij de 12 Principes van Verandering deelt Paul Smit de nieuwste inzichten vanuit de neurowetenschap en psychologie over menselijk gedrag en de werking van ons brein. Deze interactieve keynote is dé ideale invulling van uw congres om te komen tot concrete acties om een verandering in gang te zetten. De training van de 12 Principes duurt 2 dagdelen.

Na het volgen van deze keynotes weet jij:

Hoe…

 • je gedrag verandert vanuit de diepere lagen in het brein,
 • je betrokkenheid van mensen kunt vergroten,
 • werkgeluk en passie kunnen toenemen,
 • je komt tot een optimale klantbeleving,
 • we samenwerking soepel kunnen laten verlopen,
 • creativiteit en innovatie werken in ons brein,
 • het komt dat we subjectief en selectief waarnemen,
 • keuzestress kan worden voorkomen,
 • ons brein wordt beïnvloed,
 • wat de meest effectieve verandertool is,
 • waarom persoonlijke ontmoeting het belangrijkste zal blijven
 • en waarom diversiteit zorgt voor synergie
 • we juist tijdens corona op afstand kunnen samenwerken of leiding geven

Corona-webinar met Paul Smit

Hoe werkt verandering? Over dat thema spreekt Paul Smit al jaren. Daar waar verandermanagement in zo’n 70% van de gevallen mislukt, zien we in deze Corona crisis dat het gedrag van veruit de meeste mensen opeens wél verandert. Hoe werkt dat precies in ons brein? Hoe reageren mensen op een crisis? Welke inzichten kunnen we gebruiken als het gaat om vertrouwen, samenwerking en communicatie? Waarom is toiletpapier voor ons brein opeens zo belangrijk? Waarom werkte de uitspraak van Rutte: “Niet hamsteren!” averechts? Deze webinar biedt  Paul Smit ook aan in een duo-webinar samen met Arno Folkerts.

Duo-lezing met Arno Folkerts

Door de unieke samenwerking met de veelgevraagde spreker Arno Folkerts zijn deze mannen met hun verhaal perfect op elkaar ingespeeld. Arno zal als eerste op humoristische en inspirerende wijze laten zien hoe we verandering en samenwerking vloeiender kunnen laten verlopen. Door mensen te laten lachen en inzichten te geven rondom het brein, ontstaat de juiste mindset.

Paul sluit vervolgens de duo-lezing op hilarische wijze af, waarbij hij vanuit neurowetenschap laat zien waarom we doen zoals we doen. Zo gaan mensen de zaal uit met (1) veel energie en (2) tips & tricks rondom verandering & samenwerking. Tevens wordt het thema van jouw evenement in beide presentaties verwerkt.

Achtergrond Paul Smit

De carrière van Paul is alles behalve gepland en hangt met toevalligheden aan elkaar. Na de middelbare school wilde Paul avontuur en meldde zich aan bij de Luchtmobiele Brigade waar hij twee jaar een rode baret mocht dragen. Hierna ging hij studeren aan de Hogeschool Rotterdam en studeerde daar af op de ‘evolutie van het menselijk bewustzijn’. Vervolgens werd ik festivalmanager en begon daarna een IT- bedrijf. Dit liep uitstekend, maar toen raakte hij bevriend met cabaretier Guido Weijers en dacht: ‘Wat hij doet is veel leuker dan wat ik doe.’

Hij verkocht zijn bedrijf en klom op ieder podium dat hij tegenkwam. Een jaar later mocht hij naar Mojo Theater en zo tourde hij vijf jaar door het land. Steeds vaker begon hij zijn interesse in neurowetenschap en psychologie te mengen met cabaret en zo ontstonden de luchtige en interactieve presentaties en trainingen die hij nu doe voor het bedrijfsleven.

Auteur en Vodcaster
Paul heeft 11 boeken geschreven over filosofie, neurowetenschap en psychologie en bevindt zich in de frontlinie van de neurowetenschap.

Samen met zijn goede vriend en cabaretier Guido Weijers verzorgt Paul Smits ’s werelds eerste vodcast via Skype.  Tijdens deze vodcast bespreken ze op hun geheel eigen wijze onderwerpen als succes, ego, geluk, het brein, relaties, macht, democratie, liefde, religie en verwachtingen.

Paul Smit boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Recensies

Yvonne Vossen – Communications Manager Centric

Paul laat mensen hardop lachen. Ik zou hem ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een goed, inspirerend verhaal met een gezonde dosis humor.

Arold Langeveld - Hoofddocent School voor Presentatiecoaching

Paul’s combinatie van humor en nondualiteit is uniek en bijzonder effectief. Eerst opent hij je hart door je te laten schateren. Daarna opent hij je ogen voor inzichten die voor je denkvermogen onbereikbaar waren.

Geert Caniels - Directeur Echte Bakkersgilde

Op een aansprekende en toegankelijke wijze illustreert Paul de (onbewuste) werking van onze hersenen en weet dit te vertalen naar de praktijk van de klantcontacten in onze bakkerswinkels. Subliem!Beschikbaarheid en informatie Paul Smit

 • 8,9 op basis van +900 reviews
 • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Corona annulering = kosteloos verzetten
 • Snel direct contact met deze spreker