Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Peter Ros
Bewaar als favoriet

Peter Ros

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Peter Ros is ondernemer, auteur en internationaal spreker over verbonden samenwerken, aandachtig leiderschap en de impact van technologie. Zijn unieke mix van inhoud, energie en interactie maken hem tot een geliefd spreker voor uiteenlopend publiek.

Olivier Gueydan - Commercial Director + BU Head Siemens. Former CEO in Energy and Mobility

"Passionate in the area of digitalisation, I believe Peter can deeply engage with his audience in a pleasant and thought-provoking way."

Peter Ros

Peter Ros is na jaren ondernemen en verschillende directiefuncties uitgegroeid tot een internationaal spreker op het gebied van innovatie, transformatie en verandering voor mens en organisatie.

In zijn lezingen en masterclasses laat Peter zien dat het bouwen van sterke verbindingen op alle niveaus van een organisatie de sleutel is tot succes in een wereld die voortdurend evolueert. Of het nu gaat om het vormgeven van de toekomst van de overheid, het transformeren van de gezondheidszorg, het herdefiniëren van het onderwijs, of het stimuleren van innovatie in het bedrijfsleven, Peter Ros biedt inzichten en praktische tools om verbonden samenwerken en leiderschap te integreren voor een veerkrachtige en wendbare organisatie.

Over de lezingen Peter Ros

De lezingen van Peter zijn nooit hetzelfde. Iedere lezing wordt aangepast op de uitdagingen die binnen jullie organisatie spelen. Daarom vindt er vooraf de lezing een intakegesprek plaats om gezamenlijk het doel van de lezing af te stemmen. Mogelijke thema’s die Peter kan behandelen tijdens zijn lezing:

 • De toekomst van werk: Over meer doen in minder tijd, met meer impact.
 • Samenwerken in de netwerk en informatie-samenleving: Over ruimte voor creativiteit, de snelheid van netwerkorganisaties en de kracht van verbonden samenwerken.
 • Technologie en digitalisering (Tech 360º): Krijg inzicht in de technologische ontwikkelingen.
 • Innoveren (Warorde): Een verhaal over ruimte, creativiteit, innovatiekracht, vertrouwen & lef.
 • Humanity & Technology: Een filosofische én praktische benadering van de toekomst van de mens.
 • Het Productie paradigma: Een ander perspectief op economie en productiviteit.

Lezingen per branche

 • De toekomst van onderwijs: Ontdek wat voor effecten digitalisering en exponentiële technologische ontwikkelingen hebben op de behoefte van de professional en het werkveld van morgen.
 • De toekomst van gezondheidszorg: Over gezondheids-apps, DNA-thuisanalyses, regeneratieve geneeskunde, 3D- en 4D-printen, robotchirurgie, exoskeletten en het afstappen van ‘one size fits all.
 • De toekomst van overheid: Door de connectiviteit van de ‘burger’ ontstaat er een andere verhouding met de omgeving en hoe deze te besturen. Een ontdekkingstocht langs nieuwe mogelijkheden.
 • De toekomst van bouw: Over de mogelijke effecten van o.a. kunstmatige intelligentie en blockchain. En over de urgentie van schaarsheid van grondstof en locaties (en de alternatieven).
 • De toekomst van retail: ‘Get big, get niche or get out’ is de keuze voor de toekomst. Over winkelen vs. ‘boodschappen doen’, pop-up stores, online service & aandacht, omnichannel én belevingscentra.

Uitgelichte lezing: Verbonden samenwerken

Samenwerken, een begrip dat vaak gemakkelijker wordt uitgesproken dan daadwerkelijk gedaan. Maar wat als we beginnen met het leggen van verbindingen? Het is bewezen dat mensen die met elkaar verbonden zijn, beter samenwerken, simpelweg omdat ze meer voor elkaar over hebben. Dit geldt niet alleen op persoonlijk niveau, maar ook voor organisaties. Verbonden organisaties hebben de kracht om sneller te leren en vergroten daarmee de algehele wendbaarheid.

Duik dieper in de krachten van je brein en onderbewustzijn die op je oordeel inwerken en ontdek praktische tools die je direct kunt toepassen voor meer verbinding.

Over Peter Ros

Het experimenteren met techniek begon tijdens het repareren van kapot speelgoed in de speelgoedwinkel van zijn ouders. Zijn nieuwsgierigheid heeft hem als ondernemer naar de wereld van het internet gebracht. Zijn leergierigheid heeft hem vervolgens tot projecten aangezet op het snijvlak van technologie, kunst, cultuur en menselijk gedrag. Hij beschikt inmiddels over een rijk ecosysteem waaruit hij kennis van zowel technologische als maatschappelijke innovaties kan putten.

Peter is gepokt en gemazeld door jarenlang ondernemen en besturen. De afgelopen jaren is zijn professionele leven gevuld met het geven van lezingen in binnen- en buitenland en door het sparren met ondernemers, CEO’s, bestuurders en ander ondernemend volk.

Geïnteresseerd in een lezing van Peter Ros?

Met humor en aansprekende voorbeelden houdt Peter Ros zijn publiek een spiegel voor, verrijkt hun blikveld met nieuwe perspectieven en geeft eenvoudige tips, die direct toepasbaar zijn. Een aanrader voor elke organisatie die out-of-the-box naar de toekomst, het heden en zichzelf wil kijken.

Ben jij geïnteresseerd in een lezing door Peter Ros? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

M. van de Mortel – programmaleider leergang Strategisch Bewegen in Gemeentelijke krachtenvelden

"In een zeer interactieve lezing heeft Peter voor ons een helder beeld gegeven van de impact van verschillende nieuwe technologieën en digitalisering op het overheidsdomein. Prettig is dat hij niet alleen urgentie schetst, maar ook inzicht geeft in welke organisatorische veranderingen deze spannende tijd nodig lijken te hebben. Zijn unieke combinatie van inhoud, energie en humor werkt aanstekelijk!"

Zorg-Lokaal

"Peter is iemand met veel ervaring en die met een paar vragen de kern van de zaak weet te achterhalen. Peter heeft ervoor gezorgd dat onze organisatie meer verbonden is en in vertrouwen elkaar opzoekt. We gaan nu met het huiswerk van Peter aan de slag! Bedankt Peter."

Stout

"Ik heb Peter Ros leren kennen als een enthousiaste, inspirerende 'dagleider' voor ons MT. Naast zijn specialisme technologie heeft Peter vele andere invalshoeken en aandachtsgebieden om ons MT handvaten te geven om na te denken over de lange termijn strategie in onze bouw- en projectontwikkelingssector. Peter heeft zeker ook aandacht voor de menselijke maat en hoe deze in te zetten in organisaties."

Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg (NVTG)

"Peter Ros was de eerste van vier keynote speakers op ons event dat door circa 60 deelnemers werd bezocht. Peter verwart, ontwart en duidt. Hij opende onze mind en sprak in zijn presentatie over drie aspecten van het snijvlak van technologie, menselijk gedrag en organisatie-ontwikkeling : Schaarste, Overvloed en Hoe-nu-verder. Hij gaf ons mee dat Actie om te veranderen = Urgentie & Perspectief en hij introduceerde de term Connect Unusual Suspects : innovatie is vaak een combinatie van bestaande zaken. Het publiek had zijn lezing als zeer positief ervaren, hij boodt onze congresdeelnemers inzicht om bestaande trends en ontwikkelingen in onze branche (technologie in de gezondheidszorg) op een andere dan de traditionele manier te beschouwen. "

Beschikbaarheid en informatie

Peter Ros

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid