Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Ronald van der Molen
Bewaar als favoriet

Ronald van der Molen

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Organisatieadviseur en auteur van de bestseller ‘De kracht van organisch leiderschap’ Ronald van der Molen helpt organisaties op weg naar organisch leidinggeven en organiseren. Managementlagen worden weggesnoeid en vaste afdelingen worden vervangen door ‘gelegenheidsteams’.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Ronald van der Molen

Van een hiërarchisch naar organisch organiseren
Veel organisaties zijn harde, mechanische en controlerende structuren geworden. Het systeem lijkt belangrijker te zijn dan de mens. De meest voorkomende klacht is dat medewerkers hun potentieel niet kunnen waarmaken of vanuit managementperspectief: ze gedragen zich niet als eigenaren. Dit belemmert het vermogen om te kunnen exploreren en te innoveren, terwijl de economie en maatschappij in rap tempo veranderen. Daarom slaan steeds meer bedrijven en instellingen de weg in van organisch leidinggeven en organiseren. Managementlagen worden weggesnoeid en vaste afdelingen worden vervangen door autonome cellen of gelegenheidsteams die zich organiseren rondom klanten.

Ronald van der Molen helpt je verder…
Ronald gelooft dat mensen en organisaties pas echt gaan floreren als de verandering op organische wijze ontstaat en wordt geleid. In de natuur heeft het organisme dat de beste verbindingen legt, zich goed aanpast en zichzelf reproduceert de grootste overlevingskansen. Daar kunnen we veel van leren. Daarom gebruikt Ronald lessen uit de natuur zodat leiders en professionals anders naar hun vak gaan kijken. Hij geniet ervan als eikels in bomen veranderen.

Onderwerpen lezingen en workshops Ronald van der Molen

Veelgehoorde vraagstukken die Ronald in zijn lezingen kan beantwoorden zijn:

 • Hoe creëer je een innovatieve organisatie die talenten aantrekt?
 • Hoe reageer je op ingrijpende veranderingen in de markt?
 • Hoe verander je op vernieuwende wijze zodat je mensen positief verrast?
 • Hoe bouw je teams en ecosystemen waar mensen floreren?
 • Hoe realiseer je gedragsverandering binnen een team of organisatie?
 • Hoe stimuleer je als moderne leider meer verbinding, wendbaarheid en autonomie?
 • Hoe wakker je ondernemerschap, creativiteit, bevlogenheid en zelfredzaamheid in je organisatie aan?

Workshops van Ronald van der Molen

Achtergrond Ronald van der Molen

Naast diverse leidinggevende functies  heeft Ronald ruim 20 jaar ervaring met het in beweging brengen van mensen, het initiëren van (social) start-ups, het begeleiden van projecten, het opzetten van netwerken en het opleiden van leidinggevenden en teamcoaches. Ronald is opgeleid als theoloog. Als predikant heeft hij voor diverse kerkgenootschappen nieuwe vormen van kerkzijn opgezet en begeleid.

Daarnaast heeft hij 10 jaar parttime les gegeven op een HBO-opleiding die verbonden was aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Binnen de vakgroep praktische filosofie en theologie heeft hij twee vakken opgezet en gedoceerd over groepsdynamiek.

Hij schreef meerdere boeken waaronder ‘De kracht van organisch leiderschap’ (genomineerd voor Managementboek van het Jaar) en ‘Metamorfose, groeien in je bestemming’ en is vaste columnist bij Management Team, HR Praktijk, Management Impact en Managersonline.

Interesse in een lezing van Ronald van der Molen?

Ronald staat bekend om zijn energieke en uitdagende sessies waarbij het publiek op het puntje van de stoel zit. Met vernieuwende inzichten, praktische voorbeelden en originele oefeningen die tot nadenken stemmen. Zijn verfrissende en mensgerichte kijk op organiseren en leidinggeven brengt mensen in beweging. Het resultaat? Meer bevlogenheid, productiviteit, ondernemerschap, creativiteit, klanttevredenheid en winst.

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Je kunt ons ook telefonisch bereiken via 072 750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Ronald van der Molen

 • 8,9 op basis van +620 reviews
 • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Corona annulering = kosteloos verzetten
 • Snel direct contact met deze spreker