Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Heleen Mes
Bewaar als favoriet

Heleen Mes

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Heleen Mes is dé grootste expert in employee experience in Nederland. Ze deelt graag haar expertise rondom thema’s als innovatief HR, werkgeluk, employee experience en design. Zij is co-auteur van ‘Employee Experience – Happy people, better business’ dat werd genomineerd voor Managementboek 2019.

AWVN

"Heleen heeft een goed inhoudelijk verhaal, presenteert met flair en voegt een persoonlijke noot toe, waardoor de boodschap blijft hangen. Plezierig in de voorbereiding."

Heleen Mes

Heleen Mes is een expert op het gebied van topwerkgeverschap en employee experience & design. Medewerkers die zich happy voelen en betrokken en bevlogen zijn, zetten zich meer in voor hun werk, de klant en hun collega’s. Hun productiviteit en creativiteit ligt hoger en hun ziekteverzuim is lager en de kans dat ze de organisatie verlaten is kleiner. Vele onderzoeken hebben het verband aangetoond tussen gelukkige medewerkers en succesvolle organisaties. Om het werkgeluk van medewerkers te vergroten, focus je niet op de uitkomst, maar op de weg daar naartoe: het verbeteren van de employee experience.

Employee experience is volgens internationale HR-trendwatchers dé next step voor HR en trend nummer 1. Een geweldige medewerkersbeleving is geen toevalstreffer en komt niet vanzelf, die moet je ontwerpen. Employee experience design is een nieuwe vaardigheid waarmee je de medewerkersbeleving naar een hoger plan tilt. Deze aanpak is gebaseerd op technieken die in de marketing, product & user design en psychologie hun waarde hebben bewezen.

Mogelijke thema’s lezingen van Heleen Mes

 • Hoe word en blijf je een topwerkgever?
 • Employee experience
 • Employee experience design
 • Hoe vergroot je werkgeluk, binding, creativiteit, bevlogenheid en zingeving op het werk?
 • Inspirerende werkplekken op kantoor en thuis, hoe bereik je dat?
 • Hoe krijg ik medewerkers terug naar kantoor en wat kan de werkplekinrichting daaraan bijdragen?
 • Design thinking voor HR: wat betekent dat
 • Future of work
 • Arbeidsmarkt
 • Hoe kunnen we de organisatiecultuur en leiderschapsstijl verbeteren zodat de performance van de organisatie een stijgende lijn wordt?

KERSTTIP – De workshop ‘De Waardering & Complimentenboost’
Duur: 1 tot 3 uur (inhoud wordt vooraf afgestemd)

Het gevoel gezien en begrepen te worden en waardering te krijgen is een van onze basisbehoeftes. Het krijgen van oprechte waardering kan medewerkers enorm motiveren en gelukkig maken. Dit stimuleert hen om hun best te doen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Als medewerkers daarentegen geen waardering ontvangen, raken ze gedemotiveerd en gefrustreerd. Dat is jammer, want er zijn voldoende manieren om waardering te tonen waar leidinggevenden en teams mee aan de slag kunnen.

In de workshop komt aan bod:

 • Waarom is waardering en complimenten geven zo belangrijk
 • Hoe je elkaar meer waardering kunt geven
 • Complimentenoefening
 • Brainstormen over elkaar meer waardering geven in je team

Achtergrond Heleen Mes

Heleen Mes is oprichter van HXWork (2016) en de LinkedIn-groep Employee Experience Nederland/België. Zij is thought leader in employee experience, employee experience design, werkgeluk en innovatief HR. Haar missie is om van iedere werkgever een topwerkgever te maken en Heleen wil HR-vakgenoten inspireren om deze missie te delen.

Heleen bereikte eerder als HR-directeur met twee werkgevers een top 10-positie Beste Werkgever, certificering als Top Employer en een finaleplaats als HR Proffie. Naast haar werk voor HXWork werkt Heleen als gecertificeerd coach practitioner voor executives en HR en als lid van de Raad van Commissarissen voor (potentiële) topwerkgevers.

Zij schrijft voor (HR-)sites als PWnet, XpertHR en Smart WorkPlace en leverde bijdragen aan boeken als Handboek Werkgeluk (2020), HRagenda 2019, Het Nieuwe Beoordelen (2017) en Het Prestatiemenu (2021). Daarnaast is Heleen co-auteur van:

 • Employee Experience – Happy people, better business (2018) dat werd genomineerd voor Managementboek 2019
 • Werken aan Werkgeluk (2019)

Geïnteresseerd in een lezing door Heleen Mes?

Heleen kan jullie als geen ander vertellen hoe je medewerkers écht op de eerste plaats kan zetten en hen een ‘Best Workplace’ bieden. Heb je vragen over de lezing van Heleen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Heleen Mes

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid