Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Heleen Mes
Bewaar als favoriet

Heleen Mes

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Heleen Mes is dé grootste expert in employee experience in Nederland. Ze deelt graag haar expertise rondom thema’s als innovatief HR, werkgeluk, employee experience en design. Zij is co-auteur van ‘Employee Experience – Happy people, better business’ dat werd genomineerd voor Managementboek 2019.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

AWVN

Heleen heeft een goed inhoudelijk verhaal, presenteert met flair en voegt een persoonlijke noot toe, waardoor de boodschap blijft hangen. Plezierig in de voorbereiding.

Heleen Mes

Heleen Mes is een expert op het gebied van topwerkgeverschap en employee experience & design. Medewerkers die zich happy voelen en betrokken en bevlogen zijn, zetten zich meer in voor hun werk, de klant en hun collega’s. Hun productiviteit en creativiteit ligt hoger en hun ziekteverzuim is lager en de kans dat ze de organisatie verlaten is kleiner. Vele onderzoeken hebben het verband aangetoond tussen gelukkige medewerkers en succesvolle organisaties. Om het werkgeluk van medewerkers te vergroten, focus je niet op de uitkomst, maar op de weg daar naartoe: het verbeteren van de employee experience.

Employee experience is volgens internationale HR-trendwatchers dé next step voor HR en trend nummer 1. Een geweldige medewerkersbeleving is geen toevalstreffer en komt niet vanzelf, die moet je ontwerpen. Employee experience design is een nieuwe vaardigheid waarmee je de medewerkersbeleving naar een hoger plan tilt. Deze aanpak is gebaseerd op technieken die in de marketing, product & user design en psychologie hun waarde hebben bewezen.

Mogelijke thema’s lezingen van Heleen Mes

 • Hoe word en blijf je een topwerkgever?
 • Employee experience
 • Employee experience design
 • Hoe vergroot je werkgeluk, binding, creativiteit, bevlogenheid en zingeving op het werk?
 • Inspirerende werkplekken op kantoor en thuis, hoe bereik je dat?
 • Hoe krijg ik medewerkers terug naar kantoor en wat kan de werkplekinrichting daaraan bijdragen?
 • Design thinking voor HR: wat betekent dat
 • Future of work
 • Arbeidsmarkt
 • Hoe kunnen we de organisatiecultuur en leiderschapsstijl verbeteren zodat de performance van de organisatie een stijgende lijn wordt?

Achtergrond Heleen Mes

Heleen Mes is oprichter van HXWork (2016) en de LinkedIn-groep Employee Experience Nederland/België. Zij is thought leader in employee experience, employee experience design, werkgeluk en innovatief HR. Haar missie is om van iedere werkgever een topwerkgever te maken en Heleen wil HR-vakgenoten inspireren om deze missie te delen.

Heleen bereikte eerder als HR-directeur met twee werkgevers een top 10-positie Beste Werkgever, certificering als Top Employer en een finaleplaats als HR Proffie. Naast haar werk voor HXWork werkt Heleen als gecertificeerd coach practitioner voor executives en HR en als lid van de Raad van Commissarissen voor (potentiële) topwerkgevers.

Zij schrijft voor (HR-)sites als PWnet, XpertHR en Smart WorkPlace en leverde bijdragen aan boeken als Handboek Werkgeluk (2020), HRagenda 2019, Het Nieuwe Beoordelen (2017) en Het Prestatiemenu (2021). Daarnaast is Heleen co-auteur van:

 • Employee Experience – Happy people, better business (2018) dat werd genomineerd voor Managementboek 2019
 • Werken aan Werkgeluk (2019)

Geïnteresseerd in een lezing door Heleen Mes?

Heleen kan jullie als geen ander vertellen hoe je medewerkers écht op de eerste plaats kan zetten en hen een ‘Best Workplace’ bieden. Heb je vragen over de lezing van Heleen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Recensies

AWVN

Heleen heeft een goed inhoudelijk verhaal, presenteert met flair en voegt een persoonlijke noot toe, waardoor de boodschap blijft hangen. Plezierig in de voorbereiding.Beschikbaarheid en informatie Heleen Mes

 • 8,9 op basis van +900 reviews
 • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Corona annulering = kosteloos verzetten
 • Snel direct contact met deze spreker