Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Dr. Merel T. Feenstra-Verschure
Bewaar als favoriet

Merel Feenstra-Verschure

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Als arbeids- en organisatiepsycholoog heeft Dr. Merel Feenstra-Verschure zich de afgelopen jaren gespecialiseerd op het gebied van arbeidsmobiliteit, in het bijzonder naar een fenomeen dat ze omschrijft als opgesloten zitten in de baan. En ze reikt oplossingen aan.

Defensie

""Merel heeft aan ons team een lezing gegeven over haar onderzoek naar locked at the job. Als team kijken wij naar de duurzame inzetbaarheid van militairen, wat het onderwerp van Merel heel relevant maakt. Zij heeft vol enthousiasme een lezing gegeven, welke inhoudelijk duidelijk was en inspirerend. Na afloop zijn we samen in gesprek gegaan over wat voor rol het opgesloten zitten in de baan binnen Defensie speelt, en wat wij hier mogelijk aan kunnen veranderen. Dit was een mooie discussie, met concrete handvaten. Na afloop van de lezing ontvingen wij van Merel de 'Op je plek Check', met vragen die helpen om het gesprek over dit belangrijke onderwerp aan te gaan met medewerkers.""

Dr. Merel T. Feenstra-Verschure

Als arbeids- en organisatiepsycholoog heeft Merel Feenstra-Verschure zich de afgelopen jaren gespecialiseerd op het gebied van arbeidsmobiliteit, in het bijzonder naar een fenomeen dat ze omschrijft als opgesloten zitten in de baan, ook wel ‘Locked at the job’ genoemd.

Merel heeft in haar carrière genoeg mensen leren kennen die niet op de juiste plek zaten en door diverse oorzaken hun werkplezier verloren waren. Als spreker, trainer en organisatieadviseur heeft ze een sterke focus om senior management te adviseren en te trainen, met aandacht voor medewerkers die zich juist ontevreden voelen en geen stappen nemen. Zodat ook deze medewerkers weer betrokken kunnen worden in het arbeidsproces, in hun kracht worden gezet én productief kunnen zijn.

Doordat ze in haar carrière binnen verschillende disciplines werkzaam is geweest – van HR-management, strategisch organisatieadvies, organisatiepsychologie tot aan procesmanagement – is ze in staat om vanuit deze verschillende disciplines naar diverse organisatievraagstukken te kijken.

Onderwerpen waar Merel Feenstra-Verschure over spreekt

  • Arbeidsmobiliteit
  • Leiderschap
  • Duurzame inzetbaarheid

De thematiek raakt iedereen op de werkvloer zowel voor senior management, medewerkers, (HR) managers als mobiliteitsadviseurs. De  lezingen zijn geen saai theoretisch verhaal. Merel probeert zoveel mogelijk interactie met het publiek te creëren.

Podcast

Beluister ook eens haar ‘Op je plek’ podcastreeks, waarin mensen geanonimiseerd hun opgesloten verhaal delen. Je hoort wat mensen doormaakte en wat voor impact deze situatie op hun (werkende) leven had. Luister hier.

Achtergrond  dr. Merel T. Feenstra-Verschure

Om zowel in de wetenschap als binnen organisaties een waardevolle toevoeging te bieden aan de reeds bestaande kennis op het gebied van arbeidsmobiliteit, is Merel in 2016 gestart met haar promotieonderzoek, dat zij in 2022 succesvol heeft afgerond. Dit onderzoek heeft ze uitgevoerd in samenwerking met prof. dr. Dorien Kooij, hoogleraar Human Resource Studies en departementshoofd van Human Resource Studies aan de UvT, en prof. dr. Charissa Freese, hoogleraar HRM en Sociale Zekerheid en vice-decaan van TIAS School for Business and Society.

Tegenwoordig is Merel Feenstra-Verschure actief met strategisch organisatieadvies en managementtraining.  Daarnaast is ze werkzaam als Assistant professor en Academic director Masterclasses Non-Profit bij TIAS School for Business and Society waarbij deelnemers met behulp van zo’n 25 masterclasses (zowel gericht op Profit als Non-profit) zich verder ontwikkelen, de gestelde organisatiedoelen verder brengen óf wanneer ze niet meer ‘op hun plek’ zijn zich oriënteren op een mogelijke carrièrestap.

Ze ziet het als haar persoonlijke missie om het aantal ontevreden mensen in hun baan te verkleinen. Hiervoor wil ze zoveel mogelijke kennis over dit fenomeen opdoen en verspreiden.

Merel Feenstra-Verschure inhuren voor lezing?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze pagina of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Merel Feenstra-Verschure

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid