Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Josje Smeets
Bewaar als favoriet

Josje Smeets

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro , Boven 4000 Euro

Josje Smeets is gelukspsycholoog en jarenlang verbonden als docent aan Maastricht University. Josje deelt haar passie over positieve psychologie en neuropsychologie op inspirerende en laagdrempelige wijze. Tijdens haar interactieve en energieke lezingen leert Josje haar publiek dat (werk)geluk deels maakbaar is en laat haar publiek aan den lijve ondervinden hoe.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Bloomon

Josje knows how to hit the right strings. But even better: she taught us how to hit our own happiness strings. A reading that focuses on what we can do, instead of everything we cannot. Josje shares, in addition to her knowledge, a lot of positive energy. Very infectious, mission completed!

Schouwburg Venray

Josje is een enthousiaste en inspirerende gelukspsycholoog die het publiek tijdens haar interactieve en leerzame lezingen meeneemt in de wondere wereld van geluk, de positieve psychologie en het brein. Josje is een voorkomende persoonlijkheid die het talent bezit om binnen vijf minuten het publiek voor zich te winnen. Een absolute aanrader!

Josje Smeets

Iedere organisatie die worstelt met een hoge werkdruk, hoog verloop of andere uitdagingen op het gebied van vitaliteit, werkgeluk en werkplezier is bij Josje Smeets aan het goede adres. Josje Smeets is ervan overtuigd dat (werk)geluk grotendeels maakbaar is. Ze deelt hierover enkel wetenschappelijke kennis en feiten over hoe het werkgeluk bij organisaties en het persoonlijk geluk bij individuen te verhogen.

Josje zoomt ook in op leiderschap: welke leiderschapsstijl past het best bij duurzaam werkgeluk van de medewerkers, hoe ontwikkel je op persoonlijk leiderschap, hoe leer je coachend leider te zijn en waarom is sturen op persoonlijke visie zo krachtig? Vooral deze laatste is belangrijk voor organisaties die veel werken met millennials en/of Gen Z; juist voor deze generatie is purposeful werken (zingeving) meer dan ooit van belang.

Omdat Josje verbonden is aan Maastricht University is ze continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de organisatiepsychologie, de neuropsychologie en de positieve psychologie.

Onderwerpen waar Josje over spreekt

 • Geluk / werkgeluk
 • Geluk voor en door leiders
 • Psychologie
 • Vitaliteit
 • Persoonlijk leiderschap
 • Stressmanagement / burn out-preventie
 • Werk-privébalans
 • Neuropsychologie / positieve psychologie

Ook kan Josje inhaken op thema’s als:

 • Het nieuwe werken, hoe werkt dat?
 • Gedrags- en cultuurverandering
 • Conflictmanagement
 • Het geven van constructieve feedback

Over de lezingen van Josje Smeets

Josje is een enthousiaste en inspirerende gelukspsycholoog die haar publiek graag bewust maakt van het feit dat geluk deels maakbaar is. Waar psychologen zich jarenlang richtten op mensen die kampten met mentale problematiek, probeert de positieve psycholoog deze problemen juist een stapje voor te zijn. Want, aldus Josje, als je snapt hoe geluk werkt in het brein en op welke ‘knopjes’ er gedrukt kunnen worden om het geluksgevoel te vergroten, dan helpt dit enorm bij het voorkomen van depressie, burn-out en wat al niet meer. Hoe mooi is dat?

Al Josjes lezingen zijn interactief, want -is haar overtuiging- pas wanneer mensen weten hoe ze een geluksgevoel kunnen oproepen en dit daadwerkelijk ondergaan, zullen ze de kennis hieromtrent beter opnemen en er later ook vaker mee aan de slag gaan. Daarom wisselt Josje theorie over brein en psychologie telkens af met uitdagende sociale oefeningen en experimenten die erg gewaardeerd worden door het publiek. Gelukkig worden is immers hard werken.

Over Josje Smeets

Josje Smeets heeft als gelukspsycholoog meer dan 20 jaar ervaring in het veld. Zij werkte jarenlang in de GZ, waaronder het Pieter Baan Centrum en is tevens 8 jaar lang verbonden geweest als docent psychologie aan Maastricht University. Reeds in 2005 richtte zij haar eigen psychologisch adviesbureau HelloBetty op, maar sinds 2018 richt zij zich enkel nog op (werk)geluk en de positieve psychologie. Dit doet ze middels het trainen van managementteams, het geven van (werk)gelukslezingen en workshops en middels executive coaching.

Josje is auteur van het boek Happy in 100 dagen (eind 2020) en zij blogt voor verschillende media (waaronder WendyOnline en Bedrock Magazine). Eind 2022 is haar theatertour gestart met de voorstelling Geluk zonder Bullsh*t. Dit doet ze samen met presentator Bas Van Mulken (L1).

Tot slot verschijnt Josje regelmatig als expert in de landelijke pers, zoals RTL Nieuws, Hart van Nederland en de Nederlandse kranten.

Interesse in een lezing door Josje Smeets?

Een presentatie van Josje Smeets is een onvergetelijke ervaring door haar verfrissende kijk op geluk én de energie waarmee ze dit brengt! Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Recensies

Bloomon

Josje knows how to hit the right strings. But even better: she taught us how to hit our own happiness strings. A reading that focuses on what we can do, instead of everything we cannot. Josje shares, in addition to her knowledge, a lot of positive energy. Very infectious, mission completed!

Schouwburg Venray

Josje is een enthousiaste en inspirerende gelukspsycholoog die het publiek tijdens haar interactieve en leerzame lezingen meeneemt in de wondere wereld van geluk, de positieve psychologie en het brein. Josje is een voorkomende persoonlijkheid die het talent bezit om binnen vijf minuten het publiek voor zich te winnen. Een absolute aanrader!Beschikbaarheid en informatie Josje Smeets

 • 8,9 op basis van +900 reviews
 • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Corona annulering = kosteloos verzetten
 • Snel direct contact met deze spreker