Guido Thys: de minst gevraagde spreker van Nederland
Enkele honderden sprekers vinden zichzelf (een van) de meest gevraagde spreker(s) van Nederland. Dat is heel grappig. Want op zo iemand zitten organisatoren niet te wachten. Ook u niet. Om te beginnen zoekt u geen spreker maar een expert. Bovendien hebt u weinig of niets aan iemand die hetzelfde verhaal honderden keren opnieuw afdraait. Kwantiteit is op dit vlak een nadeel zonder cruyffvoordeel.

Wat Guido Thys daar precies mee bedoelt?
Een. Sprekers spreken. Koud kunstje want spreken kan bijna iedereen.
Iemand die úw boodschap vertelt en úw doelen realiseert, iemand die dat vanuit een verrassende invalshoek doet, iemand die een gigantische rugzak vol kennis en ervaring vertaalt naar bruikbare handreikingen, iemand die kan relativeren/improviseren/inspireren, zo iemand is veel meer dan een spreker. Zo iemand is een expert.

Twee. U wilt voor uw toehoorders een memorabele bijeenkomst organiseren, een evenement waardoor ze zich gewaardeerd voelen en ze merken dat er speciaal voor hen een grote inspanning is verricht. Daar past geen standaardverhaal bij. Dan kunt u beter een filmpje op YouTube zetten. U zoekt een expert die de actualiteit perfect weet te koppelen aan de leef-, denk- en werkwereld van uw toehoorders, die het herkenbare combineert met verrassende nieuwe perspectieven en die de aanwezigen raakt in hun passie. Dat lukt alleen maar met een maatwerkverhaal. Daarom bereidt Guido, samen met u, tijdens het voortraject úw verhaal voor.

Uniek maatwerk
Alle presentaties en workshops van Guido Thys zijn daarom uniek. Ze zijn geen zaak van “u vraagt, wij draaien”. Zijn klanten vragen niet om hem, maar om de expertise en het maatwerk in zijn verhalen. Om die twee redenen is Guido de minst gevraagde spreker van Nederland (en ver daarbuiten). En dat is maar goed ook.

De aanpak van Guido Thys
Aan de hand van een bewezen raamwerk gaat Guido ook uw publiek aan het lachen brengen, inspireren en vooral ook aan het denken zetten. Bijvoorbeeld met de Workshop Klanten Wegjagen (al sinds 1992 een topper: interactief, hilarisch, met een gegarandeerde impact). Met Welkom in de 21ste eeuw, een gebruikershandleiding voor disruptieve tijden. Of met Ons Bedrijf Heeft Geen Toekomst, een hartstochtelijk pleidooi voor (intern) ondernemerschap.

Samen passen jullie de template aan úw doelen aan. Jullie combineren uw input met zijn Belgische aanpak van eenvoudige en met humor doorspekte redeneringen, met zijn wetenschappelijke achtergrond en zijn praktische en theoretische voorgrond in ondernemerschap en bedrijfskunde.

Samen met de deelnemers gaat Guido dwarsdenken. Terwijl anderen analyseren, gaan jullie voor een synthese waarin alles op z’n plaats valt. Jullie ontdekken alternatieve paden op plekken waar iedereen in vastgeroeste gewoontes gevangen zit. Zijn invalshoek: het creëren van duurzame en onderscheidende waarde.

Afgeleide thema’s:
– klantgerichtheid
– innovatie
– (intern) ondernemerschap
– leiderschap
Kortom: alles wat organisaties beweegt. Of juist tegenhoudt.

Voor de biografie-liefhebbers:
Geboren in Antwerpen. Academische start in Theoretische Taalkunde, Filosofie, Didactiek, Psycholinguïstiek en Neurolinguïstiek. Promotiemanager bij twee krantenuitgevers. Het eerste telemarketingbureau van België opgericht. Als senior consultant met een internationale werkradius tientallen organisaties op het goede spoor richting klant gezet. Als docent Strategic Marketing Management bij de Business School Nederland ruim 400 managers mee opgeleid.
Tussendoor ooit de Stichting Humor en de Klanten Wegjaagclub opgericht. Drijvende kracht achter 2MinuteAcademy.nl. In de voorbije 30 jaar honderden artikelen, columns en interviews. 18 boeken. Meer dan 2.500 lezingen, workshops en seminars voor 280.000+ deelnemers en toehoorders in 4 talen en in 18 landen.
Zo. 😊

Guido Thys inhuren of boeken voor een lezing of workshop?
Guido Thys inhuren of boeken voor een lezing of workshop? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Guido Thys SKU UPC Model

Hij verkondigt dat wij ons moeten aanpassen aan de 21ste eeuw en komt zelf met technieken en skills uit de twintigste eeuw.Daarnaast schept hij er g

Nov 22, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Ondernemersvereniging Lochem e.o. 

Hij verkondigt dat wij ons moeten aanpassen aan de 21ste eeuw en komt zelf met technieken en skills uit de twintigste eeuw.
Daarnaast schept hij er genoegen in zijn toehoorders af te zeiken aan plein publiek, ach ja, zijn maar klanten.
Kortom een aap die een kunstje heeft geleerd maar nooit meer heeft bijgeleerd.


Hele leuke bijeenkomst en top zoals Guido Kennemer Wonen in zijn verhaal verwerkt had.

Oct 10, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Kennemer Wonen 

Hele leuke bijeenkomst en top zoals Guido Kennemer Wonen in zijn verhaal verwerkt had.


Super positief en absoluut voor herhaling vatbaar!

Oct 10, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Interflex Allegion 

Super positief en absoluut voor herhaling vatbaar!


4.9 5.0 126 126 Hij verkondigt dat wij ons moeten aanpassen aan de 21ste eeuw en komt zelf met technieken en skills uit de twintigste eeuw.Daarnaast schept hij er genoegen in zijn toehoorders af Guido Thys
Page:
123»

Gerelateerde sprekers

 • Jos Burgers

  Bestsellerauteur Drs. Jos Burgers (1951) is een van de meest gevraagde managementsprekers in Nederland. Hij houdt zijn publiek een spiegel voor en laat mensen anders naar hun werk en hun dagelijkse praktijk kijken. Humor is daarbij een belangrijk wapen, evenals het gebruik van praktijkvoorbeelden.

   

 • Menno Lanting

  Menno Lanting werkt als strateeg en innovator met directies en Raden van Bestuur van verschillende organisaties. Thema’s waar hij zich op richt zijn digitaal leiderschap, organisatievernieuwing & het nieuwe werken, connectivity, strategie en business innovatie. Menno Lanting schreef o.a. Connect, verkozen tot Managementboek van het Jaar.

   

 • Harry van Hest

  Als het over communicatie gaat en je bent op zoek naar een interessant spreker, resultaat gericht, met een boeiend verhaal die het ook nog interactief en ‘plezant’ kan brengen? Maak dan even kennis met Harry van Hest, Vlaming/Antwerpenaar maar van Nederlandse origine. Hij doet gegarandeerd een nieuwe wind waaien in het sprekerslandschap.