Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Richard Bergmans - spreker
Bewaar als favoriet

Richard Bergmans

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Richard Bergmans is oud-commando en heeft tal van (geheime) missies op zijn naam staan. In zijn boek ‘Green On’ deelt hij de geheimen voor succesvolle samenwerking in het bedrijfsleven. Zijn praktische tips, spannende anekdotes en heldere verhaallijn inspireren niet alleen, maar helpen je organisatie ook écht vooruit.

Rabobank

"Voor ons event, voor ongeveer 100 Young Professionals, hebben wij dankzij deSpreker.nl de perfect match gevonden. Voor het evenement hebben wij nog overlegt met Richard over het idee van het congres en hoe hij zijn verhaal daar het beste op kon laten aansluiten. Dit gaf veel vertrouwen en heeft uiteindelijk gezorgd voor een topprestatie waar we veel positieve feedback op hebben gekregen."

Richard Bergmans

We besteden zóveel tijd van ons leven aan werken. Deze tijd moeten we daarom ook zo leuk als mogelijk inkleden. Dit bereiken we door de mens binnen het team weer centraal te zetten. Het is mijn missie om te laten zien dat je geen commando hoeft te zijn om een hecht team te vormen en samen uitzonderlijke prestaties kunt behalen.'' - Richard Bergmans

Richard Bergmans, voormalig operator van het Korps Commando Troepen, heeft wereldwijd onder extreme omstandigheden speciale operaties geleid, waarbij hij het beste uit zichzelf en zijn team wist te halen. Na zijn tijd bij het KCT zette hij zich in om zijn expertise over te dragen aan teams in het bedrijfsleven. Zijn missie is om mensen te inspireren en te trainen om optimaal te presteren, met de overtuiging dat elk team het potentieel heeft om te excelleren.

Zijn succesvolle aanpak heeft geleid tot het boek ‘Green On’, waarin hij principes uit de Special Forces toepast op het bedrijfsleven. Hij traint nu tientallen bedrijven om effectiever samen te werken.

Momenteel traint Richard voor zijn eigen 10T challenge, aangezien hij in de zomer van 2024 een ongekende uitdaging zal aangaan. Tien volledige triatlons in tien opeenvolgende dagen volbrengen, een prestatie die nog nooit eerder is vertoond en veel voorbereiding en doorzettingsvermogen vergt.

Richard deelt zijn inspirerende verhalen op het podium, waarbij hij zowel harde als zachte kwaliteiten belicht. Met zijn warme persoonlijkheid en no-nonsense mentaliteit daagt hij mensen uit om anders naar zichzelf en hun organisatie te kijken.

Onderwerpen waar Richard Bergmans over spreekt

  • Leiderschap
  • Teamdynamiek en samenwerking
  • Onderling vertrouwen (waaronder ook: loslaten)
  • Mentale weerbaarheid
  • Focus krijgen en behouden
  • Eenvoud en wendbaarheid
  • High performance teams

In al zijn lezingen gebruikt Richard lessen en voorbeelden uit zijn carrière bij de Special Forces, waarmee hij een unieke kijk in deze wereld geeft. Waar relevant, gebruikt hij zijn ervaringen en kennis uit de sportwereld en de 10T Challenge.

Achtergrond Richard Bergmans

Richard is op jonge leeftijd bij Defensie gaan werken en is begonnen bij de Luchtmobiele Brigade. Tijdens zijn eerste uitzending in Afghanistan kwam hij in aanraking met de Nederlandse Special Forces. Direct na de uitzending heeft hij zich aangemeld voor de opleiding. Richard heeft diverse speciale missies uitgevoerd als sniper en parachute specialist binnen een van de operationele eenheden van het Korps Commando troepen. Later in zijn carrière, als instructeur van de commando opleidingen leerde hij alles over het selecteren op kerneigenschappen.

In 2019 heeft Richard samen met 2 collega’s het bedrijf ThreeFront opgericht. Een bedrijf dat zich richt op het trainen, coachen en begeleiden van teams op basis van de principes uit zijn boek Green On. Een managementboek, geschreven door de mannen van Threefront en topondernemers Joris Janssen en Daan Dohmen, waarin zij aan de hand van spannende authentieke anekdotes, en praktijk voorbeelden uit de onderneming van Joris en Daan: Luscii laten zien dat deze principes ook erg goed toepasbaar zijn in de commerciële wereld.

Geïnteresseerd in een lezing of webinar van Richard Bergmans?

We besteden zóveel tijd van ons leven aan werken. Deze tijd moeten we daarom ook zo leuk als mogelijk inkleden. Dit bereiken we door de mens binnen het team weer centraal te zetten. Richard laat je zien dat je geen commando hoeft te zijn om een hecht team te vormen en samen uitzonderlijke prestaties kunt behalen. Neem nu vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

TopX bv

"Fantastisch verhaal! Voor ons bedrijfsuitje hadden wij Richard Bergmans uitgenodigd. Richard had een inspirerend en indrukwekkend verhaal. De ervaringen van de Special Forces zijn zeker van toepassing in het bedrijfsleven. Hier kan iedere organisatie wat van leren. "

Beschikbaarheid en informatie

Richard Bergmans

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid