Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Wilco van den Akker
Bewaar als favoriet

Wilco van den Akker

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro, 1250 - 2000 Euro

Als avonturier maakt Wilco met enige regelmaat solo-expedities te voet over ijsvlakten, door jungles en woestijnen. Als voormalig instructeur bij het Korps Commando troepen, Nederlands zwemkampioen en nationaal recordhouder op de sprint is hij op elke situatie voorbereid.

Wilco van den Akker
De avonturier Wilco van den Akker maakt regelmatig solo-expedities te voet over ijsvlaktes, door woestijnen en door jungles. Hij is eigenaar van FrostnipFilms, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het filmen in extreme buitensituaties. Frostnip komt waarschijnlijk voort uit de liefde van Wilco voor arctische expedities. Volgens Wilco wil hij dezelfde tinteling veroorzaken bij de kijker die frostnip veroorzaakt bij mensen die zich in extreem koude situaties begeven, waarbij de huid bevriest en dat veroorzaakt een tintelend of branderig gevoel.

Levensveranderende ervaring

Wilco van den Akker weet als geen ander hoe een race door onherbergzame kou met veel ontberingen een levensveranderende ervaring kan zijn. Van de voorbereiding tot de uitvoering komt er veel bij kijken. En vooral tijdens de tocht komt het aan op mentaliteit, kameraadschap, durf, improvisatie, mentale kracht, strategie en inspiratie. In minder extreme vorm komt men al deze zaken tegen in het leven en binnen organisaties. Wilco van den Akker deelt zijn inzichten over zijn reizen, zijn uitdagingen en zijn uithoudingsvermogen en weet hierbij uitstekend de verbinding te maken met het werkende leven en de daaraan gerelateerde uitdagingen.

Over avonturier, filmmaker en scenarioschrijver Wilco van den Akker

Wilco van den Akker studeerde opleidingskunde en volgde vervolgens een opleiding tot filmmaker en scenarioschrijver. De voormalig instructeur bij het Korps Commando, Nederlands zwemkampioen en nationaal recordhouder op de sprint bereid zich op elke situatie tot in de puntjes voor.

In 2014 reisde hij af naar Alaska om een documentaire te maken over de meest extreme avontuur races in de wereld, die hij in 2006 zelf won als deelnemer. www.frozenendurance.com Een moeilijke tocht van bijna 2000 kilometer door niets dan sneeuw en ijs. Een strijd met de elementen, eenzaamheid en mentale barrières. Het doel: ervaringen en perspectief te brengen door middel van beelden op internationaal outdoor sport filmfestivals. In deze documentaire worden de echte motivaties van deze avonturiers duidelijk. Een tocht met niets anders dan sneeuw en ijs. Het gaat over kameraadschap, overleven en omgaan met tegenslag.

Wilco van den Akker inhuren of boeken voor een lezing?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Wilco van den Akker

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid