Wilco van den Akker
Wilco studeerde Opleidingskunde en volgde daarna een opleiding tot filmmaker en scenarioschrijver. Hij is eigenaar van FrostnipFilms, een video productie bedrijf gespecialiseerd in het filmen in extreme outdoor omgevingen. De naam ‘frostnip’ is geboren uit de liefde voor arctische expedities. Frostnip is een vorm waarbij de huid bevriest en gaat vergezeld van een tintelend of branderig gevoel. Wilco “Ons doel als filmproductiebedrijf is om buitengewone video-inhoud te creëren die dezelfde tinteling veroorzaakt voor de kijker”

In 2014 reisde hij af naar Alaska om een documentaire te maken over de meest extreme avontuur races in de wereld, die hij in 2006 zelf won als deelnemer. www.frozenendurance.com Een moeilijke tocht van bijna 2000 kilometer door niets dan sneeuw en ijs. Een strijd met de elementen, eenzaamheid en mentale barrières. Het doel: ervaringen en perspectief te brengen door middel van beelden op internationaal outdoor sport filmfestivals. In deze documentaire zullen we de echte motivaties van deze avonturiers tonen. Zijn ze in feite ‘extreme’ mensen? Het zal de kijkers een uniek inzicht geven in het leven van de atleten tijdens deze tocht.

Inmiddels is Wilco terug in Nederland. Het schieten van deze documentaire was een unieke belevenis. Een belevenis vol met elementen als het bijstellen van verwachtingen in verband met de weerselementen, twijfel, boosheid, geluk, etc, etc. Elementen waar we allemaal wel mee eens te maken hebben in ons dagelijks bestaan maar vanuit een totaal ander perspectief beleefd. Wat kunnen we als mens/bedrijf daarvan leren? De gelijkenissen zijn enorm! Laat u verassen en inspireren!

Persoonlijke missie Wilco van den Akker: ‘Our passion for adventure and encounters with the great unknown is what we want to share through our productions’.

Wilco van den Akker inhuren of boeken voor een lezing?
Wilco van den Akker inhuren of boeken voor een lezing? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Schrijf een recensie

Schrijf nu een recensie


Verstuur jouw review
* Verplicht veldBeschikbaarheid en informatie Wilco van den Akker