Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw bijeenkomst?

Arjan Postma
Bewaar als favoriet

Arjan Postma

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Arjan Postma is misschien wel de bekendste boswachter van Nederland. Hij is vooral bekend vanwege zijn optredens in televisieprogramma’s over natuur en wildlife. In zijn lezingen trekt Arjan de parallel tussen de natuur en de mensheid. Of het nu gaat om managementlessen of levenslessen, de natuur heeft bijna voor alles wel een equivalent.

Arjan Postma

De natuur is zijn passie. En van zijn passie maakte boswachter, schrijver, spreker en presentator Arjan Postma zijn werk. Eerst als landschapsbeheerder en vervolgens als zelfstandig boswachter. Bovendien is hij een meesterverteller, waardoor Arjan inmiddels is uitgegroeid tot tv-persoonlijkheid en veelgevraagd spreker. Vaak vergezeld van zijn hondje Skipper vormen zij een enthousiasmerend duo.

Als geboren verhalenverteller spreekt Arjan net zo gemakkelijk voor een groep biologen, als voor het waterschap of een groep financieel experts. Hij heeft een schatkamer aan verhalen en past zijn voorbeelden uit de natuur aan, aan het gezelschap waarvoor hij spreekt.

Over de lezingen van Arjan Postma

Tijdens zijn interactieve lezingen kan Arjan een keur aan onderwerpen behandelen, steeds aan de doelgroep aangepast. De natuur om ons heen zit vol met wijze lessen en best practices, waar organisaties én mensen hun voordeel mee kunnen doen.

Mogelijke thema’s:

  • Natuur, Biologie, Natuurbeheer, Milieu
  • Duurzaamheid
  • Groeps- en teamgedrag
  • Ondernemen
  • Generaties en diversiteit
  • Communicatie en netwerken
  • Onderwijs en opvoeding
  • Gezondheidszorg in de natuur
  • Natuur inclusief bouwen
  • en nog veel meer….

Hij heeft prachtige verhalen over de verrassende paralellen tussen de natuur en de menselijke inborst. Wat kunnen organisatieveranderaars bijvoorbeeld leren van de mieren? En waarom is de overgang nuttig en zijn vrouwen boven de vijftig prima leiders? Waarom zijn koolmeesjes hufters? Heeft de mens ook dierlijk instinct? Is cultuur iets van de mens? De natuur zit anders in elkaar dan we altijd gedacht hebben.

Er valt geen menselijk gedrag te verzinnen of de dieren doen het ook; overspel, homofilie, prostitutie, stelen, travestie of het vernuftig verleiden van partners.

Achtergrond Arjan Postma

Arjan Postma studeerde geschiedenis, maar kwam er al snel achter dat hij eigenlijk liever buiten wilde zijn. Hij werd boswachter voor het Landschap Noord-Holland. Jarenlang deed hij zijn werk met groot plezier, maar gaandeweg veranderden zijn werkzaamheden. Hij zat vaker op kantoor dan buiten. Hij koos ervoor om freelance boswachter te worden.

De tv-ervaring van Postma gaat terug tot 2003. Sinds dat jaar is hij de presentator van de televisieserie Natuurlijk Noord-Holland van RTV-NH door Landschap Noord-Holland. Vanaf 2003 tot nu verschijnt Arjan Postma als deskundige natuurkenner op de landelijke televisie en radio. Postma zat als vaste gast regelmatig aan tafel bij ‘RTL Late Night’, de talkshow van Humberto Tan. Daarvoor was hij meerdere malen te gast in ‘De Wereld Draait Door’.

In het voorjaar van 2014 was Postma als deskundige betrokken bij de tv-serie ‘Lang Leve de Lente’ van de EO. Hij was presenator van de RTL-serie ‘Wie overleeft Nederland?’ In de RTL-natuurquiz ‘Het zijn net mensen’ geeft hij als presentator, commentaarstem en sidekick uitleg bij de antwoorden.

Interesse in een lezing van Arjan Postma?

Arjan is een ladekast vol met verhalen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Arjan Postma op jouw event? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Arjan Postma

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid