Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Marjolein-de-Rooij
Bewaar als favoriet

Marjolein de Rooij

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro, 1250 - 2000 Euro

In haar boek ‘Hoeveel vakantiedagen heeft een varken?’ beschrijft Marjolein hoe een arbeidsrechtenbenadering voor werkende dieren een deel van de onrechtvaardigheid in de stal kan oplossen. Bezoekers gaan anders kijken naar de dieren die in zulke grote hoeveelheden in ons land leven, zonder dat we beseffen wie ze zijn.

Marjolein de Rooij

Het is mijn missie om aan het leven van werkende dieren plezier en geluk toe te voegen. Dit kan door hen arbeidsrechten toe te kennen.

Marjolein de Rooij spreekt over arbeidsrechten voor dieren. Want terwijl wij dieren op vele manieren gebruiken geven we ze daarvoor niets terug. Dieren in de veehouderij hebben geen recht op een veilige werkomgeving, noch op een gezinsleven of pensioen. Ze kunnen op geen enkele manier inspraak hebben in hun werkomgeving. Dit klinkt misschien raar, maar de manier waarop we nu naar werkende dieren kijken toont overeenkomsten met hoe we arbeiders in de vorige eeuw zagen.

Haar Vakbond voor Dieren is uniek in de wereld en sluit heel goed aan bij de wetenschappelijke ontwikkelingen die ons steeds meer inzicht geven in de belevingswereld van dieren.

Onderwerpen lezing Marjolein

  • Dierenrechten
  • Arbeidsrechten
  • Rechtvaardigheid

Achtergrond Marjolein de Rooij

Marjolein de Rooij is ingenieur, was nauw betrokken bij de oprichting van de Partij voor de Dieren en is voorzitter en oprichter van de Vakbond voor Dieren. De Vakbond werd 12de op de lijst van de Duurzame Top 100 van Trouw.

Boek Marjolein

Marjolein heeft deze unieke kijk op werkende dieren uitgewerkt in haar boek ‘Hoeveel vakantiedagen heeft een varken?‘. Hierin trekt zij paralellen met de vakbeweging, zet zij het ontstaan van de huidige dierenbeschermingswetgeving uiteen en biedt zij perspectief voor de toekomst. Haar verhaal is van hoop, van nieuwsgierigheid en van verwondering. Ze geeft een verrassend kijkje in het leven van een melkkoe. Ze toont de intelligentie van kippen en op verschillende manieren legt ze op welke manier je een varken kan betrekken bij het vormgeven van haar stal. En hoewel het leven van dieren in de veehouderij ook heel verdrietig kan zijn, wordt haar verhaal nooit deprimerend.

Interesse in Marjolein de Rooij als spreker, workshopleider, dagvoorzitter of discussieleider?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Marjolein de Rooij

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid