Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Angelo Vermeulen
Bewaar als favoriet

Angelo Vermeulen

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Angelo Vermeulen is ruimtevaartonderzoeker, bioloog, kunstenaar, community organizer en ervaren keynote-spreker. Hij houdt ervan om gevestigde ideeën uit te dagen over hoe mensen leven, samenwerken en hoe wij de wereld vormgeven. Met zijn unieke achtergrond spreekt hij over verandering, de toekomst en daagt hij iedereen uit om anders te durven denken.

Angelo Vermeulen

Angelo Vermeulen is een echte hedendaagse polymath (veelzijdig geleerde). Hij heeft een PhD in de biologie, is actief in de domeinen van ruimtevaart, architectuur en design, heeft een praktijk als beeldend kunstenaar en hij heeft een natuurlijke gave voor community organizing. Hij is Senior TED Fellow en heeft in 2021 zijn tweede PhD afgerond aan de Technische Universiteit Delft met onderzoek naar bio-geïnspireerde ruimtevaart en interstellaire exploratie.

Angelo is een Senior TED Fellow en werd in 2017 door de krant De Tijd geselecteerd als een van de Top 5 Tech Pioneers uit België. Zijn TED Talk over zijn ruimte-gerelateerde werk is ondertussen meer dan een miljoen keer bekeken.

Angelo Vermeulen brengt tijdens zijn lezingen wetenschap en kunst samen om ons heden en onze toekomst op vernieuwende wijze te herzien. Hij schuwt hierbij niet om gevestigde ideeën uit te dagen. Hij gaat het dialoog aan over hoe mensen leven, samenwerken of de wereld vormgeven. Hij is constant op zoek naar mogelijkheden voor het openen van een globale conversatie. Met zijn unieke achtergrond spreekt hij over verandering, de toekomst en daagt hij iedereen uit om anders te durven denken.

Mogelijke lezingen

  • De kracht van transdisciplinair werken
  • Teamdynamiek, community organizing en leiderschap
  • Innovatiestrategieën
  • Future thinking
  • De toekomst van de mensheid, op aarde en in de ruimte
  • Ruimtevaart & interstellaire ruimteschepen
  • Creativiteit
  • Veerkracht en de change-mindset

Achtergrond Angelo Vermeulen

FUTURIST
Als futurist houdt Angelo zich bezig met het uitdenken en creëren van alternatieve concepten voor de toekomst. Hiermee stelt hij ook de ethiek van ons denken over de toekomst in vraag. En hij voorspelt welke problemen er aan zullen komen om zo in te kunnen spelen op mogelijke oplossingen. Voorbeelden van zijn futuristische projecten zijn het Geotrauma Lab en zijn onderzoeksproject E|A|S. Dit doet hij niet alleen, maar met het SEADS-collectief waarvan Angelo medeoprichter is. SEADS (Space Ecologies Art and Designs) is een collectief van kunstenaars, wetenschappers, ingenieurs en activisten.

COMMUNITY ORGANIZING
Vermeulen ziet het aangaan van de toekomst in de eerste plaats als een globale en gemeenschappelijke inspanning. Als community organizer heeft hij geleefd en samengewerkt met mensen over de hele wereld. Zijn achtergrond als wetenschapper en zijn expertise in community organizing hebben ertoe geleid dat hij gezagvoerder werd van de eerste HI-SEAS Mars-simulatie van NASA op Hawaï. Tijdens deze missie bestudeerde hij de effecten van langdurige isolatie op een kleine bemanning. Dit heeft sterke inzichten  gegeven over samenwerking en team-dynamiek. Ook heeft hij een groot aantal kunst- en wetenschapsprojecten over de hele wereld gerealiseerd.

TRANSDISCIPLINAIR WERKEN
Angelo is een verbindend denker en werkt transdisciplinair. Dit betekent dat hij muren tussen verschillende disciplines breekt en de krachten samenbrengt. Hiervoor heeft Angelo een specifieke methodologie ontwikkelt met sterke focus op co-creatie. SEADS is opgebouwd vanuit deze methodologie en dit is terug te zien in elk van de projecten. Een van SEADS’ meest recente projecten is
Ēngines of Ēternity. Een kunstproject wat ontwikkeld werd met genetici en ingenieurs en reeds tweemaal naar de ruimte werd gestuurd.

Geïnteresseerd in een inspirerende lezing van Angelo Vermeulen?

Angelo’s professionele achtergrond, brede expertise en ervaring met samenwerken, hebben hem tal van vernieuwende inzichten opgeleverd. Angelo is een verbindend denker, wat betekent dat hij zijn transdisciplinaire werkwijze en ervaringen gebruikt om mensen te inspireren en aan te zetten om samen nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze pagina of bel ons op 072 – 740 74 22. Wij staan je graag te woord en denken met je mee om van jouw event een geslaagd event te maken.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Angelo Vermeulen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid