Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Rob van den Berg
Bewaar als favoriet

Rob van den Berg

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro

Rob van den Berg is afgestudeerd paleontoloog en heeft werkervaring als consultant en manager. Rob weet ingewikkelde zaken op een boeiende en beeldende manier te verduidelijken en brengt mensen op een begrijpelijke manier inzicht in wetenschappelijke ontwikkelingen.

Rob van den Berg

Wat Rob van den Berg uniek maakt is zijn vermogen om boeiend en begrijpelijk te vertellen over het heelal, het zonnestelsel, zwarte gaten en Einstein, maar ook over ruimtevaart, de ESA, het maatschappelijk nut van ruimtevaart en de rol van ruimtevaart bij een duurzame aarde.

Vaak wordt hij door klanten gevraagd om inzicht te geven in:
– Financieel/organisatorisch model van een ruimtevaartorganisatie
– Onze plek in het zonnestelsel/heelal
– Is er buitenaards leven?
– Ruimtevaart en de toekomst van de mensheid/ons energievraagstuk

Tijdens een lezing zal Rob antwoord geven op deze en andere vragen. Met als resultaat dat toeschouwers met nieuwe inzichten en herinneringen terugdenken aan een leuke en onderhoudende presentatie met ontzettend mooie foto’s en fragmenten.

Onderwerpen die terugkomen in een lezing van Rob van den Berg
– Het heelal in brede zin.
– Specifieker over exotische dingen als zwarte gaten, zwaartekrachtgolven, relativiteit, de grootte en ouderdom van het heelal.
– Buitenaards leven.
– Ruimtevaart in brede en in enge zin.
– Ruimtevaartorganisaties.
– Financiële/organisatorische modellen van ruimtevaartorganisaties.
– Commerciële ruimtevaart.

Achtergrond Rob van den Berg
Rob van den Berg (1963) is directeur van Space Expo, het expositiecentrum over ruimtevaart en bezoekerscentrum van ESA-ESTEC in Noordwijk. Vertellen zit Rob van den Berg in het bloed. Als geen ander maakt hij intrigerende zaken duidelijk, zoals hoe groot het heelal is en wat daar dan achter zit, of er leven op andere planeten is en waar de mens vandaan komt.

Hij is afgestudeerd geoloog/paleontoloog (menselijke evolutie, de evolutie van het leven). Inmiddels heeft hij ruim 17 jaar werkervaring in de IT, 16 jaar werkervaring in museologie en meer dan 9 jaar werkervaring in de ruimtevaartcommunicatie.

Tegenwoordig houdt hij zich voornamelijk bezig met het leidinggeven binnen zijn eigen bedrijf Space Expo, het ruimtevaartmuseum en bezoekerscentrum van de ESA in Noordwijk. Daarnaast houdt Rob zich bezig met het ontwikkelen van tentoonstellingen over de ruimtevaart en het geven van presentaties aan bedrijven, musea en andere diverse groepen.

Het is zijn missie om mensen wetenschapswijs te maken, inzicht te geven in hoe wetenschap werkt en hoe wij weten wat wij weten. Daarnaast wil Rob mensen laten verwonderen over de schoonheid van het heelal.

Interesse in een lezing van Rob van den Berg of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Rob van den Berg

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid