Op zoek naar een inspirerende spreker over mentale gezondheid?

Christiaan Vinkers
Bewaar als favoriet

Christiaan Vinkers

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Christiaan Vinkers is psychiater en hoogleraar Stress en Veerkracht bij het Amsterdam UMC. Tijdens zijn lezingen geeft hij antwoord op vragen als: “Waarom zitten er zulke grote verschillen qua stress en veerkracht tussen mensen? Hoe kun je je veerkracht verbeteren? En waarom lijkt het wel of steeds meer mensen burn-out hebben?”

Christiaan Vinkers

Het is duidelijk dat een goede mentale gezondheid steeds belangrijker is. Waarom is er zoveel stress en waarom krijgen we weinig grip op psychische gezondheid? Hoogleraar Stress en Veerkracht Christiaan Vinkers wil zich inzetten om duidelijk te maken hoe we daar verandering in kunnen brengen: op een nuchtere wijze de taboes en stigma’s rondom psychische problemen terugbrengen en mensen en organisaties handvatten geven om grip op stress, burn-out en depressie te krijgen.

Geworteld in de wetenschap, met toepassingen in de praktijk, op een aansprekende en interactieve manier gepresenteerd.

Mogelijke thema’s

  • Stress
  • Veerkracht
  • Burn-out
  • Depressie
  • Werkstress
  • Antidepressiva
  • (jeugd)Trauma
  • AI in geneeskunde

Achtergrond Christiaan Vinkers

Christiaan studeerde Farmacie (2005), Rechten (2009) en Geneeskunde (2009) aan de Universiteit Utrecht. Hij is als psychiater en hoogleraar Stress en Veerkracht bij het UMC Amsterdam (VUmc). Zijn onderzoek is gericht op het voorspellen wie er psychiatrische klachten ontwikkelt door stress, en hoe we menselijke veerkracht fundamenteel beter kunnen begrijpen.

Kunstmatige intelligentie in de zorg
Christiaan is bovendien mede-oprichter van EvidenceHunt, een digitale assistent die alle medische literatuur in PubMed met een ChatGPT-achtig algoritme bij kan houden voor ziekenhuizen, bedrijven en instellingen. EvidenceHunt vindt met AI razendsnel medische informatie. Hiermee kunnen artsen en andere geïnteresseerden sneller en zo precies mogelijk relevante wetenschappelijke publicaties vinden.

Auteur
Ook is Christiaan is auteur van de boeken ‘Even Slikken’ (2017), ‘Hoe zit het nu echt met antidepressiva’ (2020) uit over de zin en onzin van antidepressiva en ‘In de ban van burn-out’ (2022) over waarom we zo weinig grip krijgen op psychisch ziekteverzuim, stress en burn-out.

Interesse in een lezing van Christiaan Vinkers?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Christiaan Vinkers

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid