Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Greet Vonk
Bewaar als favoriet

Greet Vonk

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Greet Vonk is co-auteur van de bestseller ‘PostTraumatische Groei – Sterker door ellende’ en heeft een positief verhaal over ellende (zoals burn-out, baanverlies, etc). Ze laat je op een nuchtere manier anders kijken naar de ellende in je leven.

Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers

"Met haar lezing over ‘Posttraumatische groei – sterker door ellende’ heeft Greet Vonk bijgedragen tot een vernieuwende kijk op de benadering en begeleiding van bewoners met een kwetsbaarheid op een bepaald gebied. Als ervaren coach en psycholoog wist zij het publiek goed mee te nemen in het verhaal en echt te vertragen waardoor er ruimte was voor reflectie. Dat was op zichzelf al vernieuwend en ook uitdagend voor veel deelnemers die in het dagelijks werk vooral in de doe-stand staan. Dank ook voor haar aandachtspunten voor de begeleiding: richt je vooral op de persoon ipv de kwetsbaarheid van de cliënt, luister en geef ruimte voor de emoties van de ander. Nog twee tips die voortkomen uit de reacties van deelnemers: 1. De lezing bleef soms wat beschouwend, waardoor het verhaal wat op afstand bleef, Tip: maak het pakkender en verdiepend door concrete voorbeelden uit de praktijk of eigen ervaringen te koppelen aan de theorie 2. Het is een onderwerp met een hoopvolle boodschap – dat mag prikkelend en met energie en enthousiasme gedeeld worden"

Greet Vonk

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het gaat om een ziekte, burn-out, depressie, baanverlies of andere ellende. Het is veelal heftig, maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren. Expert Greet Vonk heeft een positief verhaal over ellende, en laat je op een betrokken en nuchtere manier heel anders kijken naar de ellende in je leven of dat van iemand anders. En dat inspireert mensen.

Greet Vonk is samen met Anja Jongkind eigenaar van Et Emergo, een praktijk gespecialiseerd in PostTraumatische Groei. Ze schreven over dit thema het bestsellerboek ‘PostTraumatische Groei – Sterker door ellende’. Greet deed een wetenschappelijk onderzoek betreffende PostTraumatische Groei.

Onderwerpen waar Greet Vonk over spreekt

  • Over de bestseller ; Posttraumatische Groei – Sterker door ellende’.
  • De positieve gevolgen van allerlei soorten ellende (van lichte tot zeer heftige).
  • Hoe ga je om met ellende in je leven als gevolg van corona, burn-out, oorlog, scheiding, depressie, ziektes, faillissement, ontslag, verlies, etc.
  • PostTraumatische Groei (PTG), de positieve ‘tegenhanger’ van PTSS.
  • De wetenschappelijke publicatie n.a.v. het onderzoek die Greet deed naar PostTraumatische Groei bij mensen die een burn-out hebben gehad.
  • Hoe kun je in je organisatie radicaal anders omgaan met mensen met ellende. Van gedoe en lastig naar grote ontwikkelingsmogelijkheden.

Greet Vonk kan over deze onderwerpen zowel online als offline een lezing verzorgen.

Greet Vonk stelt dat je iemand die stevige ellende meemaakt niet moet aanschouwen als een gemankeerd mens. Zij helpt bij ellende en laat mensen zien dat het ook positief kan uitpakken. Mensen worden door ellende vaak gestigmatiseerd, terwijl dit juist ook een bijzondere kans is voor diepgaande persoonlijke ontwikkeling.

Over Greet Vonk

Greet Vonk heeft 20 jaar ervaring als (programma-/interim)manager en directeur in de zakelijke dienstverlening en zorg. Greet heeft een brede opleidingsachtergrond. Zij is opgeleid tot docent, IT-er, bedrijfskundige, coach en managementwetenschapper (afstudeerrichting Strategisch HRM). Ze leerde 20 jaar geleden ‘het vak’ PostTraumatische Groei van Anja Jongkind. Sinds 2006 werkt zij als zelfstandig coach. Ze is gespecialiseerd in TSI Trimetrix ontwikkelassessments en deed een wetenschappelijk onderzoek betreffende PostTraumatische Groei (PTG). Haar onderzoek is recent gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Workplace Health Management.

Greet geeft regelmatig lezingen/workshops op het gebied van PostTraumatische Groei (PTG). Zij sprak bijvoorbeeld op het Europese Congres Positieve Psychologie, op het wetenschappelijke symposium van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en bij het NIP (Burn-out van klacht naar kracht).

Zij geeft ook lezingen en workshops voor HR-professionals, mensen die zelf ellende hebben (gehad) of mensen die gewoon geïnteresseerd zijn in het fenomeen PostTraumatische Groei. Greet Vonk (MSc) is als Master Practitioner Coach aangesloten bij EMCC/NOBCO. Zij is tevens lid van de Raad van Advies van de NOBCO.

Wil je Greet Vonk boeken voor een inspirerende lezing?

Heb je interesse in het verhaal van Greet of heb je een vraag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Greet Vonk

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid