Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

mindy howard
Bewaar als favoriet

Mindy Howard

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro, Boven 4000 Euro

Dr. ir. Mindy Howard wordt de 1e Nederlandse vrouw in de ruimte. Ze is oprichter van ‘Inner Space Training’, ’s werelds enige psychologische ruimtevaart trainingprogramma. Mindy gaat de winnaars van de ‘Career Astronaut’-competitie trainen én vervolgens begeleiden in de ruimte in 2023.

Dr. Ir. Mindy Howard

“Het is mijn missie om mensen te helpen om hun persoonlijke doelen op aarde te bereiken en topprestaties te bereiken. Door hun angst weg te trainen, net zoals een astronaut. ” – Dr. Ir. Mindy Howard

Dr. ir. Mindy Howard heeft van kleins af aan één droom: astronaut worden. De pilotenopleiding – doorgaans de kortste weg naar de sterren – was niet voor haar weggelegd, want ze was twee centimeter te kort. Ze solliciteert later bij de NASA en schopt het daar uiteindelijk tot de selecte groep van 200 Highly Qualified Astronaut Candidates, Ze wordt daar door domme pech uitgeloot, maar geeft het haar droom niet op.

Sinds 2012 bereidt ze met haar bedrijf Inner Space Training toekomstige astronauten psychologisch voor op hun ruimtereis. In het najaar van 2023 verwacht ze mee te gaan als trainer van een groep ruimtetoeristen. Hierdoor komt haar kinderdroom op haar 57ste eindelijk werkelijkheid! Ze wordt hiermee de eerste Nederlandse vrouw die op ruimtereis gaat.

In haar lezingen vertelt ze over haar dromen, streeft ze naar meer vrouwen die groot denken in de technologische vakgebieden én gaat ze tegen alle stereotypes in; vrouwen kunnen wél astronauten worden en je bent nooit te oud om astronaut te worden.

Onderwerpen waar Mindy Howard over spreekt:

  • Dromen realiseren
  • Ruimtevaart en Commerciële Ruimtevaart
  • Diversiteit & Female Empowerment
  • Sustainability

De uitgebreide kennis van dr. ir. Mindy Howard heeft geresulteerd in optredens in de media, zowel op nationale tv, Discovery Channel en radio als een ‘ruimtecorrespondent’ zowel in de Verenigde Staten als in Europa. Ze is ook een TEDx-spreker met de titel ‘Train je angst weg, als een astronaut‘.

Howard’s boodschap gaat over het gebruik van zowel onze rationele als intuïtieve kant om succes te bewerkstelligen, omdat beide noodzakelijk zijn. En leren wat het betekent om naar binnen te gaan, stil te worden en te luisteren naar wat je eigen innerlijke wijsheid je vertelt.

Over Mindy Howard

Dr. Ir. Mindy Howard behaalde haar Bachelor en Master of Science in Industrial Engineering in de Verenigde Staten en haar Ph.D. in industriële engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven. Van origine komt Mindy Howard uit de Verenigde Staten en kwam op haar 24e in Nederland wonen.

Mindy Howard heeft internationaal gewerkt als duurzaamheidsmanager, strategieleider, diversiteits- en inclusiviteitsmanager, people manager en trainer in verschillende blue-chip bedrijven. Mindy haar achtergrond begon in de olie-industrie. In haar laatste baan bij Royal Dutch Shell was ze duurzaamheidsmanager, terwijl ze probeerde harten en geesten te veranderen, binnen het bedrijf en binnen de leiding, om duurzamer te worden.

Na het verlaten van de olie-industrie besloot ze haar droom opnieuw uit te laten komen en haar training tot astronaut te voltooien. Na het ervaren van 6G’s in de menselijke centrifuge kwam ze erachter dat er veel mensen worstelen in de centrifuge. Ze zag de noodzaak om commerciële astronauten psychologisch te helpen voorbereiden op de ontberingen van de ruimtevlucht. In haar streven om een astronaut te worden en anderen te helpen maakte Dr. Ir. Mindy Howard gebruik van haar academische en professionele vaardigheden om de eerste en enige psychologische ruimtetraining te creëren, genaamd ‘Inner Space Training‘. Tegenwoordig werkt ze voor Blue Abyss Ltd., ’s werelds eerste commerciële astronauten trainingscentrum om toekomstige commerciële ruimtevaarders te trainen.

Met haar eigen bedrijf Inner Space Training verzorgt Howard mentale trainingen voor commerciële astronauten, maar ook aan mensen die topprestaties moeten leveren, zoals topsporters, Expedition Teams en op hoog niveau presterende managers.

‘Blast Off! Train als een astronaut voor succes op aarde’

In 2019 verscheen haar boek ‘Blast Off! Train als een astronaut voor succes op aarde.’ In haar boek, worden de technieken van commerciële astronautentraining gebruikt om mensen hier op aarde te helpen het emotionele evenwicht en de mentale focus te behouden die nodig zijn om de dagelijkse uitdagingen en obstakels in hun persoonlijke en professionele leven met succes te overwinnen.

Mindy Howard boeken

Als je interesse hebt om Mindy Howard te boeken dan kun je contact opnemen via het contactformulier of via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Mindy Howard

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid