HomeAvontuur en expeditie Mandy Hickson

Mandy Hickson

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro
"It's my mission as a keynote speaker to teach businesses about how military discipline is applicable to their organization. To help them perform under peer pressure and overcome their fears." - Mandy Hickson 
Vraag vrijblijvend informatie

Mandy Hickson

De Engelstalige spreker Mandy Hickson was de tweede vrouw ooit die in een Tornado GR4 vloog. Ze helpt als business consultant en spreker bedrijven en werknemers met het presteren onder druk en legt hierbij de link met haar verleden als Royal Air Force-piloot.

Mandy vertelt over haar ervaringen over het werken binnen een eliteteam van jetoperators. Op een heldere manier legt ze aan haar publiek uit hoe dezelfde waarden van toepassing zijn binnen elke omgeving. Ze laat zien hoe belangrijk het is om onder druk kalm te blijven en om letterlijk vanuit de voorkant te leiden. Zo haal je het beste uit jezelf en jouw team.

Onderwerpen

  • Tegenslag(en) en angsten overwinnen
  • Teamwork
  • Leiderschap
  • Risico
  • Empowerment
  • Gevaar en error management
  • Beslissen en presteren onder druk

Achtergrond

Mandy Hickson was de enige vrouwelijke piloot in het Front Line Tornado Squadron van de RAF. Ze opereerde in vijandige omgevingen, waaronder de ‘No Fly-zone’ boven Irak. Met de nieuwste wapens waren zij en haar eenheid klaar om munitie te ‘laten vallen’ op elk doelwit. Maar haar route naar de top was in alle opzichten tumultueus. Ze kreeg een RAF-vliegbeurs op 17-jarige leeftijd, lang voordat ze zelfs haar rijexamen had behaald. Daarnaast ging ze door met het behalen van aerobaticwedstrijden (kunstvliegen), terwijl haar leeftijdsgenoten nog studeerde.

Ondanks deze bekwaamheid in de lucht, faalde ze echter op computergebaseerde tests die door all potentiële RAF-vlieger af genomen worden. Onverschrokken, met hardnekkig zelfvertrouwen en vastberadenheid overtuigde ze de RAF om haar op te nemen als een testcase.

Interesse in een lezing van Mandy Hickson?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons via 072 – 750 7422. We helpen je graag verder.

Schrijf een recensie

Schrijf nu een recensie


Verstuur jouw review
* Verplicht veldBeschikbaarheid en informatie Mandy Hickson