Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Jim Jansen
Bewaar als favoriet

Jim Jansen

Jim Jansen is hoofdredacteur van het populair-wetenschappelijke tijdschrift New Scientist en verzorgt wekelijks voor het Algemeen Dagblad de veelgelezen rubriek Eureka! Hij presenteert onder meer het Gala van de Wetenschap en Lowlands Science. Hij weet op heldere wijze wetenschap en maatschappij te verbinden. Hij is ad rem, heeft veel humor en inhoudelijk zeer sterk.

Jim Jansen

Jim Jansen is hoofdredacteur van New Scientist en uitgever van populair wetenschappelijke boeken bij Veen Media. Hij coördineert de wetenschapspagina’s van het Parool en heeft elke zaterdag in het AD de rubriek Eureka. Met grote regelmaat duidt hij wetenschappelijke doorbraken op radio (Spraakmakers) en tv (Tijd voor Max).

Hij is vaste presentator op het Gala van de wetenschap en Lowlands Science. In 2021 won hij als medeorganisator van Lowlands Science, de Iris Penning, ‘een onderscheiding voor excellente wetenschapscommunicatie’. Datzelfde jaar kreeg hij de publieksprijs van de Mensa-Awards onderscheiding voor zijn werk en inzet voor mensen met hoogbegaafdheid.

Daarnaast is hij een veel-producerend auteur. Jim schrijft boeken op het grensvlak van maatschappij en wetenschap. Jaarlijks schrijft hij met zijn broer, cabaretier Dolf Jansen, een boek over wetenschap en humor. Zo schreven ze: Na CoronA tot Z (2020)DNAtotZ (2021) en PromovendA tot Z (2022). In november 2023 verschijnt Als we wisten wat we deden, heette het geen onderzoek. Tevens is Jim auteur van de boeken Zwemmersgeluk (2021), de wetenschap achter een frisse duik (2022) en Mavoklanten, inspirerende interviews over een onderschatte school (2022).

Jansen praat even snel als hij denkt, hij verwart en door zijn achtergrond in het onderwijs is hij moeiteloos in staat (grote) groepen met zich mee te krijgen.

Specialisatie Jim Jansen

  • Wetenschap
  • (Nieuwe) journalistiek
  • Leiderschap
  • Kunst en cultuur
  • Zwemmen

Jim Jansen boeken als spreker of dagvoorzitter voor jouw event?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Jim Jansen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid