Steven Pont – spreker, auteur, onderwijzer, mediator, psycholoog, schrijver
Steven Pont geeft trainingen, lezingen en workshops die weliswaar wijd uiteen lopen, maar allemaal terug te voeren zijn op het ene onderwerp waarin hij zich over de jaren gespecialiseerd heeft; de psychologie. Door zijn vier verschillende opleidingen op dit gebied bekijkt hij menselijk gedrag zowel vanuit de persoon, als vanuit de omgeving waarin die persoon opereert. Opvoeding, onderwijs en leiderschap zijn daarin zijn hoofdthema’s.

Achtergrond Steven Pont
Steven Pont is voormalig onderwijzer, maar tegenwoordig verdient hij zijn brood als ontwikkelingspsycholoog, mediator, relatie- en gezinstherapeut (systeemtherapeut) en columnist/schrijver. Hij schrijft voor verschillende media over psychologie, o.a. voor het Humanistisch Verbond. In zijn boeken probeert hij in begrijpelijke taal zijn lezers binnen te voeren in een bepaalde psychologische thematiek. De boeken die Steven Pont uitgebracht heeft staan hieronder opgesomd.

Onderwerpen en boeken Steven Pont

– Alle liefde is economie (over de emotionele ruilhandel binnen menselijke relaties).
– De do’s en don’ts van de opvoeding (over de basis van het ouderschap)
– Neuroten! Waarom je soms gek wordt van je collega’s (over de soms onmogelijke omgang met de mensen op het werk)
– Goed Kwaad (over woedebeheersing)
– ‘Er zit systeem in…!’ (over de systeemtheorie)
– Wijze Woorden (een brievenboek waarin 23 Bekende Nederlanders en professionals uit de opvoedbranche een brief aan hun eigen kind(eren) schrijven over wat volgens hen de essentie van het bestaan is).
– Mensenkinderen! (over de ontwikkelingspsychologische ontwikkeling van nul tot vierjarigen)
– Sociaal? Vaardig! (over de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen tussen vier en twaalf)

Steven Pont was verder co-auteur van het boek Moet-willige hulpverlening, dat hij met Joep Choy (oud-directeur van een psychiatrisch ziekenhuis) en Theo Dorelijers (Professor aan de VU) schreef voor professionals die in de gedwongen hulpverlening werken.

Interesse in een lezing van Steven Pont of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Steven Pont SKU UPC Model

Steven Pont heeft bij ons een prachtig verhaal gehouden, wat - ik denk ook m.n. doordat hij kon putten uit eigen ervaring - bij veel mensen aansloeg e

Nov 22, 2019 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Yulius 

Steven Pont heeft bij ons een prachtig verhaal gehouden, wat - ik denk ook m.n. doordat hij kon putten uit eigen ervaring - bij veel mensen aansloeg en een (gevoelige) snaar raakte.


Geweldige spreker (steven Pont), zowel de inhoud als de performance. Een bruisend e start van onze studiedag. Het kan niet beter!

Sep 17, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Ithaka 

Geweldige spreker (steven Pont), zowel de inhoud als de performance. Een bruisend e start van onze studiedag. Het kan niet beter!


5.0 5.0 2 2 Steven Pont heeft bij ons een prachtig verhaal gehouden, wat - ik denk ook m.n. doordat hij kon putten uit eigen ervaring - bij veel mensen aansloeg en een (gevoelige) snaar raakte Steven Pont