Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Steven Pont
Bewaar als favoriet

Steven Pont

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Steven Pont is psycholoog, (oud-)onderwijzer, mediator en auteur. Zijn hoofdthema’s zijn: Opvoeding, onderwijs en leiderschap. Hij geeft trainingen, lezingen en workshops die weliswaar wijd uiteen lopen, maar allemaal terug te voeren zijn op de psychologie.

ROCMN

"Steven deed het weer prima! Inspirerend en praktische handvaten. Een fijne spreker om naar te luisteren"

Steven Pont

Steven Pont wordt gezien als misschien wel Nederlands bekendste ontwikkelingspsycholoog. Hij verstaat de kunst om allerlei psychologische onderwerpen op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier aan zijn publiek te presenteren. Opvoeding, onderwijs en leiderschap zijn daarin zijn hoofdthema’s.

Door de combinatie van ontwikkelingspsychologie en de systeemtheorie die Pont hanteert, kijkt hij steeds vanuit twee aanvullende invalshoeken naar menselijk gedrag. De (ontwikkelings-)psychologie beschrijft de mens namelijk wat meer vanuit het individu, terwijl de systeemtheorie het belang van de sociale omgeving (het systeem) juist wat meer benadrukt.

Onderwerpen Steven Pont

 • Opvoeden en ouderschap
 • Effectief onderwijs
 • Ontwikkelingspsychologie van kinderen
 • Sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen
 • Het aanleren van sociale vaardigheden bij kinderen
 • Zelfbeeld van een kind
 • Scheiden
 • Systeemtheorie
 • Omgaan met lastige collega’s
 • Leiderschap en samenwerken
 • Teamprestaties
 • Woedebeheersing
 • Miscommunicatie

Achtergrond Steven Pont

Steven is voormalig onderwijzer, maar tegenwoordig verdient hij zijn brood als ontwikkelingspsycholoog, mediator, relatie- en gezinstherapeut (systeemtherapeut) en columnist/schrijver. Hij heeft columns in het AD, het Parool, J/M en Mama. Hij verschijnt regelmatig op televisie en schreef veel boeken, waaronder ‘Sociaal vaardig!’ over waarom sociaal vaardige kinderen de gelukkigste zijn, Mensenkinderen! (over de ontwikkelingspsychologische ontwikkeling van nul tot vierjarigen) én ‘Er zit systeem in’, over de systeemtheorie. In zijn boeken probeert hij in begrijpelijke taal zijn lezers binnen te voeren in een bepaalde psychologische thematiek.

Aangezien hij als docent betrokken is bij verschillende opleidingstrajecten van o.a. psychologen, jeugdartsen en mediators blijft hij aangesloten bij wat er in verschillende werkvelden gebeurt.

Interesse in een lezing van Steven Pont of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Scalda

"Sociale Veiligheid vanuit diverse kanten belicht door de gastspreker Steven Pont. Een zaal met ruim 200 docenten een uur muisstil krijgen is best een uitdaging. Maar iedereen luisterde geboeid naar zijn verhaal met veel herkenbare voorbeelden. We hebben veel positieve reacties ontvangen op de lezing van Steven Pont. Fijn om terug te kunnen kijken op zo'n positieve start de eerste ochtend na de zomervakantie!"

ROC Amsterdam

"Steven had een mooi passend verhaal voor de start van het nieuwe schooljaar en inzetten op de pedagogische relatie met de student. Gaf bij elk onderdeel praktische voorbeelden en systemische kijk. Heeft tot denken aangezet en er zijn o.a. nu verschillende initiatieven om ouders meer te betrekken en ondersteunen bij de opvoedvragen die zij ook thuis ervaren."

Curio

"Steven Pont als spreker is een aanrader. De inhoud is zeer sterk en het is ook een feestje om 1,5 uur te mogen luisteren. Inspirerend, alleen maar goede feedback ontvangen van onze toch kritische docenten"

SSBB

"We hebben genoten van de lezing van Steven! Hij is in staat om een complex onderwerp in Jip- en Janneketaal te brengen en de luisteraars te boeien. Hij heeft ons tot nadenken gezet."

Mattheusschool

"We hebben ervan genoten! We hebben de lezing (waarbij er niet gelezen werd maar verteld, dat is altijd fijn) als heel goed ervaren. Het was inhoudelijk tof, gaf eyeopeners en geen moment saai vanwege de humor. Ook onderwerpen die wij tijdens een voorgesprek bespraken werden aangestipt dus dat is fijn."

Beschikbaarheid en informatie

Steven Pont

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt