Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Steven Pont
Bewaar als favoriet

Steven Pont

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Steven Pont is psycholoog, (oud-)onderwijzer, mediator en auteur. Zijn hoofdthema’s zijn: Opvoeding, onderwijs en leiderschap. Hij geeft trainingen, lezingen en workshops die weliswaar wijd uiteen lopen, maar allemaal terug te voeren zijn op de psychologie.

Regiegroep Drentse Onderwijskwaliteit

"Steven Pont is een geweldige spreker die de bezoekers weet te boeien. Hij brengt de inhoud van zijn lezing op een boeiende manier. Dat komt door de interessante inhoud, maar ook door dit op een speelse manier te doen met hier en daar een grapje of woordspeling."

Steven Pont

Steven Pont wordt gezien als misschien wel Nederlands bekendste ontwikkelingspsycholoog. Hij verstaat de kunst om allerlei psychologische onderwerpen op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier aan zijn publiek te presenteren. Opvoeding, onderwijs en leiderschap zijn daarin zijn hoofdthema’s.

Door de combinatie van ontwikkelingspsychologie en de systeemtheorie die Pont hanteert, kijkt hij steeds vanuit twee aanvullende invalshoeken naar menselijk gedrag. De (ontwikkelings-)psychologie beschrijft de mens namelijk wat meer vanuit het individu, terwijl de systeemtheorie het belang van de sociale omgeving (het systeem) juist wat meer benadrukt.

Onderwerpen Steven Pont

 • Opvoeden en ouderschap
 • Effectief onderwijs
 • Ontwikkelingspsychologie van kinderen
 • Sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen
 • Het aanleren van sociale vaardigheden bij kinderen
 • Zelfbeeld van een kind
 • Scheiden
 • Systeemtheorie
 • Omgaan met lastige collega’s
 • Leiderschap en samenwerken
 • Teamprestaties
 • Woedebeheersing
 • Miscommunicatie

Achtergrond Steven Pont

Steven is voormalig onderwijzer, maar tegenwoordig verdient hij zijn brood als ontwikkelingspsycholoog, mediator, relatie- en gezinstherapeut (systeemtherapeut) en columnist/schrijver. Hij heeft columns in het AD, het Parool, J/M en Mama. Hij verschijnt regelmatig op televisie en schreef veel boeken, waaronder ‘Sociaal vaardig!’ over waarom sociaal vaardige kinderen de gelukkigste zijn, Mensenkinderen! (over de ontwikkelingspsychologische ontwikkeling van nul tot vierjarigen) én ‘Er zit systeem in’, over de systeemtheorie. In zijn boeken probeert hij in begrijpelijke taal zijn lezers binnen te voeren in een bepaalde psychologische thematiek.

Aangezien hij als docent betrokken is bij verschillende opleidingstrajecten van o.a. psychologen, jeugdartsen en mediators blijft hij aangesloten bij wat er in verschillende werkvelden gebeurt.

Interesse in een lezing van Steven Pont of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Dynamiek scholengroep

"Voorbereidend gesprek verliep prettig. Op basis van onze vraag kwam een goed voorstel van Steven. Hij heeft geleverd wat we hebben afgesproken met een aansprekend verhaal en aansprekende voorbeelden."

ROC Midden Nederland

"Steven Pont een keynote laten geven op een Management development-dag voor alle leidinggevenden binnen een ROC. Thema: teamhygiëne! Steven spiegelt met humor op het gedrag van docenten en leidinggevenden. Hij laat feilloos zien, en voelen, wat er in teams nodig is om te zorgen dat er een veilige, helder gekaderde werk- en leeromgeving gecreëerd kan worden. Kortom: wat een fantastische spreker! Scherpe, humoristische spiegel die aan het denken zet!"

ROCMN

"Steven deed het weer prima! Inspirerend en praktische handvaten. Een fijne spreker om naar te luisteren"

Scalda

"Sociale Veiligheid vanuit diverse kanten belicht door de gastspreker Steven Pont. Een zaal met ruim 200 docenten een uur muisstil krijgen is best een uitdaging. Maar iedereen luisterde geboeid naar zijn verhaal met veel herkenbare voorbeelden. We hebben veel positieve reacties ontvangen op de lezing van Steven Pont. Fijn om terug te kunnen kijken op zo'n positieve start de eerste ochtend na de zomervakantie!"

ROC Amsterdam

"Steven had een mooi passend verhaal voor de start van het nieuwe schooljaar en inzetten op de pedagogische relatie met de student. Gaf bij elk onderdeel praktische voorbeelden en systemische kijk. Heeft tot denken aangezet en er zijn o.a. nu verschillende initiatieven om ouders meer te betrekken en ondersteunen bij de opvoedvragen die zij ook thuis ervaren."

Beschikbaarheid en informatie

Steven Pont

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid