Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Simone Mark
Bewaar als favoriet

Simone Mark

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Simone Mark weet haar brede kennis van onderwijs en opvoeding te verbinden aan praktijkervaringen. Ze spreekt met name over pedagogisch contact: verbondenheid tussen opvoeder en jeugdige. Simone daagt opvoeders uit om te onderzoeken welke leraar, coach of trainers ze willen zijn.

Gemeente Sittard-Geleen

"Tijdens het digitaal Sportcongres hebben we de digitale masterclass voor sportverenigingenaangeboden. In één woord geweldig!  Wat heb ik en de trainers veel geleerd. Dit programma is je geld meer dan waard. De hoeveelheid bruikbare informatie, de tips, de gestructureerde manier waarop het wordt aangeboden, de groepsdynamiek ondanks dat het via Zoom plaats vond, te veel om op te noemen. Met een heerlijke rust legt Simone alles uit tot in detail. Het webinar was veel meer dan ik vooraf had verwacht, zoveel meer dan luisteren alleen. En het belangrijkste doel, praktische adviezen en tips in de aanraking met jeugdspelers is meer dan gelukt. Inmiddels weten de trainers en coaches een goede inschatting te maken of lichamelijk contact en handeling nodig en gewenst is. Ook maken de trainers en coaches veel gebruik van het boek ’Pedagogisch contact. Verbondenheid door aanraking’ van Simone Mark. De afgelopen weken ben ik samen met de trainers aan de slag gegaan met de technieken die we tijdens het webinar hebben geleerd. Kortom, het doel hoe om te gaan met aanraking, het pedagogisch motief en hierin de kennis te vergoten, is meer dan gelukt!"

Simone Mark

Als tiener had Simone Mark de wens om journaliste te worden. Het waren vooral de levens van ‘gewone’ mensen die haar fascineerden. Toen Simone (per toeval) in het Haagse onderwijs terecht kwam, raakten de verhalen van de kinderen haar onmiddellijk. Dit kwam met name door de levenskracht die eruit sprak. Juist deze kinderen, opgroeiend in een stad, waar de steun van ouders en leraren niet vanzelfsprekend is, inspireerden haar om elke dag met plezier les te geven. Van de leerlingen heeft zij geleerd hoe waardevol goede relaties zijn en wat je als leraar kunt betekenen voor een kind.

De lezingen van Simone gaan over de kwaliteit van het contact tussen opvoeders en kinderen/jongeren. Ze is ervan overtuigd dat wie in contact wil zijn met kinderen, eerst in contact zal moeten zijn met zichzelf. Simone daagt opvoeders uit om te onderzoeken welke leraar, coach of trainer ze willen zijn. Ze begeleidt trajecten voor scholen, sportclubs en gemeentes.

Onderwerpen

  • Hechting
  • Pedagogisch contact
  • Fysiek contact in de professionele context
  • Pedagogisch leiderschap (voor schoolleiders)

Achtergrond

Na de opleiding Ecologische Pedagogiek is Simone Mark les gaan geven bij de Master Special Educational Needs van het Seminarium voor Orthopedagogiek (SvO). Hier ontdekte zij dat leraren ambitieus zijn, maar vaak gehinderd worden door hun onzekerheid. Niet anders dan hun leerlingen hebben zij leiders nodig die hen aanmoedigen en vertrouwen geven.

Simone Mark is oprichter van het Centrum Pedagogisch Contact en auteur van het boek Pedagogisch Contact. Simone werkte jaren in het speciaal onderwijs, studeerde Ecologische Pedagogiek, gaf les in de Master SEN van het Seminarium voor Orthopedagogiek en werkte als docent bij de Raad van de Kinderbescherming. Daarnaast is zij gecertificeerd trainer voor de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Ook werkte zij als trainer voor de Ruud van Nistelrooy Foundation en de KNVB.

Interesse in Simone Mark als spreker?

Neem contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder!

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

ROC

"‘Na een ongelofelijk prettige voorbereiding mogen genieten van een excellente lezing door Simone voor onze MBO docenten van de Campus Amersfoort. Simone maakt ook online makkelijk contact met de groep, speelt goed in op hun leervragen en weet ze te enthousiasmeren voor het onderwerp ‘pedagogisch tact’. Reacties in de chat van docenten waren onder meer ‘geweldig bedankt voor deze inspirerende lezing’, ‘hier kan ik morgen meteen wat mee’. Kortom Simone is een aanrader voor iedere school die bezig is met onderwerpen als pedagogisch tact, leiderschap en studentsucces’."

Beschikbaarheid en informatie

Simone Mark

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid