Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Peter Hoefnagels
Bewaar als favoriet

Peter Hoefnagels

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Peter Hoefnagels is met 450.000 abonnees en 3 miljoen weergaves per maand de grootste Youtube-docent in Nederland. Door zijn 15 jarige-ervaring als trainer en trainingsacteur in het onderwijs weet Peter als geen ander waar de knelpunten zitten in het lesgeven.

MBO Rijnland

"Ervaring via spreker.nl bevalt goed, contact persoon tussen de spreker en mijzelf was zeer actief en behulpzaam. De spreker zelf was zeer professioneel en hierdoor prettig om naar te luisteren. Hij wilde meedenken met onze leervraag."

Peter Hoefnagels

Peter Hoefnagels, ook bekend als acteur Marco van Es, is de grootste Youtube-docent in Nederland. Hij laat in zijn video’s zien welke methodes er zijn hoe je met een klas om kan gaan. Hij daagt leerlingen uit en zoekt grenzen op. Kijkers krijgen antwoord op vragen als: hoe ga je om met moeilijke en lastige leerlingen? En hoe ga je om met pubers? Hoe zorg je dat leerlingen actief betrokken zijn bij de les? En laat je ze meedenken, vragen stellen en samen leren?

Peter Hoefnagels spreekt op een inspirerende manier vanuit de praktijk. Alles valt of staat immers in oprecht contact maken met je leerlingen. Door middel van voorbeelden neemt Peter je mee welke lesgeef stijlen er zijn en hoe je die je eigen kunt maken. Zijn spreekstijl kenmerkt zich vooral door zijn onverwachte invallen en het humoristische kader waarmee hij zijn verhaal omlijst.

Onderwerpen

  • Authentiek lesgeven
  • Natuurlijk overwicht
  • (On)bewuste overtuigingen over jezelf en je leerlingen

De rol van leraar; Peter Hoefnagels wordt gespeeld door acteur Marco van Es.

Achtergrond

Youtube-docent Peter Hoefnagels(Marco van Es) weet door zijn 15-jarige ervaring als trainer en trainingsacteur in het onderwijs als geen ander waar de knelpunten zitten in het lesgeven. Authenticiteit, natuurlijk overwicht en het creëren van vertrouwen zijn volgens Peter kernbegrippen die leiden tot je eigen stijl van lesgeven. Het ontdekken van je eigen (onbewuste) overtuigingen en het toepassen van humor zijn volgens Peter de kapstok waar je je didactische vaardigheden aan ophangt.

In 2012 maakte Peter de zesdelige TV-serie ’Help, ik ben leraar‘ voor de NTR. De serie verkent hoe ver je kunt gaan om leerlingen te raken en te inspireren. Als kijker krijg je een uniek inkijkje in hoe Peter les geeft voor een multiculturele klas. Daarnaast zien we hoe in docentenvergaderingen de aanpak van Peter leidt tot discussies bij zijn mededocenten.

In 2018 is Peter interviews gaan doen met bekende Nederlanders over hun middelbare schooltijd. Zijn interviews zijn dynamisch en vaak spraakmakend, doordat hij naast het vraag en antwoord-spel ook de geïnterviewde uitdaagt tot role playing. Deze vernieuwende en inspirerende manier van interviewen zorgt ervoor dat bekende Nederlanders zoals Brigitte Kaandorp, Giel Beelen, Dylan Haegens uit hun comfortzone worden gehaald en de kijker een uniek inkijkje krijgt hoe hij of zij vroeger als leerling was en in hoeverre hun schooltijd heeft bijgedragen tot hun identiteit.

Interesse in een lezing van Peter Hoefnagels

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072-750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Peter Hoefnagels

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid