Govert Schilling
Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, o.a. voor de Volkskrant, Eos magazine, Science, New Scientist, Sky & Telescope en BBC Sky at Night.

Govert Schilling publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, waarvan sommige zijn vertaald, o.a. in het Engels, Duits en Chinees. Regelmatig geeft hij op radio en tv toelichting op ontwikkelingen in de astronomie. Daarnaast verzorgt hij publiekslezingen en cursussen.

Wat hem uniek maakt het is vermogen om ingewikkelde zaken begrijpelijk te maken en om mensen te inspireren met verrassende (én relativerende) inzichten uit de wereld van het heelal.

Govert Schilling geeft niet alleen lezingen. Ook is hij in te zetten als dagvoorzitter op evenementen en bijeenkomsten.

Klanten komen vaak bij Govert met deze vragen:
– Hoe kunnen we een bepaald thema of onderwerp op een originele wijze (laten) belichten vanuit een kosmische invalshoek? (bijvoorbeeld ‘wie is de ster onder de verkopers’ of ‘kampioenen in de kosmos’).
– Hoe vind je, in de huidige wereld van kennis,wetenschap en technologie, de juiste balans tussen zingeving en relativeringsvermogen?

Het resultaat van zijn bijdrage is dat zijn toehoorders een verrassende/verfrissende kijk hebben op hun plaats in het grotere geheel van ruimte en tijd.

Govert Schilling verzorgt ook lezingen over de volgende sterrenkundige onderwerpen:
-De ontdekking van de hemel (algemene lezing over de plaats van de mens in het heelal)
– Exoplaneten en buitenaards leven
– Zwaartekrachtgolven
– Modern planeetonderzoek
– Ontdekken en grenzen verleggen
– De kwetsbare aarde
– Schitterend heelal (25 jaar Hubble Space Telescope)
(Andere onderwerpen op aanvraag)

Het is Goverts missie om mensen verwondering bij te brengen over het fascinerende heelal waar zij zelf onlosmakelijk deel van uitmaken.

Interesse in een lezing van Govert Schilling of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 750 - 1250 Euro / 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers