Reinier van den Berg specialist op gebied van weer, klimaat en duurzaamheid
Weer, klimaat, duurzaamheid, de economie, het voedselvraagstuk, grondstoffen, spectaculaire expedities. Reinier van den Berg brengt in een boeiende rijk geïllustreerde presentatie deze onderwerpen tot leven en met elkaar in verband. Zijn visie wordt duidelijk als hij met u de toekomst in kijkt. Als meteoroloog ging hij de tornado’s achterna, als klimaatdeskundige trok hij over Groenlandse ijskap en door de Amazone, maar ook ging hij naar landen als Zuid-Soedan en Sierra Leone, voor projecten die gericht zijn op de allerarmsten op aarde.

Reinier van den Berg groeide op in een dorp achter de duinen en werd daar een gedreven weeramateur. Uiteindelijk maakte hij van zijn hobby zijn werk en raakte in 1985 betrokken bij de oprichting van Meteo Consult. Na zijn studie aan de universiteit van Wageningen, waar hij afstudeerde in Milieukunde, begon hij als weerman bij dit kersverse weerbedrijf in Wageningen, dat later de naam veranderde in MeteoGroup.

Persoonlijke achtergrond
Vanaf 1989 presenteerde hij regelmatig het weer op televisie en vooral via RTL werd hij zo een bekende Nederlander. Hij klom steeds vaker op het podium om mensen deelgenoot te maken van het mooie vakgebied weerkunde. Als tornadojager bracht hij mensen op het puntje van de stoel. Hij schreef ook 5 boeken. De inhoud van zijn lezingen verschoof geleidelijk van weer naar klimaat. Uiteindelijk kwam het accent geheel te liggen op de impact van het snel veranderende klimaat op aarde. En in het verlengde daarvan de vraag, wat we er als mensheid nog tegen kunnen doen. Zo werd hij uiteindelijk duurzaam ondernemer met een brede kennis over duurzame technologie.

Eind januari verscheen een opmerkelijke video op het YouTube kanaal van het Wageningse weerbedrijf met als titel: weerman wordt vuilnisman. Na 32 dienstjaren nam hij ontslag om de handen vrij te krijgen om fulltime duurzaam ondernemer te worden. Hij raakt betrokken bij enkele start-ups in ‘clean technology’ en met name bij het startende bedrijf PyrOil. De missie van dit bedrijf is om wereldwijd de enorme berg plastic afval te gaan opruimen, door er waardevolle zwavelvrije olie van te produceren.

Interesse in een lezing van Reinier van den Berg of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Reinier van den Berg SKU UPC Model

Heldere en moedige lezingtmkroon@hetnet.nl

Feb 22, 2019 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Tom Kroon 

Heldere en moedige lezing
tmkroon@hetnet.nl


4.0 4.0 1 1 Heldere en moedige lezingtmkroon@hetnet.nl Reinier van den Berg

Gerelateerde sprekers

 • Yuri Klaver

  Yuri Klaver werkte als adviseur duurzaamheid voor bedrijven en de overheid. Tegenwoordig is hij ondernemer met een passie voor baanbrekende solo expedities in de noordelijke wildernis van Siberië en Alaska. Zijn verhalen, beelden en analyses van de mens in relatie tot zichzelf en de natuur zijn een bron van inspiratie en bieden veel stof tot nadenken.

   

 • Drs. Matthijn de Boer

  MVO: van goed doen naar goed zaken doen. De meeste bedrijven willen wel aan MVO doen of duurzaam ondernemen. Maar: hoe pak je dat succesvol aan? Matthijn de Boer maakt het met u succesvol: écht iets betekenen voor uw relaties, ofwel duurzame waardecreatie samen met uw stakeholders.

   

 • Katja Staartjes

  Katja Staartjes beklom een aantal bergen hoger dan 8000 meter, waaronder Mount Everest als 1e Nederlandse vrouw. Met adembenemende beelden neemt zij je mee op avontuur en legt de link naar thema’s als risico’s nemen, leiderschap, vertrouwen, samenwerken en wendbaarheid. Een verhaal met impact en interactie!

   

 • Wim van Passel

  Wim van Passel legt al 18 jaar de ongekende schoonheid van de laatste stukjes ongerepte oernatuur op noord- en zuidpool op grootformaat fotografie tijdig voor het nageslacht vast. U bent gegarandeerd van een boeiende lezing, een warm pleidooi voor natuurbescherming en behoud en gegarandeerd een eerlijker kijk op onze planeet.