Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Reinier van den Berg
Bewaar als favoriet

Reinier van den Berg

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Reinier van den Berg is specialist op gebied van weer, klimaat en duurzaamheid, maar heeft ook rijke ervaring met reizen naar de extreemste gebieden op aarde. Reinier van den Berg brengt in een boeiende rijk geïllustreerde presentatie deze onderwerpen tot leven en met elkaar in verband.

Florys Groep

"Prima voorbespreking en mooie, inspirerende invulling van onze maandstart door Reinier. Goede start om als organisatie actiever met het thema 'duurzaamheid' aan de slag te gaan!"

Reinier van den Berg

Als meteoroloog ging Reinier van den Berg de tornado’s achterna, als klimaatdeskundige trok hij over Groenlandse ijskap en door de Amazone, maar ook ging hij naar landen als Zuid-Soedan en Sierra Leone, voor projecten die gericht zijn op de allerarmsten op aarde.

Reinier van den Berg groeide op in een dorp achter de duinen en werd daar een gedreven weeramateur. Uiteindelijk maakte hij van zijn hobby zijn werk en raakte in 1985 betrokken bij de oprichting van Meteo Consult. Na zijn studie aan de universiteit van Wageningen, waar hij afstudeerde in Milieukunde, begon hij als weerman bij dit kersverse weerbedrijf in Wageningen, dat later de naam veranderde in MeteoGroup.

Thema’s lezingen Reinier van den Berg

Reinier van den Berg brengt in een boeiende rijk geïllustreerde presentatie deze onderwerpen tot leven en met elkaar in verband. Zijn visie wordt duidelijk als hij met u de toekomst in kijkt.

  • Weer & klimaat
  • Duurzaamheid
  • De economie
  • Het voedselvraagstuk
  • Grondstoffen
  • Spectaculaire expedities

Het is bovendien nu ook mogelijk om een on demand masterclass te volgen van Reinier: Klimaatverandering en duurzaamheid. Je ontdekt hoe het ervoor staat met klimaatverandering, wat voor effect dit heeft op ons en hoe je zelf aan de slag kan gaan met duurzaam ondernemen.

Persoonlijke achtergrond

Vanaf 1989 presenteerde hij regelmatig het weer op televisie en vooral via RTL werd Reinier zo een bekende Nederlander. Hij klom steeds vaker op het podium om mensen deelgenoot te maken van het mooie vakgebied weerkunde. Als tornadojager bracht hij mensen op het puntje van de stoel. Hij schreef ook 5 boeken.

De inhoud van zijn lezingen verschoof geleidelijk van weer naar klimaat. Uiteindelijk kwam het accent geheel te liggen op de impact van het snel veranderende klimaat op aarde. En in het verlengde daarvan de vraag, wat we er als mensheid nog tegen kunnen doen. Zo werd hij uiteindelijk duurzaam ondernemer met een brede kennis over duurzame technologie.

Na 32 dienstjaren nam Reinier van den Berg ontslag om de handen vrij te krijgen om fulltime duurzaam ondernemer te worden. Hij raakt betrokken bij enkele start-ups in ‘clean technology’ en met name bij het startende bedrijf PyrOil. De missie van dit bedrijf is om wereldwijd de enorme berg plastic afval te gaan opruimen, door er waardevolle zwavelvrije olie van te produceren.

Interesse in een lezing van Reinier van den Berg of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

NIBC Bank

"Reinier heeft ons geholpen bij het vormgeven van onze All Staff. Ook tijdens de voorbereiding dacht Reinier mee en deelde zijn ervaringen. Zijn presentatie was aansprekend, had een goed tempo en zette onze collega's aan het denken over de impact van klimaatverandering. In de dagen die volgden wordt door collega's veel gesproken over aspecten van de presentatie die hen aanspraken. Kortom, een succes! Ik zou het anderen zeker aanraden om Reinier in te huren voor een evenement."

Omgevingsdienst Twente

"Een interessante lezing over de opwarming van de aarde waarbij je bewust wordt gebracht van de gevolgen en wat WIJ eraan kunnen doen. Ook jij valt onder de de wij."

Tom Kroon

"Heldere en moedige lezing [email protected]"

Beschikbaarheid en informatie

Reinier van den Berg

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid