Op zoek naar een unieke voorstelling over duurzaamheid?

Het Klimaattheater
Bewaar als favoriet

Het Klimaattheater

Het Klimaattheater doorbreekt de stugheid die kan ontstaan bij het gesprekken over klimaatverandering en de uitputting van de aarde. Maak het leuker, lichter én durf de ernst van de thematiek en onderliggende emoties bespreekbaar te maken. Door korte, herkenbare scenes op werkgebied en in de privésfeer ontstaat ruimte om hierover in gesprek te gaan.

Stichting Klimaatgesprekken

"Het zit vol scenes die aanzetten tot (anders) denken, met humor maar ook die de urgentie van de verandering benadrukken. En na het optreden is er ruimte voor interactie en dialoog. Aan de hand van stellingen, vragen en korte interactieve opdrachten wordt het publiek uitgedaagd tot een reflectief en open gesprek."

Het Klimaattheater

Tijdens de interactieve theatervoorstelling ‘Een Warm Welkom’ agendeert theatergroep Het Klimaattheater complexe onderwerpen op basis van korte, herkenbare scènes op werk en in de privésfeer. Kernvragen hierbij zijn: hoe kijk ik én hoe kijken anderen aan tegen de tijd waar we in leven? Met de klimaatcrisis, grondstoffen die opgaan, de afvalberg, het energievraagstuk… Heeft het zin om bij te dragen? Wat kun je zelf doen? Wat kunnen we samen doen? Doen we genoeg?

De voorstelling creëert nieuwsgierigheid en energie en raakt gevoelens die spelen bij dit onderwerp. Het brengt in beeld hoe interactie stroef kan verlopen en hoe het constructiever kan. Hun passie zit niet alleen in het maken van theater, maar vooral ook in de interactie en dialoogvoering tijdens en na de voorstelling. Die combinatie zorgt voor blijvende impact.

Deze onderwerpen komen voor tijdens de theatervoorstelling Een Warm Welkom

  • De lastigheid van gedragsverandering
  • Verschillende fasen van bewustzijn
  • Klimaatpsychologie en eco-emoties
  • De polycrisis
  • Systeemtransitie

De voorstelling heeft een duur van 50 minuten, maar er is een mogelijkheid om uit te breiden naar 1,5 uur. Daarbij zullen er interactieve dialoogvormen met het publiek plaats vinden.

Achtergrond Het Klimaattheater

De acteurs/makers zijn opgeleid als theatermaker, trainingsacteur en/of dramaturg. Ze hebben veel kennis en ervaring met het ontwikkelen van voorstellingen die goed aansluiten op context en thematiek. Hierdoor zijn ze in staat om het publiek aan de hand te nemen en tegelijkertijd uit te dagen. Daarnaast dompelen ze zich inhoudelijk altijd onder in het onderwerp waar ze mee werken, samen met wetenschappers en andere kennisdragers. Voor het Klimaattheater hebben ze onder andere gebruik gemaakt van kennis en inzichten vanuit de Klimaatpsychologie en de Transitiekunde.

De acteurs en theatermakers van het Klimaattheater hebben 10+ jaar ervaring met het maken van voorstellingen voor congressen en bedrijven. Ze spelen wekelijks in de Grote Generatieshow bij organisaties door heel Nederland. Regelmatig maken ze maatwerk voorstellingen voor zowel bedrijven als maatschappelijke initiatieven. Tot slot spelen ze op allerlei plekken, zoals organisaties, festivals en congressen.

Interesse in een voorstelling van het Klimaattheater of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Gemeente Amsterdam

"Als je ooit de kans krijgt het Klimaattheater te bekijken (of te boeken), zeker doen! Het raakt en motiveert. Met humor en emotie. Herkenbaar voor wie veel of juist niet veel met duurzaamheid heeft (en alles ertussenin)."

Beschikbaarheid en informatie

Het Klimaattheater

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid