Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Roderick Pijls
Bewaar als favoriet

Roderick Pijls

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Roderick behoort tot de wereldtop van het kitesurfen. Hij werd ineens bekend toen de landelijke media zijn plannen om te gaan kitesurfen op een giftig meer in Tanzania massaal oppakten. Roderick heeft tijdens deze reis het hele land meegenomen om visueel te maken wat wij met de wereld doen.

Gemeente Amsterdam

"Roderick Pijls, had een inspirerend levendig verhaal met schitterende beelden (foto + video) - wat zeker voor ons digitiale event een pluspunt was. Fijn dat er een bespreking vooraf kon plaatsvinden om met elkaar te bespreken hoe de middag er uit zou zien. Bedankt"

Roderick Pijls

Roderick behoort tot de wereldtop van het kitesurfen en is daardoor vaak op verschillende locaties over de hele wereld te vinden. Hij ziet overal de natuur veranderen vanwege klimaatverandering, ook in Nederland. Daarom maakt hij met het project ‘Stories of the World’ de impact van klimaatverandering op een unieke wijze zichtbaar. Roderick bezoekt plaatsen waar de gevolgen duidelijk te zien zijn en die er waarschijnlijk over een paar jaar niet eens meer zullen zijn. Zoals de kolenmijnen in Colombia en de gletsjers in Groenland.

Hij werd in 2018 zelfs landelijk nieuws. In samenwerking met professioneel fotograaf Rein Rijke wilde hij dé foto maken om iedereen te laten zien wat wij met de wereld doen. Zijn plan: kitesurfen op het beruchte Lake Natron in Tanzania. Hij werd door iedereen bestempeld als roekeloos, maar bewees het tegendeel. Zijn project slaagde door uitgebreide voorbereidingen en leverde indrukwekkende foto’s op.

Onderwerpen waar Roderick Pijls over spreekt:

  • Klimaatverandering
  • Topsport
  • Virtual Reality (OasisVR)

Aan de hand van foto’s en video’s vertelt hij zijn persoonlijke verhaal en vertelt hij over zijn ervaringen tijdens het reizen.

Over Roderick Pijls

Roderick Pijls is afgestudeerd in bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Hij werd geselecteerd voor het Nederlands Nationaal hockeyteam, maar werd na zijn verhuizing naar Zeeland smoorverliefd op het kitesurfen. Roderick reist nu de hele wereld over met zijn kite en board om de limiet van zijn eigen kunnen op te zoeken.

Roderick werd als roekeloos bestempeld toen hij met het idee kwam om over levensgevaarlijke Lake Natron in Tanzania meer te varen. Het meer is giftig en 60 graden. Echter heeft hij dit gehele project een jaar lang voorbereid en elk denkbaar risico mét oplossingen uitgeschreven. Na een goede voorbereiding, vele talkshows, tv-optredens en vele afkeurende meningen trotseerde Roderick het giftige meer. Alles werd vastgelegd en uitgezonden. Met een schitterend resultaat.

Olympische Spelen

Sinds 2021 is Roderick onderdeel van TeamNL omdat kitesurfen onderdeel is op de Olympische Spelen in 2024. Op dit moment traint Roderick hard voor de Spelen en om hopelijk Nederland in Parijs te mogen vertegenwoordigen.

Virtual Reality

Met OasisVR heeft Roderick een Virtual Reality app gecreëerd in een VR bril, waarbij kinderen die langdurig ziek zijn met Roderick mee kunnen op avontuur, letterlijk de wereld rond. Roderick en de app leert de kinderen kitesurfen en het vertelt over allerlei interessante ‘weetjes’ op de gaafste manier die er bestaat. Kitesurfen werkt als ‘transport’ middel in de app en reis daarmee de wereld over (Kaapstad/ IJsland/ Italië) en leer daar iets over geografische/ culturele onderwerpen. Op dit moment ligt de VR bril in verschillende ziekenhuisafdelingen door heel Nederland.

Roderick Pijls boeken

Als je interesse hebt om Roderick te boeken dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via 072 – 750 74 22 of via het contactformulier. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Roderick Pijls

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid