Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Margot Ribberink
Bewaar als favoriet

Margot Ribberink

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Margot Ribberink is motivator, inspirator en verbinder. Ze geeft lezingen en presentaties over het weer, klimaat, duurzaamheid, gedrag en communicatie. Met kennis van zaken, belangstelling voor iedereen en met humor is zij dagvoorzitter en moderator tijdens congressen, symposia en andere evenementen.

Margot Ribberink

Voormalig weervrouw Margot Ribberink geeft lezingen en presentaties over het weer, klimaat, duurzaamheid, gedrag en communicatie. Met kennis van zaken, belangstelling voor iedereen en met humor is zij dagvoorzitter en moderator tijdens congressen, symposia en andere evenementen.

Lezingen en dagvoorzitterschap van Margot Ribberink

We weten dat het klimaat verandert, we willen er ook iets aan doen. Maar hoe? Er zijn veel vragen en nog meer antwoorden. Op allerlei niveaus, in verschillende organisaties en in de maatschappij worstelen we hoe de energietransitie vorm moeten geven en hoe we ons moeten aanpassen aan het nieuwe klimaat. Tegelijkertijd verbruiken we nu al meer energie en grondstoffen dan de aarde ons kan bieden. Daar kunnen en moeten we iets aan doen! Door dit grote en abstracte probleem te ontrafelen en te kijken naar oplossingen zien we vanzelf ook kansen. Kansen om de wereld beter achter te laten voor onze kinderen en kleinkinderen.

Margot stapt graag van het podium af om te luisteren. Door empathie, aanmoediging en een praktisch pad laat zij zien dat je ook zonder het inleveren van comfort, keuzes kunt maken die een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. En als je het slim aanpakt, levert het ook nog geld op!  Kijken naar je eigen klimaatimpact op een oordeelvrije manier, maar ook samen met je bedrijf of organisatie. Hoe ga je om met weerstand? Hoe krijg je alle neuzen de zelfde kant uit? Brainstormen inspireert om samen duurzamer te worden!

Achtergrond Margot Ribberink

Margot Ribberink is de eerste weervrouw op de Nederlandse televisie. Zij presenteerde o.a. 20 jaar het weerbericht bij RTL4. 1 januari 2019 is zij na 28 jaar gestopt met de dagelijkse weerberichten om zich volledig toe te leggen op weer, klimaat en duurzaamheid. In de 28 jaar dat ze werkte als weervrouw werd het weer haar passie, mede door haar reizen naar de VS waar zij met een Nederlandse groep meteorologen ‘de Tornadojagers’ op zoek ging naar de zwaarst mogelijke onweersbuien en tornado’s.

Margot groeide op in Hengelo. Na haar middelbare school studeerde zij biologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij studeerde eind jaren 80 af met een onderzoek naar hoe planten in het rivierengebied zich aanpassen aan overstromingen. Toen was ze zich al bewust dat het veranderende klimaat invloed heeft op  de natuur. Ze deed ook een postdoctorale studie aan het International Institute for Geo-Information Science and Earth Observations, TU Twente.

Hoe ze ‘in het weer’ terecht  kwam beschouwt zij als een kwestie van geluk en mensen tegenkomen die in je geloven en je een kans willen geven. Eind jaren 80 werd in Wageningen het eerste commerciële weerbureau MeteoConsult opgericht door Harry Otten. Harry nam Margot aan omdat hij zag dat ze mediageniek was. Margot presenteerde eerst op de radio en later op TV. Eerst bij het programma EO-Tijdsein, daarna 20 jaar voor RTL4. Ook presenteerde zij voor omroep Max en voor diverse regionale omroepen zoals omroep Gelderland,  -Brabant en -Zeeland.

In 2018 was haar stad Nijmegen een jaar lang Green Capital of Europe. Als groene ambassadeur en als een van de aanjagers van de Green Capital Challenges daagde zij de Nijmegenaren elke maand uit met een nieuw thema op het gebied van duurzaamheid. Zij is ambassadeur van Operatie Steenbreek, Stichting Klimaatgesprekken, Cordaid en van het milieukeurmerk PlanetProof.

Interesse in een lezing van Margot Ribberink of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Margot Ribberink

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt