Op zoek naar een bijzondere lezing of workshop over eco-emoties?

De Groene Kliniek
Bewaar als favoriet

De Groene Kliniek

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

De Groene Kliniek gaat het gesprek met jou aan over eco-emoties. Er is rondom de klimaat- en biodiversiteitscrisis namelijk wel veel aandacht voor wat we moeten doen, maar heel weinig voor wat het met ons doet. De Groene Kliniek brengt het gesprek hierover op gang en legt de pijnpunten bloot.

Pakhuis de Zwijger

"Er is een gapend gat tussen wetenschappelijke kennis en maatschappelijke actie. Kunst kan dat gat verkleinen en Gouden Haas draagt daaraan bij. Ze maken grote abstracte thema’s invoelbaar, herkenbaar en bespreekbaar met muziek, humor en een nieuw vocabulaire. Een grafiek raakt het hoofd, Gouden Haas raakt het hart en beiden zijn cruciaal om de klimaat en biodiversiteitscrisis in te perken."

De Groene Kliniek

Het is onze missie om door middel van vertraging en verstilling de ingrijpende veranderingen te versnellen die deze tijd vraagt.

De Groene Kliniek gaat aan de slag met emotionele reflectie rondom de rondom de klimaat- en biodiversiteitscrisis. Ze maken daar ruimte én een vocabulaire voor. Bijvoorbeeld met hun klimaatkaarten, een kaartenset met 16 eco-emoties als afvalafschuw, milieudoofheid en biodiversiteitsspijt. Hun verbindende gesprekken zijn niet activistisch of polariserend, maar vol gezamenlijkheid en humor.

Na De Groene Kliniek durven mensen het ‘niet-weten’ mee te nemen in hun denken over de ecologische crisis en de klimaatcrisis. Wie professioneel bezig is met dit onderwerp, durft hierna zichzelf meer als mens mee te nemen. Zij richten zich specifiek op de psychologische impact van de klimaat- en biodiversiteitscrisis. Hiervoor hebben zij een eigen vocabulaire ontwikkeld samen met experts uit de klimaatpsychologie en ecologie.

Onderwerpen waarover De Groene Kliniek spreekt

  • Psychologische impact van de klimaat- en biodiversiteitscrisis
  • Ecologische rouw/natuurrouw
  • Eco anxiety

De Groene Kliniek nodigt je uit om samen te ontdekken, weg van ego en richting eco.

Achtergrond De Groene Kliniek

De Groene kliniek is een podcast van het Gouden Haas. Zij zijn een theatergezelschap rondom de relatie tussen mens en de medenatuur. Hun stukken gaan vooral over de emotionele impact van de klimaat- en ecologische crisis. Via verbeelding, theatraliteit en humor vliegen zij de grote uitdagingen van deze tijd aan.

Gouden Haas is een graag geziene gast op theaterfestivals als Oerol en Karavaan. Ze werken samen met organisaties als Stichting Klimaatpsychologie en SoortenNL.

Interesse in De Groene Kliniek voor jouw bijeenkomst?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

E. Nowak

"We consumeren klimaatnieuws vaak in ons eentje, op onze telefoon. Daarom geloof ik dat het extra belangrijk is om elkaar in levende lijven te blijven ontmoeten en samen te onderzoeken en te doorleven hoe we verbonden zijn met het leven en (uit)sterven van de planten en dieren om ons heen. Samen zoeken naar nieuwe verbanden. En daar is Gouden Haas een kartrekker in."

Beschikbaarheid en informatie

De Groene Kliniek

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid