Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Aniek Ivens
Bewaar als favoriet

Aniek Ivens

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro, 1250 - 2000 Euro

Als wetenschapper onderzoekt Aniek Ivens de biologie en evolutie van samenwerking in de natuur: van het reilen en zeilen van mierenkolonies die veeteelt en landbouw bedrijven tot de samenwerking tussen ons en onze darmflora. Haar achtergrond in improvisatie en wetenschap maken haar een unieke en inspirerende spreker, presentator en workshopleider.

Deltares

"De sessie van Aniek was sloot inhoudelijk zeer goed aan bij het doel van de bijeenkomst, was aantrekkelijke vorm gegeven en ingevuld, en bleef continu inspirerend door mooie en leuke voorbeelden. De voorbereiding met Aniek was goed en er is op een zeer prettige manier samengewerkt. We zijn er zeer tevreden over en zouden Aniek met veel plezier aanraden aan anderen."

Aniek Ivens

Evolutiebiologe Aniek Ivens is een duizendpoot met een passie voor alles wat met samenwerking te maken heeft zowel in de natuur als in het dagelijks leven. Als wetenschapper onderzoekt zij de biologie en evolutie van samenwerking in de natuur: van het reilen en zeilen van mierenkolonies die veeteelt en landbouw bedrijven tot de samenwerking tussen ons en onze darmflora.

Als voormalig lid van de Nationale DenkTank slaat ze gemakkelijk bruggen tussen ons dagelijks leven en de onderwerpen uit haar onderzoek. En als improvisator weet ze als geen ander hoe belangrijk teamwerk, communicatie en flexibel denken zijn. Haar achtergrond in improvisatie en wetenschap maken haar een unieke en inspirerende spreker, presentator en workshopleider, die snel schakelt, buiten de kaders denkt en dit alles vloeiend in woorden kan vangen.

Onderwerpen waar Dr. Aniek Ivens regelmatig over spreekt

  • Samenwerking en communicatie vanuit de biologie, evolutie & natuur
  • Wetenschap
  • Mieren (en wat we van ze kunnen leren)
  • Ons microbioom: hoe we samenwerken met goede bacteriën
  • Samenwerking in de natuur
  • Veeteelt en landbouw in de natuur (niet bedreven door mensen)
  • Duurzame voedselketens
  • Het belang van improvisatie in het dagelijks leven

Mieren & Microben

Aniek kan vol enthousiasme vertellen over de gewoontes van mieren, over de luizen die ze houden als vee, over de schimmels die ze kweken als gewas en over de rol die bacteriën in deze interacties spelen. In haar onderzoek combineert ze computermodellen met veldwerk in de bossen bij New York en genetische – en gedragsexperimenten in het lab. Dit alles om te achterhalen hoe deze samenwerkingen tussen mieren en andere organismen zijn geëvolueerd. Haar huidige onderzoek aan de darmflora van mieren en de luizen die ze kweken kan bijdragen aan een beter begrip van het belang van darmflora en darmziekten, ook bij de mens.

Duurzaamheid

Haar interesse in landbouw en veeteelt door mieren vertaalt zich ook naar de mens. Als lid van de Nationale DenkTank bracht ze voedselverspilling in Nederland in kaart en ontwikkelde ze innovatieve oplossingen voor het verduurzamen van de voedselketen in Nederland, waarbij zij zich in het bijzonder bezig hield met het voorkomen voedselverspilling en het inzichtelijk maken van het ‘fosforprobleem’.

Improvisatie

Naast ‘DenkTanker’ en wetenschapper is Aniek een improvisator in hart en nieren. Ze heeft meer dan 15 jaar ervaring als improvisatieactrice op hoog niveau en trainde de afgelopen 10 jaar meerdere theatergezelschappen. Onder de noemer Academic Improv verzorgt ze communicatieworkshops waarbij het belang improvisatie in het dagelijks leven centraal staat voor zowel collega-wetenschappers als andere professionals.

Peroonlijke achtergrond Aniek Ivens

Aniek studeerde biologie, ecologie en evolutie in Wageningen, Groningen en Kopenhagen. In 2012 promoveerde zij cum laude aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna woonde en werkte ze in New York, waar ze onderzoek deed aan de gerenommeerde medische Rockefeller Universiteit. Inmiddels is zij onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij ontving onder meer de prestigieuze Pieter Langerhuizen (2007) en Niels Stensen (2012) stipendia voor jonge wetenschappers alsmede NWO Rubicon en EU Marie Curie beurzen voor wetenschappelijk onderzoek in het buitenland.

Interesse in een lezing van Aniek Ivens of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

MUMC

"Fijn in voorbereiding, goed informerend naar doelgroep en scope van het symposium. Lezen was relevant, overtuigend, enthousiast en goed niveau."

ABN Amro

"De sessie met Aniek Ivens is erg goed ontvangen. Een goed doordacht programma, waarin aandacht is besteed aan inhoud en aan interactie. De link naar het dierenrijk en improvisatie was interessant en vernieuwend"

Beschikbaarheid en informatie

Aniek Ivens

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid