Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Angela Maas
Bewaar als favoriet

Angela Maas

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Prof. dr. Angela Maas, een cardioloog gespecialiseerd in man/vrouw verschillen bij hart- en vaatziekten, leidt onderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze richtte het Onderzoeksfonds Hart voor Vrouwen op en schreef het Handboek gynaecardiologie (2015) en Hart voor vrouwen (2019).

Angela Maas

Angela Maas heeft zich als cardioloog gespecialiseerd in man/vrouw verschillen bij hart- en vaatziekten en hartklachten bij vrouwen in de overgang. Zij initieerde een vasculair risico-spreekuur voor vrouwen in de Isala-kliniek in Zwolle. De eerste in Nederland. Als hoogleraar cardiologie voor vrouwen verricht ze onderzoek naar hartkwalen bij vrouwen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hart- en vaatziekten zijn al vele jaren wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Op haar initiatief is er Onderzoekfonds Hart voor Vrouwen, om zo een beter inzicht te krijgen in de redenen waarom vrouwen extra kwetsbaar zijn voor hart- en vaatziekten.

Mogelijke thema’s waar Angela Maas over spreekt

  • Hart- en vaatziekten bij vrouwen
  • Menopauze en hartklachten

Achtergrond Angela Maas

Na haar afstuderen aan het Stedelijk Gymnasium in Utrecht, studeerde Maas geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voor haar werk voor de vrouwelijke hartpatiënt en het zichtbaar maken van de vrouwelijke cardioloog ontving zij diverse prijzen. In 2010 de Corrie Hermann prijs van de Nederlandse Vereniging voor vrouwelijke artsen en door het blad Libelle werd ze uitgeroepen tot beste cardioloog van Nederland. In 2019 werd ze door Opzij uitgeroepen tot de meest invloedrijke vrouw van Nederland. Bovendien heeft ze in 2020 en 2021 gediend als VN-vrouwenvertegenwoordiger namens de Nederlandse Vrouwenraad.

Ze schreef samen met Toine Lagro-Janssen (hoogleraar huisartsengeneeskunde) het Handboek gynaecardiologie (2015), vrouwspecifieke cardiologie in de praktijk. Het handboek biedt kennis over vrouwspecifieke aspecten van de cardiologische zorg die relevant is voor zowel de eerste als de tweede lijn. In haar boek Hart voor vrouwen (2019, gericht op patiënten) vertelt Maas onder meer over de risicofactoren op een hartinfarct bij vrouwen, over de menopauze en andere vrouwspecifieke risicovariabelen.

Interesse in Angela Maas als spreker voor jouw event?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422, wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Angela Maas

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid